prave sem nenasel dve jednoduche mestske kesky. Analyzuju nezdar a zjistil sem zajimavou vec. Pouzivam HTC Desire takze neocekavm nejakou extra presnost GPSky, zvlast ve meste a tak obcas v telefonu koukam i na zobrazeni kesky v mape.
Bohuzel jsem ted zjistil ze pokud zobrazim kesku na google maps z geocaching.com tak ukazuje na jine misto nez na google maps v telefonu (pouzivam c:geo). Dokonce kdyz dam obnovit udaje o kesi v telefonu tak se zobrazi na jinem miste. A to uz je hledani treba v malem mestskem parku docela neprijemne, protoze kompas ukazuje treba +/- 12 metru rozptyl.
Co si myslite - jak moc a kteremu zobrazeni verit? Nebo mate jiny trik jak postupovat v pripade ze kompas GPS akorat sem a tam?
Stáhni si Oziho. S HTC Touch Pro jsem neměl na co si stěžovat. Přesnost map je hodně dobrá a když chodíš po městě, prostě přesnost odhadnes od oka. V lese nebo velkém parku už to je ale horší.
Ta změna zobrazení při každém reloadu se děje na GC googlí mapě, když člověk není přihlášen. Není problém v tomhle? (Nepochopil jsem, kde to zobrazuješ.)
Pokud si vzpominam tak google maps v mobilu ukazuji na nejblizsi znamy bod. V pocitaci se ukazuje na mape zelena sipka a pak spendlik s pismenem A na nejblizsi znamy bod. V mobilu se ukazuje jen ten znamy.
ano, musí se to v mobilu zadat i s předponou LOC:
takto: LOC: NXX XX.XXX EXXX XX.XXX (tečky, ne čárky)
pak to ukazuje správně.
co se týče polohy na mapě kde se ta poloha do mapy přenese z C:GEO, tak jsem nezaznamenal, že by to ukazovalo jinam, alespoň u mě ne.
c:geo mělo jeden čas problém se zobrazením cache na Google maps, prostě šipka ukazovala až o desítky metrů jinam. Pokud vím, v nejnovějších verzích už to je opravené, tak zkus aktualizovat. Pokud máš program aktuální, tak problémy asi bohužel ještě přetrvávaj. Nedivim se, když GS hází carnerovi (autor c:geo) pořád klacky pod nohy.
Hm, tak jsem promazal data c:geo a znova stahnul detaily cache a ted uz to snad ukazuje kdyz nam Navigovat -> Zobrazit na mape (defaultne google) stejne jako kdyz zobrazim lokaci kesky na geocaching com.
Tak uvidime. Kazdopadne ted uz radeji nez vyrazim lovit zkontroluju umisteni na vice mistech