Jak jsem psal vys - aktualizuj si nalezy na gc.cz, pak si zkontroluj, zda mas spravne nastaveny id pro gc.cz - tedy jestli aktualizujes data spravneho uzivatele, ktereho mas nasteveneho ve Statoru.
Tak se mi podařilo probojovat k seznamu nálezů tady na geocaching.cz a ukázalo se, že většina mých nalezených cachí asi tak do roku 2013 tady nemá vyplněný datum a čas nálezu. V Geogetu to samozřejmě vyplněné mám. Ty nejstarší nálezy jsou nejspíš z doby, než jsem nainstaloval GeoGet.
Co jsem se díval do vnitřku toho skriptu, tak jestli jsem to pochopil dobře, tak vezme databázi, co na gc.cz už je, a přidá nové cache, původní databázi smaže a místo ní zapíše novou s novými cachemi. A teď se naskýtá otázka, jak tu databázi na gc.cz smazat a vygenerovat úplně znova, když ten skript se dívá, jestli tam nějaká databáze je, a v případě, že ji nenajde, se ukončí.
Pokud si pamatuji správně, tak skript funguje tak, ze si přečte, co máš za nálezy na gc.cz. A pokud tam najde nějakou kešku, kterou nemáš v GG označenou jako nalezenou, tak ten seznam na serveru smaže, a nahraje jej úplně znova. Jinak pouze přidává chybějící keše.
Takže hack:
Mělo by stačit najít nějakou kešku, kterou máš na serveru označenou. Zrušit na ní označení nálezu a spustit skript. Pak ji zpátky označit, a pustit ho znovu, aby se tam taky přidala.
Ahoj, po aktualizaci Statoru zmizel seznam keší v části "Moje xTF úspěchy". Jsou zde jen stupně vítězů, ale modul sqlTable (FTF, STF, TTF) neukazuje nic.
Bohužel obrázky mi fórum vložit nedovolí.
Ahoj, mám stejný problém jako @maluston. Zkusil jsem odebrat a znovu přidat modul FTFList(SqlTable), ale ve vygenerovaných statistikách se zobrazí pouze --== No Data! ==--. Viz https://gc.iamkodl.net/statistika/.
Edit: nefungují ani další položky využívající SqlTable (nejvýše položené kešky ve státě, první nález ve státě, přehled mých keší).
Ahoj, mám stejný problém jako @maluston. Zkusil jsem odebrat a znovu přidat modul FTFList(SqlTable), ale ve vygenerovaných statistikách se zobrazí pouze --== No Data! ==--. Viz https://gc.iamkodl.net/statistika/.
Edit: nefungují ani další položky využívající SqlTable (nejvýše položené kešky ve státě, první nález ve státě, přehled mých keší).
SqlTable se upravoval o možnost přidat jinou DB třeba kvůli waymarkingu... většina SqlTable mi funguje ale tahle jedna také ne dívám se na to...
Nepoužíval jsem ji tak jsem na to nepřišel nicméně v SQL jsem nic neměnil takže zkoumám kde je problém…
Souvisí to s tím, že při přesunu už hotových SqlTable do Statistiky nebo těch co už je tam máte nemají defaultní hodnotu správně (opravím)
Pro vás to znamená:
Být v Geogetu jako Expert
Po přenesení SqlTable do statistiky si to rozkliknout a nastavit
OtherDb=No
DBName=
Pak už se to dělá správně (a to ikdyž to tam vizuálně je)
Projít si všechny moduly SqlTable, které máte ve statistice a udělat to samé po uložení už by to mělo být OK
Vyzkoušeno zafungovalo
U sebe to mám opravené... nicméně pokud uděláte ten postup, že tam znovu dáte to No u OtherDb a uložíte tak to bude fungovat i bez úpravy...
Jinak stačí přepsat řádek 30 v SQLTable.Stator.pas
if((aPar.Values['OtherDB']='No') or (aPar.Values['OtherDB']='') or (aPar.Values['DBName']='')) then
Pro vás to znamená:
OtherDb=No
DBName=
Projít si všechny moduly SqlTable, které máte ve statistice a udělat to samé po uložení už by to mělo být OK
Funguje, děkuji!
Já jsem teď taky upgradoval, všechny moduly SqlTable jsem zkontroloval, ale měly obě nastavení jak je v příspěvku výše.
Zkusmo jsem přidal modul MapGenSvg pro USA a dostávám chybu:

Nicméně mapa se zobrazuje. Žádné kategorie tagů jsem mezitím nevytvářel / nepřejmenovával.
Nastaveno to mám takto:

Srovnání staré a nové mapy na mém profilu, záložka "Jiné grafy" a úplně dole.
Dají se nějak přidat zkratky států do mapy? Případně i počty nálezů tam, jako je to ve staré bitmapové mapě?
Jak píšu výše (SqlTable) - vizuálně to tam je to nastavení (default) ale vnitřně není uložené v šabloně a provede se to blbě - moje chyba neuvědomil jsem si to...
