Reklamace přímo u Garmin

Ahoj. Po roce se mi u mého eTrex Legend HCx začala odlepovat ta guma okolo a to jsem to ani nevystavoval nějakému extrémnímu vlivu, právě naopak. Byl vždy v suchu, nikdy nespadl a nikdy se nenamočil. Nikdy nešel nějaké dlouhé tůry v ruce (kdy by mohl působit pot).
Takže jsem se rozhodl jej reklamovat. Bohužel k mé smůle se mi již 3. den neozývají z obchodu, kde sem jej koupil, tak jsem se chtěl zeptat, zda už někdo z vás zkoušel svého Garmina reklamovat přimo u nich. V pátek jsem jim poslal mail a ještě neodpověděli, což ani nečekám, protože jsou svátky, takže počkám až do úterka, pak jim zavolám.

Bylo by to pro mě i jednoduší, stavěl bych se přímo na jejich centrále v Praze, kam to mám relativně kousek.

Děkuji všem za jejich zkušenosti!

Tuhle vetu nejak nechapu…
Jinak reklamovat primo u Garmina muzes, nekde tu k otmu bylo i tema:slight_smile:

Myslel jsem eshop. Nereagují na email, nezvedají telefon. Podle toho, co jsem doposud zjistil, změnil majitele. Ale mám ještě číslo na původního, tak mu zkusím v úterý zavolat.

V tom pripade uz to chapu..bylo mi to divny :smiley:
v tom mym prvnim prispevku mas odkaz na tema, kde se resila ta reklamace u garmina :slight_smile:

Já mám zkušenost naprostého odmítání komunikace ze strany PICODASu a nutnosti postupovat přes prodejce (Alza). Následné dohady při provedení opravy jako že nezáruční a požadování platby přes předchozí neodsouhlasení mnou jako zákazníkem. Ze strany PICODASu arogance a neochota. Šlo o výměnu gumy před koncem záruky (půl roku nebyl používán), ovšem PICODAS Alze poskytuje pouze roční záruku v rámci Obchodního zákoníku, zatímco Alza konečnému prodejci dle Občanského zákoníku musí poskytovat záruku dvouletou. V rámci toho PICODAS záruku neuznal Alze, Alza se pokusila platbu za opravu přenést na mě. Ovšem dohady se znovu obracely na PICODAS, který po mě nejdříve požadoval platbu, což jsem odmítla a následně se se mnou odmítl bavit s tím že je pro ně partner Alza.
Jak v pohádce O slepičce a kohoutkovi.

Zegga: To je dost nepříjemné, čekal jsem větší ochotu od Picodasu. Nicméně děkuji za ochotu, v úterý to zkusim řešit dále.

Take mam spatnou zkusenos s eshopem. Po neuspesne snaze o reklamaci jsem zasel primo do Garmina, kde provedli opravu. Tuto opravu jsem ale musel zaplatit byt byl pristroj jeste pul roku v zaruce.

maarioo: A co tomu bylo a kolik si platil?

Kolaps v softwaru me GPS.
Ma platba byla 250,-Kc za nahrani noveho programu

Dneska mi Picodas odpověděl, že opravu záruční by přijmuli jen pokud bych měl jejich doklad, jinak si to musím zaplatit. Tak jsem jim ještě poslal mail, kolik by to stálo.

Jak tak koukam, Picodas chce donutit sve zakazniky, aby GPS kupovali v US. Casto na tom budou ohledne zaruky lepe, nez kdyz ji koupi v CZ eshopu.

Kdyz se vezme v uvahu podstatne nizsi cena v US, tak uz neni skoro co resit…

mapoid: Jak lépe ohledně záruky? Mohl bys to prosím rozvést, to mě zajímá.

Tak ta odlepená guma je celkem normální závada - nám se to stalo na starý Vistě, všem ostatním co znám se to stalo taky :frowning: Asi nějaký pochybný lepidlo… Koupili jsme pak 60CSx a spokojenost… A teď jsme na Oregánu a taky dobrý.

Hedgehog_Family: Za tu cenu jsem dost zklamaný. A dražší jsme právě nechtěli kupovat, když to máme opravdu jen na tuhle hru.

Už sem to tady kdysi psal. Měli jsme stejný problém s vistou.
Řeši sem to oboustrannou lepící páskou.
Oblepil sem jí , podle okrajů oříznul a nasadil gumu.
Drželo to rok a pak sem jí prodal, tak nevím jak je to s ní teď, ale myslím že drží pořád.
Je to levné a účinné.

Někde sem tady taky viděl šablonu pro vyříznutí té oboustranky.
Dělal sem to jednou podle ní sasikovi1 a myslim že jemu to taky dobře drží.

PS. Kašli na Picodas,
Když sem jim jednou psal email s problémem s gumou (rok v záruce)
ani se neobtěžovali odpovědět.
Když z toho nic nekápne, tak nehrábnou.

geba & marcana: To je dobrý nápad, pokud neuspěji, tak to vyzkouším.

Přitom PICODAS má servisní kapacitu. Běžně přímo přejímají opravy placené nebo záruční u výrobků zakoupených přímo u nich. Takže neochota u výrobků zakoupených jinde je prostě jen neochotou a leností. Bohužel pak vznikají informační šumy a nedorozumění jako v mém případě.

Např. ZN Tefal, Moulinex, Rowenta, Krups, Eta, Škoda a mnohé další můžete k záruční opravě předat (auto přivézt) do kteréhokoli záručního servisu. V případě že je přístroj uznám neopravitelný a máte nárok na nový nebo vrácení peněz, je Vám vystaveno potvrzení. Na jeho základě Vám prodejna dá nový přístroj nebo vrátí kupní cenu a následně pošle ono potvrzení s dobropisem dodavateli.

Pokud neznám podrobnosti jak fungují obchodní vztahy Picodas-Alza (pokud ten přístroj Alza pořídila u Picodasu a ne někde jinde) tak bych tak kategoricky neházel všechen hnůj na Picodas.
Např. HP má také na výpočetní techniku pro firmu pouze roční záruku. S tím že delší lze dokoupit. A pokud je cena hlavním kritériem, tak se holt někdy zjistí že se mělo připlatit.

Evidentně nevíš o čem píšeš.

1. popisuji konkrétní případ, Alza přístroje nakoupila od PICODASu, což mi PICODAS potvrdil.

2. Alza přístroje nakoupila jako velkoobchod, podle obchodního zákoníku ze zárukou 1 rok.

3. já Garmina koupila jako soukromá osoba od Alzy, tedy dle Občanského zákoníku se zárukou dva roky.

Těmito zákony (a minimálními záručními dobami) se řídí veškerý spotřební obchod v České republice. Delší bývají nabízeny běžně za příplatek. Je tedy jedno co HP, co Xerox, co NIKON. Pokud zboží koupíš na fakturu na IČO, máš záruku rok. Ne vždy se vyplatí takto ušetřit DPH třeba za notebook.

No, právě když jsem se začal aktivně věnovat jen týhle hře (nenapadá mě nic jinýho, na co bych ve střední Evropě potřeboval GPSku), tak jsme pořídili pořádnej stroj, kvůli pohodlí… Původní GPS jsme pořídili spíš ze zvědavosti a měli s ní velkolepý plány a nakonec ležela dva roky ladem, než jsem se dozvěděl o GC. Ale to už je pár let… :smiley: