schvali to reviewer ?

Ahoj, mate nekdo zkusenosti s umistenim kesky v miste kde je nivelacni bod? Nivelacni bod je chranen betonovou skruzi a je tam take ochranny cerveno/bily sloupek.
Konkretne me zajima, zda je mozne umistit kesku na ochranny sloupek - pripevnenim krabicky ke sloupku nebo umistenim na cepicku sloupku.
Schvali neco takoveho reviewer ?
Jak byste umisteni resili Vy ?
Diky

V Praze cosi takového máme, keš Zámek :slight_smile:

Ted uz to neschvali, kdyz uz to je proflakly :smiley:

Těžko říci. Geodetické body jsou chráněné zákonem. Umístění keše na tyč, by se dalo považovat za "ničení" i když má, jen ochranný charakter, stejně tak i skruž.
Nehledě na to, že při první návštěvě CUZK bude keš pryč.

Pokud je to taková skruž, kterou jsem viděl na jiné keši, tak umožňuje bezpečné, bezproblémové a mudlovzdorné uložení keše. Tyčku bych nechal na pokoji.

Chcešli 100% jistotu tak se musíš zeptat toho co to bude schvalovat…

Už jsem našel i pixlu co byla zahrabána v tom štěrku v té skruži. :slight_smile: Ač tyhle úkryty nemusím tak tenhle mě opravu pobavil protože jsem do poslední chvíle nevěřil že tam bude. Až když jsem ji vykopl ven. No apak jsem dost litoval svého nálezu protože mrzlo a já musel použít ruce. :smiley:

Zvaž jen jestli kačeři při odlovu tu tyč nezničí. TJ. jestli je dostatečně nízká aby po ní ti kteří nenarostli nemuseli šplhat. Případně jestli je dostatečně pevná na tyhle hrátky. Ja musel se slzou v oku opustit podobný nápad. Našel jsem podivnou konstrukci nivelační tyče z plastové roury na které bylo to bílo/červené nalepeno jako samolepky a celá ta plastová tyč byla nasazena na ocelovém trnu. Představoval jsem si že kešku schovám do té sundávací roury. Když to ale zkusila přítelkyně tak se ukázalo, že lidi vzrůstu 170 by neměli šanci tu plastovou tyč z toho trnu sundat. Škoda, tahle by myslím hodně potrápila.

Osobně bych se o takové drobnosti že je v nivelační tyči reviewerovi nezmiňoval pokud bych si byl jistý tím že nehrozí její zničení při hledání.

No je fakt,že podobný úkryt-i když je stabilní a manipulace s keší na něj nemá vliv a také je mudlovzdorný má fakticky jednu velkou nevýhodu: Je téměř stoprocentní jistota,že jsem jednou přijde "údržbář" a keš zruší. To samé si myslím o jedné nejmenované keši, která je poblíž mých HC. Je schovaná v zemi pod poklopem (asi 30-40cm pod úrovní terénu) a celé to zřejmě funguje jako drenáž. Tady mám přesně ten samý pocit - je to super krabka,ale visí nad ní stále damokluv mec…

Myslím, že stejně je ukryta i mikroška na stanici metra Vyšehrad LZS Heliport Kongresová.

pepik33: Dneska jsem tam byl, ale musím říct, že to asi nebude nivelační bod. Spíš něco s plynem. Taková ta cedulka (červená, nebo modrá), vyrobená z plastu, v které jsou nasázené plastové čtverečky s čísly.

Tady u Olmíku je taky jedna taková - VasaMova Samotišky 5B.
Dokonce docela vymakaná.
Mám ale takový pocit,že ta tyčka je jen imitací takového bodu.

Uvedomte si pánové, že všechno a všichni to maj stejně spočítaný…a když to bude vymakaná schovka, tak proč ji neudělat i za cenu že nebude mít extrémně dlouhou životnost…?

diky za reakce
mate ptavdu,radeji kes mene rafinovane schovanou,ale odolnou proti kontrole CUZK

Ahoj, mám u jedné své malé série pár stagí v zemi u paty betonového hranolu vedle té tyče (jde sice o trigonometrický bod, ale to v tomto případě nehraje roli), se schválením nebyl žádný problém. S kontrolou CUZK bych to neviděl nijak žhavě (ne že by něčemu v tomto uvedeném případě vadila), vzhledem k tomu, že řada bodů z databáze CUZK už vůbec fyzicky neexistuje nebo jsou obtížně nalezitelné, případně dost nepřesně zaměřeny.

asi jsem zapomnel napsat,ze bych tam rad dal kesku velikosti small nebo regular,at mi nikdo potom v logu nenadava,ze je to umisteno v prirode a je tam microska jak nekde v centru mesta :slight_smile:

Plyn je značen černo-žlutou tyčí.

To co popisuješ (červeno-modré, plastové tabulky, je spíš voda.

pokud je na těch tabulkách nasázeno S a čísla anebo H a čísla znamená to délky na šoupák nebo hydrant

… na takovém místě jsem kešku lovil… vyplývá z toho tedy, že by neměl být problém…