Při vývoji jsem mockrát všelicos měnil a postupně to do šablony probublalo všude a pak už jsem si to neuvědomil, že to může být problémos…
Prostě proklikat a uložit a už by to mělo být OK a v kódu už to mám upravené, že by to neudělalo ikdyž by se to stalo…
Já jsem teď taky upgradoval, všechny moduly SqlTable jsem zkontroloval, ale měly obě nastavení jak je v příspěvku výše.
Zkusmo jsem přidal modul MapGenSvg pro USA a dostávám chybu:
Dají se nějak přidat zkratky států do mapy? Případně i počty nálezů tam, jako je to ve staré bitmapové mapě?
Pridat se da samozrejme leccos. Ale pridavani novych map znamena upravu na serveru a to dnes mozne neni. Musime mapgen (nejen) presunout na jiny server. To bude chvili trvat.
Nicmene ty US by podle me jit mely, podivam se na to.
EDIT: trochu podeziram, ze to dela to "(svg)". Ale to je zatim strelba od boku.
Jak píšu výše (SqlTable) - vizuálně to tam je to nastavení (default) ale vnitřně není uložené v šabloně a provede se to blbě - moje chyba neuvědomil jsem si to...
Při vývoji jsem mockrát všelicos měnil a postupně to do šablony probublalo všude a pak už jsem si to neuvědomil, že to může být problémos…
Prostě proklikat a uložit a už by to mělo být OK a v kódu už to mám upravené, že by to neudělalo ikdyž by se to stalo…
Jak se to trochu usadi a opravime hlasene chyby, vydam novou verzi.
SqlTable se upravoval o možnost přidat jinou DB třeba kvůli waymarkingu... většina SqlTable mi funguje ale tahle jedna také ne dívám se na to...
Nepoužíval jsem ji tak jsem na to nepřišel nicméně v SQL jsem nic neměnil takže zkoumám kde je problém…
Souvisí to s tím, že při přesunu už hotových SqlTable do Statistiky nebo těch co už je tam máte nemají defaultní hodnotu správně (opravím)
Pro vás to znamená:
OtherDb=No
DBName=
Vyzkoušeno zafungovalo
Díky, funguje.
Pořád se mi nezobrazuje u odznáčků, kde jsem překročil 10 (nebo 9?) opakování - konkrétně u smyček kalendáře - něco, co by to označovalo. Mám dojem, že DrakMrak sliboval, že by se tam mělo objevit hvězdička.
Pořád se mi nezobrazuje u odznáčků, kde jsem překročil 10 (nebo 9?) opakování - konkrétně u smyček kalendáře - něco, co by to označovalo. Mám dojem, že DrakMrak sliboval, že by se tam mělo objevit hvězdička.
asi měla ale jelikož nikde nepřesahuju tak je to ve hvězdičkách ale zkusím mrknout...
Ahoj, nedávno se mi přestaly generovat statistiky. Problém jsem vystopoval v modulu WMCategoryStat, stažený XML soubor (http://www.geotrebic.cz/b/WMCategories.xml) s kategoriemi je neplatný (stáhne se ve formátu gz). Problém jsem u sebe vyřešil přehozením na druhou URL v modulu (http://www.drakmrak.cz/b/WMCategories.xml), která funguje správně.
Předem děkuji za opravu.
Statistiky se generují? Já mám pocit, že to už několik měsíců nejde. Je to závislé na tomto webu, který se změnil natolik, že to nemá smysl. I když to šlo, výsledek nestál za nic. Nová verze Statoru asi bude muset být něco úplně jiného, pokud to vůbec půjde.
Já si myslím, že statistiky se normálně generují v GeoGetu a jedou (viz.Gord), jen je problém s tím, že nefunguje umístění na tomto webu, jako dříve (já mám naposled statistiky z 31.5.2025). Já pevně věřím Gordovi a on to slíbil, že ten Stator zprovozní s DrakMrak, jen by potřebovali technickou pomoc.
Po zmene zdejsiho serveru je problem hlavne s generatorem map. Ostatni veci mi vicemene chodi. Generator vektorovych map rozchodim snad jak najdy chvili souvisleho casu. Hori je to s bitmapovym generatorem (puntikate mapy, …). Ten se musi predelat velmi.
Takze potrebuju hlavne casovou pomoc. Nicmene pokud by se nekdo chtel do tymu pridat, treba na ten bitmapovy generator, urcite to oba (ja i Drak) uvitame.
Neviděl jsem obrázky odznaků. A další. A nešlo mi nahrávat statistiky sem na server. Vyřešil jsem to na Webzdarma, kde jsem si založil prostor, jen mi tam nefungovalo FTP, nahrával jsem to tam ručně. Včera mi to ale zrušili, pro nevyužívání. Byl to jen pokus. Už sem nahrávat jde? Nezkoušel jsem to v posledních měsících.