Statistika s Basic member

Nevite nekdo o programku co by sledoval prumerny pocet kesi za den, procenta FTFek atd atd…vim ze je jich spousta…ale vsechny pro Premium membery…nebo je neco aj pro ty “normalni” ? :wink: Dik

[quote] swenney: Nevite nekdo o programku co by sledoval prumerny pocet kesi za den, procenta FTFek atd atd......vim ze je jich spousta....ale vsechny pro Premium membery.....nebo je neco aj pro ty "normalni" ? ;) Dik

[/quote]

Ono problem je v tom, jak by ti "normalni", jak ty non-PM cachery vtipne nazyvas [:)],  tomu programku predavali data. Statisticke programy jako treba webovy It'sNotAboutTheNumbers ci jine totiz jednoduse vyziskaji vsechna data o tvych nalezech vcetne datumu a dalsich parametru nalezenych cachi primo z do nich nahraneho My finds PocketQuery, ktery si mohou PM nechat 1xtydne poslat. Neumim si predstavit, jak by ostatni podstrcili nejakemu programu data o vsech svych nalezenych cachich se vsemi udaji o tech cachich a jejich nalezech pro statistiku potrebnymi - to uz by mozna bylo rychlejsi si tu statistiku spocitat v Excelu sam, ne?

edit: Pokud ti staci jen jednoducha statistika tvych nalezu ve srovnani s ostatnimi, tak od okamziku, kdy budes mit 200 a vice nalezu, tak budes zarazen na statistiky Cacherstats

Ještě než jsem se dobrovolně stal non-non-PM cacherem,[:)] tak mi nedělalo potíže si těch pár základních údajů o odlovené (či neodlovené) cachi přepsat do své vytvořené databáze, kterou jsem pak časem i šoupl i na web. A nakonec jsem zjistil, že je pro mne ve výsledku přehlednější, než všechny PM fíčury a proto si ji vedu i nadále. Především kvůli možnosti nabídnout seznamy na všechny mé logy (i DNFka a poznámky).

Ale je mi jasné, že pro kombajnisty a lenochy to není nejlepší řešení - ale je to zadarmo a funguje i pro non-PM cachery[;)]

Takovou databázi si může v případě potřeby každý snadno udělat v libovolném databázovém programu. Zpočátku jsem zkoušel třeba MS Access, (práci s ním zvládne každý PC-user), ale nakonec se jako nejlepší ukázala kombinace MySQL s rozhraním přes http.

Jen jak říkám, není to pro ty, kterým vadí, že musejí věnovat po logování nějakou minutku navíc a  přenést pár udajů z listingu keše do své databáze- ale šlo by to samozřejmě automatizovat. Ale za tu práci to mně nestálo.

A ja si dovolim jeste jednu poznamku. FTF neni nic. Neni nikde evidiovano. GC.COM system neumi rozpoznat, ze prave ty jsi byl ten PRVNI. Zrejme proto, ze se tahle honba neslucuje se zakladni myslenkou GC, ktera se nam posledni dobou nejak vytraci :-(

Vsechny ty programky vytvarejici statistiky z PQ, berou FTFka z textu logu, tedy treba i z takoveho kde napises "sakra, zase mi to FTF uteklo" :-) a ty pak stejne musis databazi rucne upravit, aby byla pravdiva.

Muj nazor, kasli na statistiky, koho to zajima? Vem mapu, bozolu, a vyraz ven, do prirody, na kopec!

Myslím, že štvanice za body poněkud překrývá ty příjemné a legrační zážitky spojené s hledáním.

Proto si daleko více cením úspěchu na celodenních keškách jako jsou Ještědské pomníčky, Ztracené vesnice, Cesta za Otylkou a nebo na keškách, kde dlouho hledáš správné řešení a strávíš mraky času hledáním.

Prosté dojedu autem, vyběhnu, najdu tak nepotěší, i když je bodově daleko zajímavější. 

Já nejraději kešky hledám na kole :-)

No presne neco takovyho jak ma MION jsem myslel…

Moje motivace k hledání nejsou statistiky, ale zážitky. Přesto chci ty statistiky - prostě proto, že mám rád čísla a nevidím na tom nic špatného. Zajímá mě, jaká je průměrná obtížnost, kolik jsem procentuelně našel multin atd atd. A nechci trávit čas úpravami html kódu, pětikrokovými exporty a tak podobně.

Jsem PM a existují vyhovující nástroje, nicméně problém je v samotném My Finds souboru - resp. v intervalu jeho generování. Bohatě by mi stačilo mít statistiky každý týden v neděli večer, jenže nějaký tým idiotů stanovil a prakticky provedl generování tak, že když si nechám soubor poslat v neděli, tak další možnost mám až další pondělí, pak nejdřív v další úterý atd.

Používám GSAK a v jeho možnostech je určitě simulovat generování My Finds pomocí nějakého makra. Nezkoumal jste to někdo? Pokud byste to někto dokázali doplácat tak, abych si mohl z GSAKu nechat vygenerovat vstup pro itsnotaboutthenumbers.com nebo CacheStats, bylo by to super. Případně pokud to jde nějak jinak, GSAK není nutnou podmínkou.

Mít víc času, tak to naprogramuju sám, jenže na to nemám čas ani myšlenky, takže pokud se nenajde řešení, tak to asi časem stejně udělám... Mimochodm - divím se, že ve statistikách není např. seznam nejoblíbenějších zakladatelů - pokud to skončí tak, že to budu programovat sám, tak to tam určitě zahrnu.

Tahle myslenka me taky nedavno napadla, napsal jsem vlakno http://geocaching.cz/cs/forums/thread/36182.aspx k tomuto tematu ale nejak nikdo nereaguje :(