stahování vlastního hodnocení z GCVote

Ahoj,

již delší dobu mi nefunguje stahování vlastního hodnocení z GCVote do GeoGetu to tagu Vote. Když spustím plugin "Načíst vaše GCvote hodnocení", tak GeoGet pouze pípne a nic se nestane. Jsem sám nebo se to děje ještě někomu? Lze to nějak opravit?

On to ještě vůbec někdo používá?

Každopádně na webu mají červený ramecek, že mají nějaké problémy… A nevím, jak dlouho jim to tam visí.

Já GCVote používám. Problémy s hodnocením byly, ale teď to zase jde. Bohužel hvězdičkování z GG (přes některý z pluginů) mi nějak nešlo, tak jsem musel dělat přes GC.com a skript.

Stahovat jsem to ani nezkoušel.

Ano, stále jsou lidé, co tam hlasují. Já jsem jeden z nich :-)

Ten červený rámeček na jejich webu visí již velmi dlouho, ale celý systém funguje bez problémů. Rozšíření do Chromu je stále aktualizované a funkční. Jediný problém, o kterém vím, je to nefunkční stahování vlastního hodnocení do GeoGetu. 

Aha, ta varovná hláška na jejich webu pořád je. :) Ale funguje to. Já to taky používám. Na jiné hodnocení jsem zatím nenarazil.

Bude možné ten plugin opravit? Hodně by mi to zpříjemnilo práci s GeoGetem ;-)

Vypadá to, že k opravě pluginu nedojde, že? V tom případě se tedy zeptám jinak: Z GCVote dokážu stáhnout tabulku svých hodnocení. Ta tabulka má dva sloupce (GC kód keše a moje hodnocení). Existuje nějaký způsob, jak tuto tabulku importovat do GeoGetu, aby to hodnocení bylo v nějakém mnou definovaném tagu?

Napst si svuj plugin a kdyz uz to budes mit funkcni, tak ho nabidnout i ostatnim, kteri o to maji zajem?

Zkusil jsem se na tu možnost kouknout a asi by to šlo. Rovnou jeden začátečnický dotaz: Když mám string s GUID keše, jak získám objekt typu TGeo. Nějak v dokumentaci nevidím tu správnou funkci.

var gc:TGeo;
...
begin
  ..
  gc:=TGeo.Create();
  try
    ...
  finally
    gc.Free();
  end;
  ...
end;

(Staci kouknout do kdejakeho pluginu.)

uprimne, nejak se mi zatim nechtelo se koukat, proc ten stary plugin vlastne nechodi, kdyz to zajima celkem asi tri lidi. On to fakt jeste vubec nekdo realne pouziva? I podle gcvote webu je to spis projekt jedouci setrvacnosti...

Co ze tam vlastne konkretne v tech pluginech nefunguje?

Gord:

To sice ano, ale když mám string s GUID, jak dohledám jemu odpovídající keš a dostanu ji do objektu TGeo? Z GC kódu jsem to našel, ale v mém GeoGetu jsem nenašel žádný plugin, který by to dělal z GUID. V dokumentaci takovou funkci taky nevidím.

HaLuMa:

Ten projekt jede setrvačností už roky, ale stále funguje bez problémů přes web i přes Locus. Zlobí jen to načítání hodnocení do GeoGetu. Nic lepšího jsem na hodnocení keší zatím nenašel a stále nás hlasuje dostatek na to, aby se podle toho dalo v Geogetu pěkně filtrovat a hledat zajímavé keše.

Problém s pluginem je poměrně jednoduchý a je v souboru gcvoteread.ggp.pas. Z webu plugin stáhne CSV a očekává, že bude obsahovat GC kód a hodnocení. Ve skutečnosti ale obsahuje GUID a hodnocení. Stačí tu keš tedy dohledávat podle GUID místo GC kódu a upravit pár podmínek s kontrolami a zase vše poběží.

Jo a nová adresa pro stahování hodnocení je https://ssl.webpack.de/gcvote.com/listUserVotes.php , ale zdá se, že stále funguje i ta stará.

To ti teda nestaci, protoze GUID groundspeak postupne odstranuje, a v soucasne dobe se pres GC.API ani zjistit neda. Takze se ti snadno stane, ze budes mit v databazi kes, od ktere GUID nevis. Ziskas jej jen impoprtem PQ a to jeste jen nekdy. (neni to datova polozka... ziskava se jen tak mimochodem.)

Muze mi nkedo rictm proc presli z GC kodu na GUID? Zešíleli?

Nic lepšího jsem na hodnocení keší zatím nenašel a stále nás hlasuje dostatek na to, aby se podle toho dalo v Geogetu pěkně filtrovat a hledat zajímavé keše.

Taky to používám, alternativy jsem si zatím nevšiml. A taky mám dojem té "setrvačnosti", což ale v podstatě znamená, že něco funguje a nikdo do toho nedrbe. :)

To ti teda nestaci, protoze GUID groundspeak postupne odstranuje

V top případě lze z GCvote získat i GC kód. Když z toho URL s dotazem odstraníš parametr 

format=csv

tak dostaneš odpověď v HTML tabulce. V každé řádce tabulky si můžeš přečíst GC kód a hodnocení. Jen to bude trochu těžší parsovat. Začátek té tabulky v mém případě vypadá takto:

<table>
<tr><th>waypoint</th><th>your vote</th></tr>
<tr><td><a href="http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=27e7fbbf-ac27-47ec-90db-c6f7bf120e5c">GC1JJQP</a></td><td style='text-align:center'>3.0</td></tr>
<tr><td><a href="http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=16744321-e5fb-44a2-b670-69d3d4be0614">GC1J22C</a></td><td style='text-align:center'>4.0</td></tr>

Taky to používám, alternativy jsem si zatím nevšiml. A taky mám dojem té "setrvačnosti", což ale v podstatě znamená, že něco funguje a nikdo do toho nedrbe. :)

Tak tady to zjevne nejdriv dodrbali (nahradili GC GUIDem), a pak to zacalo bezet samospadem. Dokonce bych i rekl, ze je tam ten GUID nechtěně, a už není síla, co by to opravila.

A já se bojím, že raději budu věnovat energii něčemu perspektivnímu, než mrtvole, která si ještě neuvědomila, že je mrtvá.