Tak už mi přišla od Picodasu strohá odpověď: "Guma stojí 350,- a práce tuším 300,- vč. DPH."
Jistě, nemohu vědět vše.
Ty víš, jaký smluvní vztah má Alza s Picodasem ? Je pravděpodobné, že Alza opravdu nakoupila s roční zárukou. Pak je ovšem její riziko, že si sjednala u dodavatele pouze roční záruku a dál to prodává s dvouletou. Alza si mohla sjednat záruku delší (obchodní zákoník to jistě nezakazuje), ale za více peněz, což znamená, že by musela snížit marži nebo zvednout malobchodní cenu.
Takže partnerem pro tebe je Alza. Na jejich webu je uvedeno, že reklamaci vyřizují oni (Alza) a nikoliv síť smluvních servisů (jako to nabízejí při nákupu některých jiných výrobků). Asi si tedy s Picodasem tuto službu nesjednali. Proč by tedy Picodas měl řešit reklamace zákazníků Alzy ?
A o čem jiném jsem ve svém příspěvku psal ?
Tak mi naštěstí přišla už i odpověď od obchodu, zkusil jsem svůj český email. Zřejmě ten první byl pro ně zařazen jako SPAM, tipuji. Ať jim to pošlu, s popisem závady a dokladem (pošlu samozřejmě kopii).
To ale stále neomlouvá to, že jsem se jim snažil 3 dny v různé časy marně dovolat.
No, s tou obcas lepsi zarukou v zahranici nez u nas jsem to myslel tak, ze mas celkem velkou jistotu, ze s 1 rocni zarukou nebude velky problem. U nas sice mas 2 letou zaruku na papire, ale evidentne ne vzdy se zadari. ![]()
mapoid: Ale pokud budeš chtít tu věc reklamovat, tak jí musíš poslat zpět do USA (pokud si nemyslel něco, co nabízí třeba Apple)
SarahCZ: zalezi co je to za vec a vyrobce. Kuprikladu takovy NBD servis od DELL ti prijede kamkoliv do 24 hodin. Tzn. notes si koupis treba v US a potom ti to servisuji v CR. Takze pozor na kategoricka tvrzeni ![]()