SmartComGPS, SmartCom Navigator ... sledování k bodu

Nevím jestli je to chyba programu nebo jeho vlastnost, ale kdyz si nastavim v obou sledování k určitému bodu, všechno tak nějak funguje, ale v okamžiku, když jsem nedaleko cíle, přestane ukazovat. Myslím že je to ve vzdálenosti tak cca 15m od cíle. Hledal jsem v nastavení, jestli tam něco takového není, ale nic nenašel. Vyzkoušel jsem oba programy a dělají to oba. Poradíte někdo co a jak?

SC GPS pouzivam taky a nemam zadny problem, dokaze navigovat presne na cil. Podobne problemy jsem mel kdyz mel BT modul zapnutou statickou navigaci, nebo jak se tomu rika. Proste pri spomaleni pod asi 4 km to vyhodnotil jako 0 a prerusila se navigace. To na kesovani moc neni.

Mno presne jak pise Milancer, muze to delat zapnuta staticka navigace v BT GPS. Proste se priblizis a spomalis pod ty 4 km/h a GPS to bere jako ze se nehybes. Muzes to vyzkouset, ze proste kolem cache “probehnes” :smiley: a vetsina GPS to umoznuje vypnout pres sirf demo, ale samozrejme na vlastno zodpovednost :smiley: vice hledej na www.navigovat.cz

Mně to dělá taky a přiznám se, že mně to dost rozčiluje a někdy i kazí radost z kešování…
Jak tu statickou navigaci vypnu na BT modulu?

Staticka navigace se da vypnout v programu SirfDemo. Uz se mi povedlo ale nechal jsem na tom 1/2 dne:-)
Mam nokii a tam je to trochu slozitejsi. Jen pozor, pokud dojde rychle baterka v modulu, nebo ji za provozu vyndas modul zapomene vsechno. Nacte si firmware a opet si statickou navigaci zapne. Uz se mi to stalo a to mam ten modul 14 dni. Je treba si hlidat baterku!

Tady je podrobny popis:

Tak teď už je mi jasný, proč Havranice ke každé keši dobíhá, i když je to do 4hvezdičkového krpálu. :wink:

Tak jsem tu SN vypnul a uvidíme, jak se to zlepší… Mám takový pocit, že se to taky chovalo normálně, když jsem nastavil volbu “citlivost na pohyb” na ano, ale nejsem si tím moc jistý.

Taky jsem zkusil zmenit citlivost na rychlost ale nepoznal jsem zadnou zmenu. V male rychlosti to stejne neslo. Nevi nekdo k cemu je nastaveni citlivosti na rychlost dobre?

Nevím, ale já mám ten pocit, že když je zapnutá citlivost na pohyb, tak šipka tolik neskáče, jinak je to nesmyslný, protože i když stojím, tak ukazuje pohyb 10km/h a pod. Již delší dobu uvažuji o tom, jestli to vypnutí statický navigace má výhodu či nevýhodu. Jestli je to tak, že pod 4km se přestanou posílat data, resp. se neaktualizují, pak to zase za takový problém nevidím, protože když ke kešce jdu, jdu rychlostí kroku a to je cca 4 km a stejně tak pokud ji dohledávám, tak nevím…

No uz to tady padlo, nedokazu si predstavit hledat kesku v prudkem srazu nebo na skale a chodit kolem 4 km a vice. Nekde to proste nejde a ze tech kesek je:)
Ja jsem to vypnul a jsem spokojenej. Za jizdy to nevadi, za chuze take ne a zdyz se zastavim tak se to obcas zacne tocit ale nijak moc mi to nevadi.