už dlouho nosím v hlavě nádap na cache, který se hodí na provedení wherigo. Bohužel se mi vůbec nedaří zorientovat se v Urwigu a nějak začít s tvorbou cartridge. Není někde nějaký návod pro lamy, jak začít a jak to vůbec funguje. Případně není někdo z Brna ochotný mi pomoci.
Taky bych takový manuál ocenil. On nějaký je i s krátkými ukázkami, ale jsou to spíš jen trosky návodu, navíc když nějak nechápu princip, tak nechápu skoro nic. Dokážu udělat zónu, tam dám myslivce a pojmenuju ho. Tam asi tak končím. Několik lidí se mi už nabídlo, že si udělali čas někde v kavárně, ale já si pořád ten čas neudělal.
Nějakou sérií minieventů (jeden GC kód) v hospodě plánuji, ale zatím nevím o vhodné lokalitě. Mám nově k dispozici malý LED projektor, takže to chce nějakou hospůdku kde se dá sedět trochu bokem (cca 8 lidí) a je tam zásuvka a kus bíle zdi.
Taky jsem zatím nezkoušel se ptát rewievra zda by bylo možné to udělat jako jeden event s více termíny.
Program by byl formou workshopu a spíše po mírně pokročilé, kteří si již URWIGO trochu ošahali a jen by se ptali jak udělat nějakou konkrétní věc.
Pokud máte nějaké typy na místa tak je sem klidně přidejte, nejlépe i s nějakou fotkou či odkazem na stránky.
Díky za odkazy, trochu mě to posunulo dál, ale ne o moc. Alespoň umím udělat zóny, postavy a do těch zón je přiřadit, udělat inventář, popisy atd. Ale pospojovat to do hry když vejdeš, objeví se toto, jestliže klikneš sem, objeví se tamto, to nedám.
Myslel som, že ten postup v druhej časti prezentácie hovorí práve o tom, ako to pospájať do príbehu. A priložený urwigo súbor zase umožní sa s tým prakticky pohrať. Žiaľ, lepšie nemám.
ALE TO JE VÝBORNÝ TUTORIAL A CARTRIDGE! Díky moc, škoda, že jsem to neprohlédl dřív, než jsem začal wiga tvořit, leccos by mi to ozřejmilo a mohl bych si odpustit bolestnou cestu pokus-omyl. Jednoznačně nej tutoriál ve srozumitelném jazyce. (V AJ v podstatě není nic a v holandštině a dánštině umím tak akorát pozdravit:-( Ještě jednou díky!!! Myslím, že bys to měl šířit všemi směry:-)