Emulátor se vždy spouští tam, kde je nastaveno StartingLocation u cartridge (položka Start v Urwigu ve vlastnostech cartridge) se stále stejným zvětšením, nezáleží na tom kde jsou zóny. Emulátor je dílem groundspeaku a od roku 2008 je neměnný, takže máš asi něco jinak v tvém kódu.
EDIT: chybku jsem u sebe ani nepostřehl a to jsem to samozřejmě zkoušel. Vinoteka: sorry
Nadnesl jsem tento návrh již Maxinohovi na eventu, takže jej předkládám ještě tady:
Zkuste pouvažovat nad implementací funkce Zvyš/Sniž hodnotu proměnné, podobně, jako je to v oficiálním builderu. Samozřejmě vím, že Urwigo obsahuje fci. Číselná operace, nicméně ta se používá poměrně složitě a je vhodná spíše pro násobení, dělení a složitější matematické operace.
Protože se ale v cartridgích nejčastěji používá právě zvyšování a snižování hodnot, možná by stálo za to, tyto fce. vyčlenit.
Jak snadné:D, trošku mě zmátlo nastavení znaménka v číselné operaci. Díky.
Ve funkci číselná operace je zaokrouhlování na určený počet desetinných míst. Když nastavím zaokrouhlení na 3 místa a poslední je 0 tak se číslo zaokrouhlí jen na 2. To je asi správně, jen když jsem zkoušel převádět souřadnice získané z navigace ve formátu DD.ddddddddd na DD.MM.mmm tak bylo na konci místo 760 jen 76 ale K ničemu to nepotřebuju je to jen taková poznámka do diskuze.
A ještě jedna prosba zkostnatělého starého wherigisty :D:
Šlo by prosím zaimplementovat také alternativní způsob vytváření zón známý z oficiálního builderu, tedy pomocí nějakého středového bodu a stanovení vzdálenosti od něj?
Vytváření pomocí map je fajn, ale v některých případech potřebuji mít zónu přesně v určitých místech, což ne vždy podle mapy udělám, případně stejný problém nastane, má-li se zóna nacházet v lese, kde podle mapy bohužel nic nepoznám.
Druhý dostupný způsob, tedy zadání hraničních bodů, sice tento problém řeší, ale není příliš user-friendly.
Pokud autoři shledají tento názor za hodný zapracování, tak pouze poznámka - není nutné, aby takto vytvořená zóna musela být podobně jako v oficiálním builderu dosti nelogicky čtvercová, klidně může být i kulatá, nicméně to už je skutečně na autorech, co zvolí ;).
Děkuji za případné vyřízení :).