Souradnice kesky - zobrazeni v mape

Zdravim,

prave sem nenasel dve jednoduche mestske kesky. Analyzuju nezdar a zjistil sem zajimavou vec. Pouzivam HTC Desire takze neocekavm nejakou extra presnost GPSky, zvlast ve meste a tak obcas v telefonu koukam i na zobrazeni kesky v mape.

Bohuzel jsem ted zjistil ze pokud zobrazim kesku na google maps z geocaching.com tak ukazuje na jine misto nez na google maps v telefonu (pouzivam c:geo). Dokonce kdyz dam obnovit udaje o kesi v telefonu tak se zobrazi na jinem miste. A to uz je hledani treba v malem mestskem parku docela neprijemne, protoze kompas ukazuje treba +/- 12 metru rozptyl.

Co si myslite - jak moc a kteremu zobrazeni verit? Nebo mate jiny trik jak postupovat v pripade ze kompas GPS akorat sem a tam?

Diky.
TT.

Stáhni si Oziho. S HTC Touch Pro jsem neměl na co si stěžovat. Přesnost map je hodně dobrá a když chodíš po městě, prostě přesnost odhadnes od oka. V lese nebo velkém parku už to je ale horší.

Ozi není pro Android.

Ta změna zobrazení při každém reloadu se děje na GC googlí mapě, když člověk není přihlášen. Není problém v tomhle? (Nepochopil jsem, kde to zobrazuješ.)

No jak myslis neni prihlasen? Ja vetsinou mam pustene GPRS a C:geo, prihlasen jsem aj ke google uctu aj k geocaching.com.
T.

Pokud si vzpominam tak google maps v mobilu ukazuji na nejblizsi znamy bod. V pocitaci se ukazuje na mape zelena sipka a pak spendlik s pismenem A na nejblizsi znamy bod. V mobilu se ukazuje jen ten znamy.

ano, musí se to v mobilu zadat i s předponou LOC:
takto: LOC: NXX XX.XXX EXXX XX.XXX (tečky, ne čárky)
pak to ukazuje správně.
co se týče polohy na mapě kde se ta poloha do mapy přenese z C:GEO, tak jsem nezaznamenal, že by to ukazovalo jinam, alespoň u mě ne.

c:geo mělo jeden čas problém se zobrazením cache na Google maps, prostě šipka ukazovala až o desítky metrů jinam. Pokud vím, v nejnovějších verzích už to je opravené, tak zkus aktualizovat. Pokud máš program aktuální, tak problémy asi bohužel ještě přetrvávaj. Nedivim se, když GS hází carnerovi (autor c:geo) pořád klacky pod nohy.

Hm, tak jsem promazal data c:geo a znova stahnul detaily cache a ted uz to snad ukazuje kdyz nam Navigovat -> Zobrazit na mape (defaultne google) stejne jako kdyz zobrazim lokaci kesky na geocaching com.

Tak uvidime. Kazdopadne ted uz radeji nez vyrazim lovit zkontroluju umisteni na vice mistech :wink:

Diky
T.