Pro Vlad´ku, Vencu68 a dalsi rozhorcene kacery
Nevedeli jsem za na odlov kese potrebujeme svoleni UV GC PLZEN, ownera a dalsich, pokud neni v listingu podminka nic me neomezuje kes odlovit.
Z mého pohledu otázka stojí tak, jestli v listingu byla podmínka odlovu až v rámci eventu nebo nebyla. Pokud nebyla, dá se sice spekulovat o míře slušnosti BF, ale na takový lynč bych to neviděl.
Jako nezúčastněná osoba sice chápu, že to muselo vlastníky keše a organizátory eventu naštvat, ale zase za tak hrozný přečin to nepovažuji, spíš za nedomyšlenou klukovinu (a kluci přece občas klukoviny dělají).
Navrhuji oba FTF-kaře ocenit metálem za úspěšný BF a následně jim udělit důtka za to, že si před odlovem nenechali vystavit oficiální lovecký lístek vydávaný Plzeňskou komunitou.
A pak už se fakt můžeme jít picnout ![]()
Bohuzel vlozeny rar nak nebezi na zminene adrese si muzete stahnout listing kese ze ct 21.8. 2008
http://www.freewebtown.com/cirateam/GC1EPKY%20Rokycanske%20koralky%20.pdf
BF musela být dobrá zábava a oba si FTF zcela jistě zaslouží. Vše bylo zcela podle pravidel GC, to je bez debat. Přesto to nebylo tak úplně normální FTF:
-
Víte o jiné kešce, kde by FTF nebylo alespoň jedním ze dvou FTFkařů zapsáno na netu ani dva dny po úspěšném nálezu ? Abych předešel vysvětlování FTFkařů "nedostali jsme se k netu", u Georgecz svítí na gc.com stále Last Visit: Friday, August 22, 2008, tedy den po FTF
-
Také píšete do logbooku při FTF zápisy způsobem, který je vidět níže ? Z textu je zřejmé co si FTFkaři myslí o eventu, ke kterému keška byla a co si myslí o těch, kteří kešku našli jako první po vyluštění souřadnic.
Nepřijde mi to jako nedomyšlená klukovina, je to domyšlené do posledního detailu. Jasně, vše je podle pravidel o tom nemá celu diskutovat, vlákno je přeci nadepsané "Slušnost?" - a když CIRA o pár příspěvků výše odepíše "Nevedeli jsem za na odlov kese potrebujeme svoleni UV GC PLZEN, ownera a dalsich, pokud neni v listingu podminka nic me neomezuje kes odlovit.", tak už nevím co si mám myslet ![]()
Dovolim si upozornit ze netravime cely den u pc a mame taky nake povinnosti, starosti a rodiny, takze loguju az na to mam cas, nikde neni narizeno ze musim logovat ten den. Nekdo loguje kesi po nekolik mesicich a je to ok. Ze jsme si v logu z vas vystrelili z nas nedela zlocince. Misto pomlouvani a hazeni spiny si zajdi radsi na kese at muzes byt priste prvni ty. To ze oznacim Medlov za nejlepsi event leta je jej a jen muj nazor, ktery neni objektivni. Ty mas jiny nazor, ale to neznamena, ze muj je spatny a musis mi svuj vnucovat. Medlov se pripravoval 1rok a to si myslim ze hovori za sebe. Mnoho kaceru se nenaucilo respektovat nazory jinych a snazi se prosazovat jen ty sve a zadne jine. Jo a trasu jsem prosli celou a indicie posbirali.
no jeje. třeba ja mam na svedomi dva - vzdycky slo o skadleni ;). a ted nevim jestli na vysocine nebo na jizni morave bylo jeden cas (mozna ze je jeste furt) nekdy před pulrokem az rokem nelogovat ftf treba tyden mezi tamni komunitou bezne.
Nevidím důvod, proč by to mělo vadit. Naopak, publikovat listing keše, kterej vlastně (bez té supertajné indície) nedovede k finálce mi přijde mírně řečeno špatné.
No, mě třeba zapsání logu zabere docela dlouho, obzvlášť když do něj chci skutečně něco napsat a nenechat tam jen větu "Bylo to bezva, OUT:x, IN:y". Pokud bych měl třeba na dovolené možnost zkontrolovat si maily, tak mi to zabere určitě o hodně míň času než zalogování kešky :).
