Sladkosti v keši

Při hledání vhodné keše k navštívení jsem narazil na [cache]GC18JME[/cache] a zarazily mě některé až hysterické logy.

Vždy jsem bral pravidlo o nevkládání jídla do schránek jako varování/dobrou radu, že keš může být a pravděpodobně bude zničena zvěří, která to "vyčuchá". Nedávám tedy podobné věci do keší, protože nechci mít na svědomí jejich zničení. Ale pokud to tam dá owner, který s tím musí počítat, nepřijdou mi bouřlivé reakce na místě. Pokud si někdo nechce brát "oválené/otrávené" lízátko, tak nemusí…
Sám jsem našel v jednom pokladu pytlík Hašlerek. Všem členům teamu přišla k chuti po tom krpálu, který jsme právě absolvovali a podle logů jsme nebyli první, kteří se odměnili bonbonem po výstupu.

Jak to vidíte vy? Je pro vás jakákoli poživatina už z principu nepřijatelná, i kdyby byla ve "vzduchotěsné" a tedy "nevyčuchatelné" lock and lock?

Ono je u bombónu jeden problém, můžou se po čase v keši roztéct a logovat takovou keš už může být problém, sice jsem to osobně nezažil, ale tady na fóru se už někdo o tom zmiňoval.

Já osobně nejsem zastáncem vkládání jakýchkoliv potravin. Pominu-li zmíněnou možnost objevení kešky zvěří, co mi na tom vadí nejvíc, jsou povětrnostní vlivy - slunce, mráz a vlhko (to 3. v případě netěsnících krabiček) udělají z potravin nechutný humus.
A úplně nejhorší je, když tam někdo dá něco ve stylu křupek apod., pokud si nějaký cacher neodnese celý pytlík, ale jen si zobne, zbytek se pak rozsype po celé kešce a zaneřádí naprosto všechno… :@

a ) Vkládání jídla považuji za naprosto nepřijatelné.
b ) neexistuje nevyčuchatelna krabička

a ) V podstatě souhlasím, sám nic takového do keší nedávám, jen nerozumím tomu radikalizmu..
b ) Proto ty uvozovky.

Z již uvedených důvodů taktéž považuji za nepřijatelné.

Tahle věta je součást pravidel geocachingu… Další komentáře snad netřeba.

My to zazili, a zazit znova to uz nechceme!

V kesi byla nejaka haslerka, ci co. Predstav si zabaleny bombon v papirku, akorat ze uvnitr toho papirku je prazdno. Obsah byl v podobe lepiveho povlaku rozprostren na uplne vsem, co v kesi bylo.

Taky jsme na dobrůtky narazili a majíc mlsná georobátka dost těžko se vysvětlovalo, že tohle si opravdu brát nemohou (A prooooč když to tam je na výměnů ?) Ne že bych si myslela, že to někdo otrávil, ale jeden nikdy neví. Takže i proto říkám - dobrůtky do kešek - NE!

Zrovna o vikendu jsem ze dvou kesi ze ctyr nalezenych vyhazoval jidlo - poloroztekly bonbon a cokoladovou figurku, ktera tam dle logu byla od 8.12. Pochybuju, ze by si cokoliv z toho clovek rad dal po vystupu ke kesi…
Jsem rozhodne proti jidlu v kesce - nema tam co delat. viz Dorcadionova citace

Take jsme o vikendu vyndavali zabalenou cokoladovou mici z kese, s naprosto neporusenym alobalem. Presto byl uprostred cerv.

Nj, taky vyhazujeme z našich kešek vše co "původně bylo" poživatelné. Je to jedno z mála pravidel GC, že takové věci do krabiček nepatří a tak by se mělo dodržovat. Prostě to tam nepatří!

Nedávno jsem z keše vytáhl šampon, vytekl do keše.:@

Já se kdysi s čoko M-Joy vloženou do jedné kešky na Vysočině vypořádala naprosto skvělým způsobem, totiž že jsem ji celou spráskla, což mi dosti vylepšilo jinak z důvodu zavřených obchodů bezčokoládovou neděli. Takže mám zatím jen pozitivní zkušenosti, nicméně mám za to, že jídlo nedostatečně zabalené a nízké trvanlivosti by se do kešky fakt dávat nemělo. Čoko v plastovým obalu jde(v případě kešky, která není na zrovna teplém místě), roztékavé bonbóny v normálním obalu, čokomince atd. už nikoliv.

Bonbóny opravdu ne, ten obal není neprodyšný takže spolehlivě propustí vlhkost k bonbónu dovnitř a poté rozmočený bonbón ven. Ale pořád se najdou takoví co tomu nevěří a musí to zkoušet.
V podstatě u jakéhokoliv jídla se nedá zaručit neporušenost obalu, snad s výjimkou ořechů. On ten zákaz od Groundspeaku není jen taková buzerace.

(červa v zabalené čokoládě si můžete přinést i z obchoďáku)

Jen málokdo si koupí prošlé potraviny a tady taky nikdy nevíte jak je to staré, natož to ještě konzumovat. Takže neee.

Jsem proti jakemukoliv jidlu v kesce uz nekolikrat jsem byl ulepenej a to nejsem buhvijakej hledac. A rozhodne jsem proti jakejmkoliv leku v keskach . nedavno jsem vyhodil z jedne nejaky prasek . asi paralen plus nebo co ,ale i tak to podle meho nema co delat na vymenu. Nadruhou stranu pokud si to qwner preje at tam ma lizatek kolik chce . ja vedom si co keska obsahuje na ni pujdu z rukavicema :slight_smile:

Tak zrovna já nemám špatný zkušenosti s jidlem. Zatim jsem naštěstí nenašel žádný rozteklý bonbón nebo něco jiného. Mnohem horší jsou podle mě voňavý ubrousky, mejdlíčka, voňavky. A jak už řekl Šumák:

No nevím. Já jsem už v několika keškách "voňavý (desinfekční) ubrousky" uvítal.. Člověk se kolikrát prohrabe kde čím než kešku odloví. Je fajn mít potom možnost si ruce opucovat.
I když od jisté doby se na lov bez gumových rukavic snad ani nevydávám…

Na to ocituji Dorcadionův příspěvek:

Tím by mohla tato debata skončit.