Geocaching už dávno není jen o hledání schránek ukrytých v terénu. Za pětadvacet let kolem něj vznikla silná komunita, která si vytvořila vlastní tradice. Jednou z nich je sbírání různých památečních předmětů – od geocoinů přes CWG až po vlastnoručně vyráběné vizitky nebo samolepky. Každý z nich vypráví nějaký příběh a připomíná místo, setkání nebo zajímavý nález. Právě na tuto tradici nyní navazuje Geocaching HQ s novou funkcí nazvanou Shareables.
Šlo by prosím vysvětlit, jak fungují ty tarify předplatného? Nejnižší je za 10 nebo 12 $ na dva kusy. To znamená, že můžu vytvořit a rozdávat všehovšudy dva dokud nepřestanu platit? Nebo každý rok další dva? Nebo je to tak, že můžu udělat dva, ale když už je nebudu potřebovat, tak z nich zase udělám koncepty a vydám jiné?
Nakolik chápu správně větu z ofiko blogu “Každé předplatné zahrnuje určitý počet Shareables, které lze dokončit pro použití ve hře. Dokončením sdílené položky se tato stane dostupnou ke sdílení ve hře.” tak pokud mám předplatné na 2 ks, tak mohu vyrobit 2 ks a rozdávat 2 ks. Jen ty dva. Jakmile mi předplatné skončí, sice nezmizí, ale už je nemohu rozdávat. Ano, přijde mi to možná zajímavé první rok, kdy 2 vytvořím, ale platit další rok jen proto, abych ty 2 již vyrobené mohl rozdávat dál, už tak zajímavě nezní. Nicméně je to novinka, tak uvidíme, kam to GS bude dál rozvíjet. Třeba vznikne předplatné “každý rok + 1”
Koukal jsem do oficiální diskuse a názor je skoro jednoznačný. Další placená funkce, kterou nikdo nechtěl. A opouštění věcí, které lidi chtěli. Osobně když udělám nějaké autorské dílo, které chci někomu dát, tak za to budu ještě platit, a to každoročně? A nejde ten obrázek dát jinak, třeba do logu, mailem, vložit do BIO statistik, apod.?