Restartování 60CSx

Přes týden při kešování se mi 60CSx najednou vypla. Říkal jsem si, že došly baterky. Jenže poté co jsem do ní dal další plně nabité se vždy po pár sekundách po zapnutí 60CSx opět vypla. Začal slábnout obraz na displeji, objevili se proužky a vypla se. Pomohlo až vytažení paměťové karty, to pak probíhalo vše jak má. Poté co jsem kartu vložil to zase nefungovalo. Tipoval jsem to na to že se prostě třeba jen provedl zápis na kartu a chtěl jí doma zformátovat. Potom se mi ale najednou z ničeho nic podařilo 60CSx zapnout i z kartou a teď mi 2 dny funguje jak má.

Řeším to proto že bych chtěl vědět jestli se vám to někomu také někdy stalo. Troško jsem teď ve svoji navigaci ztratil důvěru. Doposud fungovala bez chybky.

Stejny problem se objevil vcera, dal jsem jine baterky a problem zmizel. Doufam, ze to nebylo nic vazneho.. :slight_smile:

me se to stava taky na HCx…je to spatnyma baterkama podle me

Stalo se mi několikrát totéž, zkusila jsem přeformátovat kartu, nahrála nový firmware, ale po čase se chyba objevila znovu. Mám pocit, že to bylo díky uvolnění karty v krytce. Od té doby, co jsem ve vkládaní karty pečlivější, se mi to nestalo ;). Ale ještě si uvědomuju, že ten problém se objevoval jen v zimě, takže i varianta se ztuhlými baterkami je možná!!

Jedna z možností je i tohle - tipnul bych, že u 60CSx celkem stálý problém při slabě dotažených šroubech nebo silnější gumové izolaci:

http://www.technika.ilcik.cz/garmin-gpsmap-60csx/uzivatelska-oprava.html

Baterky samozřejmě vyloučíš proměřením, resp. kapacitní zkouškou.

Trošku mě nedávno "vyděsil" tenhle článek: "Uživatelská oprava GPS Garmin":frowning:
Do té doby jsem bral 60CSx jako velice profi produkt do nepohody, ale zas uživatelů šedesátek je mraky a moc si jich zatím nestěžuje, takže možná velkou roli hraje i náhoda, na jaký natrefíš kousek.

edit: Zase pozdě:D.

No potom sem to zkoušel ve vlaku (v teple) s plně nabitýma baterkama a pořád to dělalo. Pomohlo až to, že jsem ihned po zapnutí dal vypnout vyhledávání GPS a potom v nastavení deaktivoval všechny mapy. Pak se Po dalším zapnutí navigace chytila a při vyhledávání družic už nerestartovala. Potom jsem zapnul mapy a navigace po vypnutí naběhla již normálně a při hledání družic se nevypla.

Baterky můžu na 100% vyloučit. Byl tam prostě nějaký problém s kartou. Teď otázka jeslti to byl problém karty nebo 60CSx. Nejvíc se přikláním k tomu, že když se 60CSx poprvé vypla z důvodu vybitých baterek tak se něco na kartě nezapsalo jak mělo a takto to blbo.

I mne se tohle stavalo nejdriv u 60C. Tu jsem uspesne vyreklamoval (gpscentrum) a dali mi za ni s doplatkem 60CSx. Nicmene i u ni se mi toto stalo uz asi dvakrat. Ten clanek je ale dobry navod jak s timto nesvarem po zaruce zatocit. Asi to taky udelam a bude pokoj … :slight_smile:

To se mi taky dvakrát stalo. Podle mne to bylo tím, že šedesátka se nosí po celou dobu na výšku - baterky v ní stojí a tlačí na spodní kontaktní plíšky. Zvlášť pokud se používají těžké akumulátory může se stát to, že se kontakt přeruší. Když mi to udělala GPSka po druhé, pořádně jsem napružil ty pléšky a od té doby je klid.

Domnívám se že v mém případě ta chyba musela nějak souviset s paměťovou kartou. Pořád se přikláním k chybě zápisu na kartu při vypnutí při slabých baterkách. Pak se to vypínalo při plně nabitých baterkách a GPS ležící nehnutě na sedadle vlaku (takže žádné otřesy). Nakonec pomohlo vypnutí všech map z karty, pak GPS naskočila a pak jsem mapy opět zapnul a bylo vše OK. Každopádně díky za reakce. Co se týče těch plíšků u baterek, já pod nima už od výroby (případně od minulého majitele) mám něco jako molitanové podložky takže pruží docela dobře.

Mě to dělaly baterky, dobíjecí. Jakmile jsem dal alkaliky, byl pokoj.

Helboy: tak to si mel zrejme nejake stare nebo vadne akumulatory. Co to bylo zac?