Zdravím,
beta.mapy.cz přešly do ostrého provozu a tím se změnilo i url pro vyhledávání
Nevíte někdo, jak ho sestavit, aby nezobrazovalo okno s výsledky?
Chtěl bych jen mapu v maximálním měřítku s vycentrovaným bodem …
Zatím jsem odchytil:
@z=16 - nastaví zoom, 16 je maximum
@mm=FP - hybridní mapa
@ssq=loc:souradnic
@st=s - toto se musí přidat, nebo to pokaždé ukáže někam doprostřed republiky.
Ono s tím souvisí, že mi taky správně nejdou odkazy na mapy.cz u kešek na GC.com. Chce to prostě překopat všude url … :@
Docela jsem zvědavý na jejich API, jestli bude konečně použitelný a hlavně s podporou localhostu …
doplnění:
Pokud chcete mapu bez ikonky, nebo místo zadání ‘st=s’ tak souřadnice středu jsou:
@x=((UTM33_x+3700000)*32)
@y=((UTM33_y-1300000)*32)
kde UTM33 jsou souřadnice podle projekce UTM pro zónu 33.
EDIT: měl jsem tu chybu v konstantě. Díky XiXi_teamu za opravu
x a y tam být musí, i když to jsou nesmyslné hodnoty
cs udava souradny system ve kterem jsou x a y (tusim: 0 WGS84, 1 S-42, 2 JTSK)
app=2 znamena fotomapu (app=0 je normalni mapa)
q=VAS_DOTAZ
souradnice v dotazu musi byt formatu dd%C2%B0mm’ss.ss%22N;D%C2%B0M’ss.ss%22E jinak to nefunguje. (Teda cifer může být libovolný počet. %C2%B0 je unicode znak pro stupeň a %22 jsou uvozovky.)
Mě to funguje podobně, i když tam mám nějaký zavináč navíc(Mapy.com), ale když změním u kteréhokoli z těchto odkazů měřítko třeba na z=14, stejně se zobrazí v maximálním přiblížení, tedy 16. Umí s tím někdo něco udělat?
Ano umím. Mapy.cz totiž ignorují aktuální zoom, a pro dotaz se snaží vymyslet optimální zoom. Pokud chcete jiný přidejte do dotazu (tj. do ssq= pole) například +dist:1km ("+" je totéž co "%20", t.j. mezera).
Jestli myslíš to otvírání okna s výpisem:
Nalezené obce a regiony
[1] dd°mm’ss.ss" N, dd°mm’ss.ss" E
…
Tak to se otvírá vždy. Dokonce ani přes funkci "Přidej vlastní ikonu" se toho neumím zbavit tak, aby tam byla jen šipka.