Ahoj, nasel by se nekdo kolem Mostu nebo v okoli kdo by mi pomohl a trochu ukazal jak na to? Uz jsem z toho trosku magorek ![]()
Byt tebou tak jeste nejakou dobu vydrzim - plugin GGStat - ktery vytvari v GeoGetu statistiky, uz se nevyvyji a slysela jsem, ze se tvori neco noveho na tvorbu statistik. Takze je zbytecne te ucit neco, co za chvilku uz nebude fungovat.
Tak GgStat funguje uz hodne dlouho a za posledni 2 roky dokonce beze zmen, dokud Haluma neprekope databazi tak bude fungovat porad dal nezavisle na Statoru. Stator ovsem bude (alespon podle reklamy) mnohem uzivatelsky privetivejsi (klikaci).
Stator se vyviji prave proto, ze je planovana prestavba databaze. Ale aby uzivatele nebyli bez statistiky, musi se napred udelat nahrada za ggStat, teprve pak se sahne na databazi.
Uz je to paseeee…bylo mi jiz pomozeno…
Tak mě zas zlobí statistiky. Když je dám pres geoget aktualizovat, na GC se mi objeví počet nalezených 393, přitom mám 398. Bohužel vůbec nevím proč. Dělám to v Geogetu přes tlačítka Autostat....do minulého tádne to makalo v pohodě a teď už ne. V mapce našich nálezů mi figuruje celá evropa a zatím mám jen 5 keší v NDR :-)
A jsi si jistej ze v GG mas tech poslednich 5 kesi oznacenych jako nalezene?
Jak oznacenejch? Nikdy jsem nic v GG neoznacoval. Proste jsem klik na tlacitko Autostat a uz to jelo…ted to taky jede ale do tech statistik mi to zapocte jen 393 kesi.
Zatím nech AutoStat stranou. Klikni v nástojové liště GeoGetu na Stáhnout Vaše nálezy. Tím dostaneš do GeoGetu všechny nálezy. Zapni filtr na pouze nalezené (Found), dej F5 a zkontroluj dole na stavové liště počty (viz http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:navody:okno_gg). Měly by sedět na číslo, uvedené na GC.COM. Pokud jsi tedy nelovil Lab Cache. V tom případě musíš jejich nálezy dostat do GeoGetu jiným postupem (najdeš zde na fóru)...
EDIT: Opravil jsem zmršený odkaz, který bohužel skryl i důležitou část textu.
Ok provedu kiRe ![]()
Tak až dnes jsem k tomu dostal kiRe......a podařilo se.....děkuji.
Akorát mapka vaše nálezy ukazuje špatně.... na to jsem ale nepřišel proč mi ukazuje nálezy v Evropě.
Tak až dnes jsem k tomu dostal kiRe......a podařilo se.....děkuji.
Akorát mapka vaše nálezy ukazuje špatně.... na to jsem ale nepřišel proč mi ukazuje nálezy v Evropě.
Předpokládám, že máš na mysli puntíkatou mapu. Evidentně máš špatné ID (identifikační číslo) kačera. V šabloně je nějaké cizí ID jako příklad, musíš jej změnit na vlastní. Popis, jak ho získáš, najdeš v dokumentaci, třeba tady...
Ano je to ta mapa Evropy s cervenyma teckama. kiRe nevis proc se mi to samo zmenilo? Nic jsem GG nepredelaval…vzdy jsem jen klik na autostat a bylo…ok diky vecer na to mrknu.
To mas z toho, ze jako sablonu (a dalsi veci. cose sablony tykaj) pouzivas tu vychozi. To se pak nediv, ze s kazdou aktualizaci ggstatu prijdes o svoje upravy.... A jelikoz jsem ti to posledne upravovala ja, tak pochybuju, ze bych ti tam takovoudle volovinu nechala ;)
Takze: Opravdu jsi nic nemenil?
Peti opravdu jsem nic nemenil. Byl jsem rad, ze mi to od Tveho nastaveni fungovalo.
Tak kiRe změněno. Ještě dotaz. změnil jsem to moje ID v nastavení účtu na gc.com. Když budu zas za čas aktualizovat moje nálezy pomocí GG, budu muset zas to číslo přepsat nebo se to dá nějak nastavit v GG. Popř. kde? Díky.....
tak jsem koukal i v nastavení Autostatu mám moje ID z gc.cz správně......tak to fakt nechápu.....
to se musíš podívat přímo do šablony, dokonce je možné že si to šablona dotahuje z nějakého malého souboru.
Ale teď jsem se díval na tvůj profil - ty puntíky v podstatě odpovídají tomu co máš v mapě okresů. Kde vidíš chybu ?
Tak kiRe změněno. Ještě dotaz. změnil jsem to moje ID v nastavení účtu na gc.com. Když budu zas za čas aktualizovat moje nálezy pomocí GG, budu muset zas to číslo přepsat nebo se to dá nějak nastavit v GG. Popř. kde? Díky.....
tak jsem koukal i v nastavení Autostatu mám moje ID z gc.cz správně…tak to fakt nechápu…
Autostat je pomocný plugin, který spouští generátor statistik GgStat a automatizuje činnosti kolem. Kromě jiného nahrává nálezy na GC.CZ pro puntíkatou mapu. A na to právě potřebuje v nastavení tvoje ID. Nijak to nesouvisí s tím, co máš uvedeno v šabloně, podle které se generují statistiky...
jj tomu rozumím, ale já tam to správné ID mám a přesto když dám aktualizovat statisky, tak mi to stejně tu mapu pak zase rozhodí s nálezy po celé Evropě. Tak to právě nechápu......
Protoze je potreba upravit budto sablonu, nebo html, kde jse odkaz prave na tu mapu puntikatou....