Ahoj. Muzete mi nekdo objasnit, co je to za zvyk sebrat TB/GC a pak ho nejaky cas logovat do kesek, ktere navstivim? Takhle se nektere TB pohybuji po svete (no, myslim po Cechach) a ne a ne byt nekam vlozeny.
K tomu me zacina znepokojovat noseni TB na eventy a snaha je tam ukazovat ostatnim kacerum a nechat je logovat, ze TB byl viden… a ne a ne byt vlozen. Takhle jsem ted zaznamenal jedem putujici GC, ktery ma putovat po Praze, aby se mohla najit jeho keska a misto toho se objevi na nejakem eventu, kde si jeho obtizne hledani rada kaceru odklikne naraz behem jedne navstevy v hospode…
Dik za vysvetleni, pokud tomu pak porozumim.
dostik7
Jednotné vysvětlení asi neexistuje. Já jsem chtěl jednu minci vložit do cache, která však byla nepatrně menší, a tak jsem minci aspoň protáhl a vložil do následující krabičky.
Předpokládám, že tato činnost narostla s možností logu Visited, který ještě nedávno neexistoval.
Nemam na mysli, pokud se takova vec nekomu stane jednou (dvakrat???) s jednim TB/GC. Ale jsou takovi experti, kteri maji podobnych logu s jednim TB treba 10 a nebo nekolik eventu. To neni o omylu, to je zamer jak pouzivat TB/GC…
Ja ted funkci "navstivit" taky pouzivam. Nechci GC nebo TB strkat jen tak do prvni kesky kterou najdu a nez najdu vhodnou (dostatecne velkou nebo bezpecnou), tak ho zatim aspon "protahuju", aby mu aspon nabehly nejake ty kilometriky.
ja takhle protahl coin po d1 tam a zpatky a nakonec jsem ho dropnul myslim v holandsku nebo nemecku.. a celou dobu jsem ho mel v kapse, takze zadny podvadeni
ukazovat na eventech trackables, ktery se maj odchytavat kvuli nejake kesi, mi ale taky prijde za hranou
Taky nemyslím, že by s tím byl nějakej problém.
Jeden Amík mi protáhl TB z Taiwanu do USA pak na Hawai a zpět a jsem mu za to vděčnej protože dodtržel jeho podmínky a ještě mi ho pěkně povozil nevidím v tom problém pak ho dal do solidní keše…
Bohužel tam doteď leží…
Takže raději pohyb s někým než tři měsíce leháro někde v krabici…
No a Eventy jsou od výměny a discoveringu a to se na nich také děje… většinou na každej event dovezu pár GC a TB a odtud si zase vezu hromadu jinejch prostě se to tam prohodí myslím zrovna Eventy jsou dobrá příležitost posunu… a nějakej ten Discover navíc no jestli mě někde naštve DISCOVER, tak na keši někteří kačeři prostě TB ni GC nepoponesou ani za nic… njn… B)
A proč ne? Já jsem takto na eventu VRSR odchytil indicii pro jednu Bezlistingovku v CB, na kterou bych jinak jen stěží narazil. A ani s touto pomůckou to nebylo snadné, protože na této indicii nenení nic, podle čeho by se dalo zjistit, ke které kešce patří.
A protahovat coin keškama? Ani tady nevidím problém, teda pokud jsem měl dotčený GC nebo TB u sebe během odlovu, proč ne.
Sám jsem poslal do světa několik coiníků a jsem rád za každý jejich pohyb, byť v rámci jedné cesty. Alespoň vím, že není ztracen.
Já loguju Visited pokaždé, když mám ňákej GC/TB v kapse a nechci ho do keše vložit. Děláme to, když se do krabky nevleze, není to pěkná keš, je jiným směrem než chce jít, nebo pokud máme naplánovaných keší víc a tak ho protáhneme po spoustě míst a vložíme ho do jedné z posledních. Nepřijde mi na tom nic špatného, nikdy ho nemáme déle než 14 dní, většinou týden a méně.
Já dal takhle nedávno visited u několika coinů… Byli jsme s manželkou na nákupu v Görlitz, ale nějak nebyl čas na keše, tak jsem našel jen jednu mikro. A protože ty coiny nikdy nebyly v Německu a jeden cestoval z Austrálie, tak jsem je tou keší jen protáhnul a pak nechal v keši v Polsku.
Ja nestihl Klic ani protáhnout a dal jsem ho dal a uz jsem byl jednou prostou dusi oznacen za zlocince stoleti a byl jsem odejmut z pratel za to, ze jsem Klic neslozil k jejim noham
Chudacku Saludo, tak si bloudi a hledej, treba najdes;) Kdo s cim zachazi..
Zrovna u sebe mam sledovany Klic a zitra ho po 2 dnech drzeni davam do obehu. Je na hodne watchlistech. Nejake protahovani otravi vsechny cekajici a zadny efekt neni. Vymena a discoverednuti v ramci eventu je prijemne zpestreni.
Tak nevim, fakt mi to pripada jako ceska uchylka. Zrovna dneska jsem potkal dva GC, ktere jejich predchozi drzitele chvili protahovali po keskach. Pripada mi, ze to hodne zanasi tracking history daneho GC/TB zejmena pokud si takovy "pomocnik" zaloguje "visited" pro 10 kesek v okruhu 10 km.
Nazor, ze ho alespon zaloguje do kesky, do ktere ho dat nechce, je zvlastni - proc se ma TB logovat do kesky, ktera za jeho vlozeni nestoji? Zvlast, kdyz takovych kesek navstivi treba deset a vic.
Kdyz se pak chcete podivat, co ma takovy TB za sebou a vidite, ze nasbiral 100 km navstevou kesek na polednich 2 strankach vypisu s jednim uchylnym logovacem, tak uz pak dal nelistuji. A prehled na mape je taky k nicemu - akorat to dela bordel.
No nic. Poplakal jsem si. Nic nezmenim… a trochu jsem si ulevil.
A treba se nektery pomocnik zamysli nad tim, co jeho pomoc znamena.
Teď jsem tuto funkci využil u dvou kešek. Měl jsem GC v kapse, ale do jedné kešky se nevešel a u druhé jsem na něj zapomněl. Jinak se mi to zdá jako blbost a cíleně tuto funkci nevyužívám.
Také nesnáším, když si GC,TB předávají lidé, aby mohli najít nějakou kešku. Normální člověk ji pak nemůže odlovit. Například u kešky:<a href="GC1RD2Y Uprchlici (Unknown Cache) in Hlavní město Praha, Czechia created by Xork42;
Taky jsem takhle protáhl. Ne ze spamování, ale byly to smallky, kam se TB nevešel. Logoval jsem visited, aby majitel věděl, že jsem ho neukradl, jen nebyl momentálně kam dát.