Tak zas jednou slepý přišel k houslím… No nebudu to protahovat a prásknu to. Nechala jsem se ukecat slečnou redaktorkou a když nepomohlo přesvědčování, aby se tématu vzdala, tak jsem kývla, že natočíme něco o GC. Natáčelo se celý den a bude z toho 7 minut. Nezbývá nám než držet palce, aby z toho vylezlo něco, co má hlavu a patu. Točili jsme m.j. nalezení dvou keší - abych předešla spekulacím -uložení obou bylo fiktivní a podobnost s jinými je čistě náhodná. Jedna byla co možná nejhnusnější městská sídlištní a druhá přírodní.
Jak to nakonec dopadlo se můžete podívat v pořadu Focus 19.4 ve 20:05, ČT24, pak 20.4. ve 14:35 taky tam a 21.4. cca ve 23:50 na ČT2. Měla bych mít k dispozici hotové DVD. P.S: Ale byla to docela sranda, když jsem chudáky hnala dírou ve skále s kamerou za víc jak milion a já furt ubližovala mikroportu, protože jsem ho měla skoro celý den a vůbec mu to nedělalo dobře. Tým ve složení redaktorka, režisér, kameraman a zvukař byl prima. A měli se mnou božskou trpělivost.
Tak ukecali nakonec tebe? No i me dramaturgyne ukecavala, ale mel jsem za sebou uz jedno nataceni CT (ta 2minutova reportaz s Hajtrou a Karston do Udalosti v regionech), tak jsem ji doporucil rozsirit obzory a poohlednout se i jinde, at to neni jen na me - pak se uz neozvala, cili jsem myslel, ze od tematu GC upustila, no zjevne nee
To muselo dat docela praci vymyslet fiktivni sidlistni cache, ktera bude jeste hnusnejsi, nez realita prazskobrnenskych panelakovu sama. Jen doufam, ze byla opravdu tak hnusna, ze i tem skolou povinnym, kteri ted v dalsi vlne s GC zacnou, prijde divne takove cache hledat a hlavne vytvaret
Uvidíme, jak to ve finále vyzní, alepokud se jim topovede střihnout, tak jsme opravdu chodili v odpadcích a v ho… Jen jsem zvědavá, co tomu řeknou moji kolegové, pokud to někdo náhodou zachytí. To si fakt budou myslet, že jsem totální magor!!! A to jsem ještě tuhle část točila v lodičkách a s notebookem… jako ukázku popracovní pohodovky
Ani Nova se nechce nechat zahanbit a dnes - přímo v hlavním vysílacím čase! - dává naučný pořad, jak vyluštit mysterku s prvky multiny a jak najít poklad jako první, tedy jak postupovat při lovu FTF .
Jsem zvědavý na ty ohlasy a kolik se zase vyloupne nových hledačů ;).
Pojďme udělat informační embargo! Tohle je už fakt hrůza, že když někdo s pár litry mozku ví, že publicita geocachingu nesvědčí a udělá správnou věc - pošle lidi z televize k šípku, oni si najdou nějakou lamičku…
Nejhorší na tom je, že tu není žádné racionální řešení jak tomu zamezit… :@
Taky mi to chvilku vrtalo hlavou, v hlavním vysílacím čase? O tom bych přeci věděl, na to běží ukázky pořád…
Pak jsem se podíval do programu.
Je to multi - mystery (jak již bylo řečeno)
Stage1: někde v arktidě - vrak lodi Charlotte
Stage2: Washington DC - Národní archiv (N 38°53,357 W 077°03,007)
Stage3: Philadelphia independence hall (N 39°56.934 W 075°09.002)
Finalka: (tu prozradim…) New York - manhatan (N 40°42.712 W 074°00.554)
Jiank taky Lovci pokladů s Nikolasem Cagem v hlavní roli.
(EN: Nacional Treasure)
No nevim jak si to myslel, ale já bych to řek jinak.
Když účast v pořadu odmítne zkušený kačer, najdou si nějakého začátečníka, který moc o GC neví, ale je rád že bude v TV. Takže je dobře, že to vzala Atlaska, kdyby odmítla, určitě by to zkoušeli i na další a nakonec (kdyby všichni odmítali) by si našli nějakého blbce. Takhle tam alespoň bude zkušený kačer…nebo spíš zkušená kačerka.