strach? logovat DNF

zdravim, dnes se nestacim divit, mam zaplavu DNF note na cache letohradek, GCTEJF
posledni found par dnya ted najednou se tam resi, ze nikdo nenachazi. Lidi, piste ty DNF, nestydte se. Je to informace pro majitele, ze se neco deje, ne vase ostuda!!!

Bohuzel, uz mi tohle par cacheru taky udelalo - cache nenasli a nez by napsali DNF, radsi byli zticha a cekali, co se dal bude dit. Jen nepochopim, ze sve pochybnosti mi nesdelili aspon pres profil. Zrejme se bali priznat mozny neuspech i privatne…:frowning:
Nepochopim, jak si nekdo muze myslet, ze DNFko je snad nejaka ostuda. Nekteri dokonce temer zasadne neloguji DNF, v pripadech kdy vi, ze hledali na spatnem miste, nebo spatne odecetli/spocitali zadani. Pak se mi treba po roce pri setkani priznaji, ze hledali moji kes a nenasli… Kdyz jsem se ohromene zeptal, proc nezalogovali DNF nebo aspon write note, dozvedel jsem se, ze to nestalo za to. No, je to jejich vec… mne se to nelibi, ale to je asi tak vse, co s tim muzu delat.

No tak to je zrovna jeden z mála případů, kdy mi DNF opravdu připadá zbytečné, protože není k ničemu ani ownerovi, ani dalším hledačům. Naopak když už někdo vážně hledá a nenajde, tak by měl DNF napsat vždy.

DNF? Ty si vždy rád zapíšu, vždyť by to bylo jinak podezřelé v přehledu logů - jen samý usmívající se žlutí smajlíci a žádný zakaboněný modrásek :). Pravda je, že starání se o cache je v ČR naštěstí stále na dobré úrovni, čili ty DNF u nás tak nejsou. Jo ale při výletu třeba do Drážďan, tam jsem měl poměr DNF a found skoro 1:1 - Němečtí owneři se tam moc nestarají a ani nedisablují…
Takže shrnutí - DNF psát, je to protiváha přílišných úspěchů, aneb nic není v životě úspěšné na 100%.

Vidím to taky tak. DNF si zapíšu, když kešku opravdu hledám a nenajdu. Když ale přijdu na místo a zjistím, že keš je někde uprostřed dětského hřiště plného lidí a vzdám to, protože bych vypadal jak úchyl (nemám nic proti umístění na hřišti - s dětmi s sebou je to OK), nepíšu nic, maximálně poznámku.

No, občas se mi stává, že nenalezení nezapíšu, ale většinou to je kvůli tomu, že to je třeba po týdenním putování a já už přesně ani nevím, kvůli čemu jsem to nenašel. Například, když jsem byl teď v srpnu ve Švédsku, projel jsem asi 130 kešek, z kterých jsem ale našel jen něco málo přes třetinu. Ovšem to jsem hledal bez nápovědy, bez popisu, jen podle souřadnic, protože jsem ani nevěděl, kam přesně v tom Švédsku pojedeme. Takže když jsem se vrátil domů, tak jsem jen ty najité logoval několik dní a bohužel na logování těch nenalezených jsem už neměl sil…

U mojí kešky pod hruškou kdysi jeden neúspěšný hledač napsal DNF a pak jako kdyby se s dalšíma DNFákama roztrhl pytel. Nevím, jestli si v listingu všimli modráčka a zděsilo je to natolik, že to při hledání vzdali, nebo je to zkrátka oslepilo.. Když jsem po pěti DNF šla krabičku zkontrolovat, tak jsem ji našla v naprosto parádním stavu, na původním místě, poodhalenou tak, aby byl vidět aspoň kousíček. Občas DNF vyvolá malinkou davovou psychózku :wink:

DNF píšeme poctivě hlavně proto, abychom věděli, kde si máme udělat opáčko. Třeba Dračí doupě je super místo, které samozřejmě navštívíme znovu :smiley:

A to je možná právě proto, že se dost cacherů snaží DNFka nebo své neúspěchy nezapisovat - jen do té doby, než zjistí, že mohou přidat dvé DNF za to předchozí :smiley:

Když jsme v Chorvatsku dorazili k výchozímu bodu kešky [cache]GC2499[/cache] ve čtvrt na deset večer, už se začínalo šeřit. Kdyby to byla běžná keška, našli bychom (stihli bychom to). Bohužel se muselo ještě 2km (vzdušnou čarou) po kamenité stezce po hřebenech, což by se nedalo po tmě bez baterky ani omylem - na jedné straně navíc prakticky kolmý sráz (šlo by o život). Takže DNF a samozřejmě jsme to zapsali (proč ne).

