Prosím kačera, který vložil TB Pongo do keše Brnky o jeho zalogování. Mám ale pocit, že už ho nezalogoval předchozí držitel…
Do vyřešení si ho nechám u sebe, aby nevznikaly další zmatky:-)
Prosím kačera, který vložil TB Pongo do keše Brnky o jeho zalogování. Mám ale pocit, že už ho nezalogoval předchozí držitel…
Do vyřešení si ho nechám u sebe, aby nevznikaly další zmatky:-)
Zatracenej Beda Trávníček ![]()
Poslednich 14 dni jsem, jen já narazil na 3 renoncy u začátečníků ![]()
My dnes na dva
Napodobne… Nastava asi obdobi zmatku. Znamena to asi vsechno vsude radeji polopatisticky psat, takze asi ani nepustit brouka do sveta bez dukladneho popisu…
Škoda, že nemá každý svého Velkého učitele, jako mám já…
No uvidíme, Pongo budu opatrovat a snad se to brzy vyjasní…
Pokud se nikdo neozve, tak si ho grabni k sobě a pošli ho dál …
Pár dní počkám a pak Tě asi poslechnu
Tak se nam to pekne rozviji kam nema. Dryjak me upozornil, ze na nasi Barokni Lyse je jeste uveden coin Czech Jarouch IV. a v papirovem logu je od nekoho zminka, ze si jej vyzvedl, ovsem na webu vubec neni zalogovan, natoz aby odlogoval coin. Zajdu tam a pokusim se zjistit kdo to byl. Taky jsem psal jiz dvema kacerum, kteri byli pri vyzvednuti TB Party Wolf z Trosek. Stale tam visi a oni neodpovidaji. To nam ten Beda pekne zavaril. Mam pocit, ze novi kaceri pramalo vedi o mechanismu logovani o TB apod.
Tak, tak, už jsem také psal dvěma nováčkům, kteří sice do logu zapsali, že si odnesli TB, ale virtuálně ho nevyzvedli a zatím se to obešlo bez jejich reakce, ale také jsme začínali, bude to chtít hodně trpělivosti.
Horší případ by byl kdyby si doma dělali sbírku TB a mincí ![]()
Můj problém je již vyřešen a Pongo je fyzicky i virtuálně na stejném místě a to u mně:-)
Yuci je holt novacek (s bedou nema nic spolecneho). Nevim co te vede k tomu hned se do kazdeho navazet. Kazdy neni 24 hodin pripichnuty k netu. Navic neni pravda ze by jej Yuci nezalogoval, pouze to udelal blbe (staci se podivat do logu u TB).
Mozna by nebylo od veci zde nekde zverejnit navod jak nakladat s TB v cestine. Vim ze se to jiz resilo v jinem vlakne, kde tato zalezitost byla docela odbyta. Na jednu stranu chapu snahu uchranit geocaching pred kdejakym floutkem (kdo chce uz ted najde dostatek informaci), na tu druhou bude dochazet k takovimdle zmatkum pri kazde “popularizacni” vlne. Howgh
Ali
no tak to prrr. ja v tom teda nevidim zadny navazeni. proste popsani situace s povzdechem, ze se to ted deje moc casto. a v zivote jsem nevidel, aby se vaf family do nekoho navazeli!
A kolika začátečníkům si pomohl? Nebo jim vysvětlil jak se věci mají?
pravda je, ze na gc.cz o TB moc nenajdu, stalo by za to spisat nejaky navod, ako na to…
stacilo by prelozit do cestiny tuto stranku ![]()
http://www.trenkler.cnet.sk/gc/tb.htm
Priteli, vubec jsem se do nikoho nenavazel. Patrime spis k tem, co radi cokoli vysvetli. Taky jsem mu napsal dva maily, jeden, aby to odepsal, to uz bylo treti den, co TB vyzvedl a po tom, co to udelal blbe, tak s vysvetlenim co ma provest. Je mi jasne, ze uceny z nebe nespadl, ale v soucasne situaci je frekvence u tech jednodussich kesi vysoka a to logovani by melo byt bez otaleni. Neni to o 24 hodinovem sezeni u netu, ale alespon nazitri nalez zalogovat. Vidim to taky na to, sejit se nekde dat hlavy dohromady a napsat nejaky vysvetlujici text, byt odkazu na weby, kde je vse vysvetleno se tu objevuje dost.
Travel Bug (dále jen TB) je libovolný předmět, který je možné sledovat na jeho cestách pomocí čísla na kovovém štítku (Tag), který je připevněný k TB. Tento štítek je možné koupit v internetových obchodech.
Pokud v některé keši najdete TB a vezmete si ho, je třeba na stránce Geocaching.com provést zápis.
Zde je obrázek s popisem stránky.
Na štítku najděte šestimístné číslo a zadejte ho na stránce vpravo nahoře. Dostanete se na stránky konkrétního TB.
Po jménem TB jsou následující informace:
<td>Aktuální cíl </td>
<td>Visit the gallery </td>
<td>Fotky</td>
| Owner | Vlastník TB |
| Released | Kdy byl TB "vypuštěný" do oběhu |
| Origin | Odkud TB pochází |
| Recently spotted | Kde byl naposled spatřen |
| Current GOAL | |
| About this item | Popis TB |
Dále můžete zjistit, jakou vzdálenost už TB urazil a podívat se na mapu jeho putování (View Map). Každý TB má úkol či cíl (Current Goal), který mu vymyslel autor. Například kam má cestovat, které země má navštívit ...
Nalezení TB zapíšete vpravo nahoře - Found it? Log it! (Našli jste? Zapište ho!) Vyberte si typ zápisu - Retrieve from XXX (Vyzvednuto z XXX - konkrétní keše), anebo Grab it from somewhere else (Vyzvednuto z jiněho místa - například tehdy, když jste našli TB, který nebyl v dané keši zapsaný) anebo jen Write note (Zapsat poznámku). Ve chvíli, kdy zapíšete vyzvednutí TB, systém vám bude při každém nalezení další keše nabízet vložení tohoto TB do dané keše. Dále doplňte datum zápisu a libovolný doprovodný text. Na stránce TB se ještě nachází možnost sledování daného TB (Watch This TB - vpravo nahoře), pokud tuto možnost zvolíte, budete dostávat e-maily vždy, když se TB přesune anebo někdo jiný vloží poznámku.
super, rychla reakcia, poprosil som Honzu aby to dal na uvodnu stranku (este tam treba doplnit aj veticku o geocoinoch)