SirfStarIV

Zdravím!
Nevíte někdo kdy se začnou montovat tyto chipsety do navigací?
Nebo už jsou?Zkoušel jsem koukat a nic moc jsem toho nenalezl.
Nebo jsou určeny pouze primárně do mobilních telefonů?
Kdyby se vysktl nějaký BT GPS modul s tímto chipsetem určitě byych do něj šel kvůli velmi vysoké citlivosti.Stačí mu i poloviční signál než předchozímu chipsetu SirfStar III, a to je určitě zajímavé… :wink:

Vyssi citlivost to ma jen proto, aby tomu mohli davat jeste mizernejsi anteny nez doposud.

V praxi ti to bude k nicemu, protoze jiz soucasne chipsety maji citlivost bohate dostatecnou. Jde podle mne fakt jen o to, aby anteny mohly byt mensi a mensi…

No ale spotřeba má být mnohonásobně nižší :slight_smile:
S těma anténama máš asi pravdu.Na jednu stranu něco zlepšit a pak to zase zkazit :smiley:

Myslim ze na GPSce i PDAcku s GPSkou bude zrat nejvice ten stale rozsviceny displej. Tam vidim vetsi problem nez ve spotrebe samotneho GPS chipsetu.

Ale trend je jasny, co nejmene zrat a byt co nejmensi. I s tou antenou.

Na PDA podle mého pozorování šíleně žere modrý zub. A taky podsvícení displeje - nastavení o trochu nižšího jasu významně prodlouží výdrž baterie.

Nevím, mě Nokia při stejném programu a použití vydrží s interní GPS sotva 3hodiny a s externím GPS přes BT 5-6hodin

Mě mobil s externí BT GPS vzdrží celý den :wink:

PDA ma vysoku spotrebu vtedy, ked v nom nepretrzite bezi akykolvek program - nielen trackujuci GPS program, ale napr. aj MP3 prehravac.
Zmerajte si vydrz pri prehravani MP3 a vydrz pri trackovani s GPS modulom, ci uz internym, alebo pripojenym cez bluetooth.

Mnohi si suspendovanie zariadenia do sleep modu mylia s vypnutim displeja a usporu potom pripisuju vypnutemu displeju. Alebo naopak vacsiu spotrebu pri spusteni trackujuceho programu pripisuju len GPS modulu, neuvedomujuc si, ze o.i. zapli pocitac. Ked je zariadenie suspendovane, MP3ky nehraju a do tracklogu nepribudaju body. Ked je ale len vypnuty displej, MP3 hra a body pribudaju.

Ked sa zacnu pouzivat nove GPS chipy s nizsou spotrebou, zviditelni sa, ze viac energie spotrebuva aktivovane bluetooth, nez interny GPS chip.

Tesim sa na novy citlivejsi GPS chip v mobiloch, pretoze slabe riesenie GPS anteny vo viacerych Nokiach pokazilo povest GPS mobilom. Vseobecne pritom neplati, zeby kazdy mobil mal slaby prijem GPS signalu.

Trošku se nám to tu zvrhává, tak jen připomínám, že tématem je Sirf IV.:slight_smile:

Já za to nemůžu, že chtěli všichni kecat o kravinách a nikdo o Sirfu.:smiley:
Díky za odkaz. Nic jiného jsem bohužel také nikde nezahlédl. On Sirf nikdy nebyl moc štědrý na informace. :-/