Jak sem si tak precetla cele vlakno, tak si rikam, proboha, kde je ten smysl geocachingu Bavit se a hrat si? Hlavne to HRAT si, je to hra. Tyhle zabomysi valky spis geocachingu jenom skodi. Venca vyjadril sve rozhorceni, spousta kaceru mu odpovedela a prekvapive shodne. Ja se pridavam. Pokud jsi zverejnil kes a nedal jsi podminku FTF odlovu na eventove datum, tak proste smula. No ale ocividne jsi se z toho poucil.
K diskuzi logovani FTF: u mych kesi se mi stava ze o FTF vim, ale zalogovane je az druhy den. Nekdy se jde lovit dal, nekdy padne v noci a nekdy proste opravdu neni cas dostat se k PC. Lovim tyden desitky kilometru od HC, natrefim nahodou na FTF a mam to logovat jak? Z mobilu? Nekradu. Ale to jsou asi jen vyjimky. Loguju kdyz mam cas a chut. Porad je to jen hra, ktera nikam neutece. A zapsani FTF je preci dulezite na miste ne? Pocit z prazdneho blocku…A ne soutezit o to, kdo bude PRVNI zapsan na webu. Na to rikam jen omg.
Po shlédnutí zápisu o FTF mi to přïšlo docela vtipné
Nikoliv drzé, ani někomu radost kazící…
A čím víc tak o tom přemýšlím, jak tu již ostatně kdosi poznamenal, tak keš pokud nebyly k dispozici všechny indície k jejímu nalezení = nebyla připravena pro odlov = neměla být reviewrem vůbec publikována !! A dále - podmínku pro odlov nemůže mít tradiční keš..
Jinak listing s korálky moc hezkej :-).. tak se přestaňte čertit, jenom kvůli tomu, že nemáte FTF, co by měli říkat ti druzí, co byli též na eventu..
Bože bože, nad čím vším dokážou lidi brečet. Někdo byl rychlejší a zkazil ti tím očividně půlku života ? Chlape tobě je 40 ? Zkus se naučit prohrávat a nechat ostatní lidi na pokoji, když se baví. Pochopil bych nasranost, kdyby keš zničili, ale bavit nás podobnými výlevy kvůli tomu, že lidi na eventu neměli FTF je ještě víc infantilní než celý geocaching sám o sobě.
Ja nevim - precetl jsem si puvodni listing v pdf a je tam psano:
"Tak už víte, kde se skrývá náš poklad? Tak honem pro nej…"
Ja mit nove svitici kesku kousek od baraku, tak taky neodolam.
Myslim, ze pokud jste chteli, aby kes odlovili jen ucastnici eventu, tak jste ji nemeli publikovat pred eventem - jak je kes venku, uz je to cista hospodarska soutez. ![]()
Eventovy FTFka jsou fajn zabava, ale prolomeni sifry a naslednej cistej logbook metodou BF maji prichut zakazaneho ovoce - a delame to kesovani pro zazitky, ne?
H+
Hm zajímavé téma o slušnosti.
Zvláštní je, že se jedná o totožného kačera který k mé, dnes archivované, kešce napsal poměrně ostrý, odsuzující log. Když jsem se nad tím pozastavil tak log smazal a nahradil ho několika neutrálními slovy o tom "že pravdou nešetří"
Omlouvám se za offtopic, jen mě tohle téma docela zaujalo tím jakou mají někteří jedinci zvláštní představu o "slušnosti a pravdě".
P.S. Zmiňovaný log bohužel nemám archivovaný, takže ho nemohu nikam uploadnout jako důůkaz. ![]()
Vzhledem k tomu, že na mne před chvilkou doma Vlaďka vybafla s dotazem: "Hele, cos provedl tomu Vítkovi?" a já mu snad nikdy nic neprovedl, asi by bylo dobré to off topic trošku konkretizovat.. ![]()
Néé ty ne… ten o koho se jedná se jistě pozná. B)
Má drobná poznámka míří na opačnou stranu barikády vašeho sporu. Navíc není o tom že by mi někdo něco udělal, natolik geocaching neprožívám. Spíš je to o tom jaký styl jednání dotyčný člověk vyznává. Váš spor to jen potvrzuje. ![]()
Není neslušné pochybovat o slušnosti člověka (a svoji pochybnost zveřejňovat) který neporušil žádná pravidla?
Bože můj, nechte už těch sporů … takto bysme daleko nedošli. Pro autora to je poučení, ať příště napíše začátek kešky, kterou nechá publikovat až ten den, pouze do eventového listingu. Myslím že ty hádky nemají smysl a doporučuju autorovi téma zamknout. Právě poslouchám počasí, má být pěkně, tož už to neřešte a běžte lovit! Howk. ![]()
Asi nejrozumnější příspěvek tohoto vlákna.
Zamykám…