A proč jo? DNF beru jako signál ownerovi, že s keškou možná něco není v pořádku. Něco jako "hledal jsem na místě, na kterém si myslím, že by keška měla být, a není tam, hodila by se kontrola" - na základě několika takovýchhle DNF by owner měl vyrazit a keš zkontrolovat. Pokud se ovšem o odlov ani nepokusím (například protože blízko jsou mudlové a nechci riskovat prozrazení keše nebo odlovím první stage multiny a dálší už nestíhám), není to pro mě DNF - když jsem ani nezačala hledat, nemohla jsem "nenajít." V tomto případě bych napsala jen poznámku se svým zážitkem, ale není třeba děsit ownera (a další kačery) DNFkem.

Vždy poctivě DNFka píšu i pokud jsem nemohl hledat kvůli mudlům, nebo pokud jsem pokazil výpočet. Jednou jsem se na místo vypravil s tím, že keš najdu, tak pokud ji nenajdu loguji logicky dnf. Proč by měl autor kontrolovat keš, když si tři lidé po sobě zalogují DNF z důvodu přemudlení, bude to pro autora aspoň impuls pro nějaké nové mudloprostší umístnění, jinak by se o tom ani nedozvěděl, třeba při ukládání nebyla nikde ani noha.

myslím si že spousta a spousta cacherů se nepřizná a DNF nenapíše.

Já píšu DNF, když mám pocit, že sem hledala na správném a podle mapy jednoznačném místě a nic tam nebylo. Když hledám někde v lese, kde je navíc nejednoznačný hint a nic nenajdu, tak to ani nehlásím, nemám GPS, která by mi eventuelně mohla zúžit jinak veliký okruh hledání a moje bezdružicová DNF anabáze asi nikoho nijak zvlášť nezajímá.

Já myslím že to není ostuda hlavně když to máš daleko od domu - např v cizine tak to máš v logu jako takový poloviční zářez :slight_smile:

DNF loguju podle nálady. Tedy pokud nenajde při hledání tak ano loguju vždy, ale pokud jsem udělal chybu ve výpočtu nebo bylo přemudlováno nebo…tak to řeším podle nálady. A jasně proč nezapisovat i tyhle DNFka..vždyť owner si to stejně přečte a ví ze kterého důvodu jsi to nenašel, jestli jsi hledal správně nebo jestli jsi to vzdal kvůli dešti či blbě (viditelně blbě) vycházejícím souřadnicím. Prostě jednou tak a jednou tak. Ale každopádně logovat, jak pak jinak zjistím že mám problémy na cache kterou mám od baráku dál a nejezdím tam…

Tak jako FOUND loguji az pote co najdu, vyzvednu, zapisu a vratim, tak DNF loguji az pote co jsem maximalne presvedcen, ze vypocty i souradnice mam spravne, hledal jsem dostatecne dlouho a opravdu uz nevim jak dal.
To ze nekde pribrzdim, vyskocim, prijdu bliz, uvidim hrozen lidi, otocim se a jedu dal to nepocitam. Stejne tak, kdyz treba nekterou multi nebo mysterku delam na vickrat, tak pokazde neloguji DNF, ale nakonec to shrnu v logu.
Cestou treba vyskakju na odpocivadlech a okolo cest, ale muzu hledat jen do chvile nez se mala probudi, pak se zase musi "drndat" dal. Tohle fakt (podle me) nema cenu logovat … proste jako u vseho - "s Mirkem".

To ja teda vcera logoval DNF i kdyz jsem kes nasel - [cache]GC166FN[/cache] ;). Jinak ale vetsinou loguju DNF jen kdyz jsem hledal na miste a nenasel.

Zapisovat DNF nebo alespoň note když člověk třeba zmastí výpočet rozhodně ano! Několik takových je signál ke kontrole listingu. Nějaká věc tam je třeba příliš složitě napsaná, nebo nedostatečně zvýrazněná.

DNF pokud jsem přesvědčen, že jsem na správném místě a případně nepomůže ani nápověda určitě zalogovat, je to jeden ze zdrojů informací pro majitele, že se něco děje. Jinak pokud mám jen pochybnosti nebo výpočet nevychází, tak píšu jen Note.