Tábor "zakázané město"

Ahoj lidi

Nikde jsem to tady nenašel a nebo jsem špatně hledal. V tom případě se omlouvám.

Dnes jsem se chtěl prostřednictvím mapy na GC.com podívat na kešky v městě Tábor. K mému překvapení mapa toto město nenašla. Místo toho mě to najde Tábor v Americe. Jasně, můžu si najít nějaké město, či vesnici v okolí Tábora a mapu si posunout, ale nevím proč zrovna Tábor přímo mapa nenajde.

Děje se to také Vám?

Co takhle do vyhledavani napsat "Tabor, Czech Republic (nebo Ceska republika nebo Cesko)". Zkus toto a Tabor ti to najde. ;):wink: Je logicke, ze existuje vice mest tehoz jmena a google mapa muze najit jen jedno.

když zadáš "tábor, cz" tak ho to najde bez problémů

asi mají implicitně nastavení hledání ve státech a až pak venku :wink:

Pokud to chceš mít napsané rychleji, stačí i "tábor, cz"

Jasně, řešení je jednoduché, přemýšlel jsem o tom moc složitě. Díky za odpověď. :wink:

já když zadám Tábor, tam mě to pošle někam do Brna. Proto zadávám městskou čtvrť > Klokoty < a je to v poho:)

Úplně stačí napsat "tábor" a nabídne se 10 míst toho jména, druhé v pořadí v ČR, zbytek v USA.

EDIT: sorry, myslel jsem hledání na gc.com "HIDE & SEEK A CACHE", přehlédl jsem, že to bylo na mapě. Na webu gc.com výše zmíněné funguje dobře, vyskočí seznam keší a stačí kliknout na "MAP IT" a máš mapu.

když dám hledat moji velkovesnici, tak mi to najde díru u prahy asi s 200 obyvateli. musím zadávat vedlejší vesnici a popojet

www.katastr2.cz z počátku našel jen první. Když jsem hledal Katovice (s jednoduchým V), poslalo mě to do Polska. I Mnichov to hledalo v Německu (je to ves 4km od Katovic u Strakonic). Pak to ale dodělali.

pokud to hledá vesnici nebo město jiné než chceš tak je potřeba dát za jméno čárku a nějaký doplňijící info = stát, kraj, okres (funguje to podle bývalých okresních měst zatím co jsem testoval)

příklad:

dolní lhota, benešov

když tam benešov nedáš najde to jako první dolní lhotu u ostravy