TB3E6BD - záhada

Ahoj,

minulý víkend jsem z jedné kešule vyovil TB uvedený v nadpisu vlákna a nějak furt nemůžu přijít na to, proč mi to v mapě ukazuje kešku, kterou TB navštívil v Plzeňském kraji, jako by byla někde v Atlantiku. Jedná se o kešku Lípa v Podhůří.

Zvědavost mi prostě nedá, abych se nezeptal. :wink:

No vypadá to na chybu souřadnic…místo E se někde vloudilo W… ale kde přesně, toť otázka:)

Casta chyba, ktera byva ve formatu zadanych souradnic, kdy se misto E zada W. Tady to ale tak neni. Snad dotaz na nejakeho retrivra …

S tim reviewer nic nenadela, si myslim. Kontaktuj GS, je to proste nejaky bug, ktery by meli odstranit.

Původně jsem si taky myslel, že šlo o záměnu W a E, ale pak jsem se na to díval a zjistil, že v tom asi chyba nebude, proto jsem to hodil sem, abych se ujistil, že to tak fakt není.

Nevím, jestli mám kontaktovat GS, to by bylo spíš věcí majitele toho TB - spíš zkusím napsat jemu a nechám na jeho zvážení, jestli s tím něco dělat. B)

Souhlas, owner to má správně. Je to fakt asi mezi GS a majitelem TB. Víc se asi nepořeší takhle u nás na pavlači:-)

Tohle není žádná záhada. ale nejspíš to vzniklo tak, že někdo při zakládání kešky skutečně špatně zadal souřadnice kešky (byla tedy ostrovem v rozbouřeném moři) a zároveň to takto vytvořené (ještě ne nutně schválené) kešky vložil tebou popisovaný TBčko. Pak si té ašíbky autor nebo revívr všiml a souřadnice nastavil správně jenže ouha - GC.com to má skutečně nastavené tak, že putovní předměty si pamatují i své umístění na pozici kešky, která již v daném místě neexistuje (a v tomto případě na 100% ani nikdy neexistovala).

Jenže pokud by tomu tak nebylo tak potom by pozice TBček nebo GC po zrušení kešky prostě zmizela i s ní i najeté km - no a to jistě jejich majitelé nechtějí.

Jsou tací kteří této anomálie využívají ke sledování vkladu trackovatelného předmětu do ještě nepublikovaných kešek a pak hurá na brutál FTF ještě před publikací …

A lze to samo využít i u multin a otázníků. Tam se často stane, že autor kešku rozpracuje jako tradičku na úvodních souřadnicích, vloží tam TB/GC a pak až změní kešku na jiný typ. Souřadnice finálky (tedy té původní tradičky) se pro ostatní zneviditelní, ale pokud tam stále zůstává ono TB/GC tak to si ty souřadnice bohužel zatvrzele pamatuje a na mapě je ukáže i ostatním …

… a to je pak snadné luštěníčko třeba i velezapaklité složitosti otázkou jednoho kliknutí na mapu :smiley:

To nemeni nic na veci, ze je to chyba. Archivovane kesky jsou stale v databazi a jejich souradnice nezmizely. Tudiz ani TB nema duvod zmizet z mapy. Na zmenu souradnic by nicmene TB reagovat mel.

GC.com si prostě pamatuje každou změnu (vše co tam jednou uložíte tam prostě stále někde je) i když není viditelná a tím pak taková pseudozáhada vzniká.

Pochybuji, že tohle někdo uzná jako chybu. Chybou je vkládat TB/GC do ještě nepublikovaných kešek :wink:

Díky moc za příspěvky a za vysvětlení některých věcí, které myï byly dosud skryty.

Takže svojí novou mysterku teď publikuji bez vloženého TB. :smiley: