Ja bych to zase neviděl tak černě B) Míst na zajímavé kešky je myslím stále dost a také vznikájí nové pěkné. Jenom se razantně zvýšil počet hráčů, vznikají tak nějaké balasty. A ono s našimi počty nalezených keší (ja ani ne 200, ty kolem 70), se opravdu nemusíme bát, že by nebylo nic zajímavého k odlovu ![]()
myslím si, že navštěvovat zajímavá místa můžu jako turista, k tomu GC nepotřebuji, ale když někam vyrazím, tak to, že je tam poklad je pro mě hodně motivační. A co by to bylo za poklad, kdyby ve schránce nic nebylo. prozatím jsem měl kliku z 90% na keše s použitelným obsahem. Takže rozhodně souhlasím …výměna k této hře patří
Jestli je jedná vždy o fair trade nebo dokonce up trade tak určitě ano. Třeba mě když už nemůžu motivuje , že třeba v keši bude něco co bych si vzala( a že se v keši skoro vžycky něco najde, to je tak když sbíráte kinder ![]()
Kontrolní otázka, co vložit do kešky, aby to byl fair trade?
minimálně dvě zkumavky, jedna s ženským a druhá s mužským "genofondem" ![]()
tak já vyměnuji pouze když je v keši něco opravdu zajímavého,užitečného nebo když vím že to udělá někomu z rodiny radost,kešky si vybírám,nejdu po každé jenom kvůli nějakému tomu bodu,pokud je na zajímavém místě tak proni jdu a nějakou výměnu věcí a vůbec nalezení "pokladu"beru jako takový vedlejší a příjemný efekt po zdolaných třeba 50 km na kole,u logů se snažím taky rozepisovat ale když se mi keš úplně hnusila tak ani nemám chut vykládat o tomtřeba jakou jsem měl cestu a jak mě potom keška zklamala atd..to radši opravdu napíši jenom díky za keš,ale pořád je to lepší než když se někdo zaloguje způsobem: díky za bod.to je pak pro ownera jako takový signál jako keška se mi nelíbila ale aspon mám další bod
Já teda nic neměním, protože v těch keších co jsem zatím našel jsou jenom blbosti. Takže akorát dám razítko do logbooku a jdu na další. Ale rozhodně GC neberu jako "hon za body", spíš jako možnost poznání zajímavých míst, kde rovnou udělám pár fotek. Nicméně si asi nechám udělat CWG, takže ty bych pak asi měnil. Jinak co se týče logů, tak se většinou snažím aspoň trochu rozepsat.
Taky měním,ale jen pokud se mi něco líbí.Většinou jsou to kusy HW nebo různé varianty na koně a králíčky.Strčím tam místo toho CWG.
CWG taky neberu bez toho,abych tam nedala svoje.Je koneckonců cílem,aby se moje CWG dostali do jiných sbírek ![]()
Z keší plných trade-předmětů mají kešeři ale evidentně pořád radost.
Však co jsem s blackwolfem narvala tradu do [cache]GC2BQ43[/cache]…
Nálezci se tváří spokojeně ![]()
Když vyrážím na lov sám, většinou jen přenáším TB a GC z keše do keše. Měním jen výjimečně, když se mi opravdu něco líbí. Když jdu s prckem, tak to je něco jiného. Děti rády hledají poklady, kde se dá něco vyměnit. A hlavně se tím učí, že to je něco za něco.
Největší "kšefty" ale dělám na svých vlastních keškách, když je občas procházím kvůli kontrole. Vybírám z nich šrot a vyměňuju ho za různé figurky apod. Musím říct, že když se snažím udržet v kešce aspoň trochu hodnotný obsah, tak tam při další kontrole moc šrotu nenajdu. Prostě mám pocit, že šrot se nejvíc cpe tam, kde už ho je krabice stejně plná. Je to asi jako s černými skládkami. Do čisté přírody většina lidí odpadky nevyhodí. Ale jakmile to někdo někde udělá, hned se najde plno následovníků, kteří to udělají též.
Spoléhat na to, že mi někdo kešku od bezcenných blbostí vyčistí a případně tam nechá něco hezčího, je dost naivní. Sice se tu a tam nějaký takový dobrák najde (a za to mu určitě patří velký dík), ale kolik jich asi je?
Trade neprovádím. Hraji GC za jiným účelem (navštívení různých míst, body) a věci z kešek rád přenechám jiným (dětem pro radost, sběratelům různých věcí pro rozšíření sbírek…). Každý si hrajme dle své chuti (samozřejmě za dodržení stanovených pravidel).![]()
…třeba že třídit odpad má smysl
![]()
Mimochodem jako pláč nad rozlitým mlékem místo toho vzít hadr a … mi přijdou povzdechy nad "neměnitelným" obsahem kešek a nic "měnitelného" tam nedat ![]()
Vždy se snažím víc dát než vzít a to dokonce ikdyž nevezmu nic
…
…vím, že takových lidí je určitě víc a možná budou stále přibývat a tak snad bude neustále co nalézat
Ono nikam nevedoucí nespokojené a nic neřešící remcání totiž nic nezmění ![]()
Vybírání předmětů pro trade je taky docela zábava. Občas si připadám, jako v pohádce Tři oříšky pro popelku, když čekám , co mi při nakupování na eshopech břinkne o noc. Naposled jsem si nakupoval nějakou elektroniku v čínském Eshopu a co nevidím? Krásné obaly na baterky za cenu ještě krásnější. Nakonec jsem jich pět kusů koupil a už jsou připraveny na trade. Co by za to GARMINista dal,né ?
Jinak třeba MongolCz cpe do každé cache, kam se vejde, cyklozvonek jen tak. Prostě to má jako svůj otagovaný předmět
Za celou dobu jsem krom CWG měnil tak 5x. Ono se není čemu divit, když se předměty prostě ztrácí. O neustálém doplňování do své cache ani nemluvím. Naštěstí na školeních, nebo přednáškách se většinou také něco rozumného do cache najde.
Tak to my tradujeme. Jsme tak trochu výtvarně založení a k tomu rodiče 17 měsíčního syna, takže podle toho vypadají naše výměny. In dáváme naše ručně vypalovaná dřevěná kolečka s tématikou konkrétní keše (inspirovaná CWG, i když ty máme a měníme taky), out zpravidla zvířátko, autíčko (ale rozhodně ne kinderšrot). Obvykle nedáme více než jednu dvě kešky denně, jinak bychom tu vlastní tvorbu do keší samozřejmě nestíhali. Někde už jsme slyšeli pojem artcaching, tak nějak by se dal asi označit geocaching v našem pojetí.
Rozhodně ano, kvůli robátkům. Je neuvěřitelné, že si můj 3,5 roční synek pamatuje, že má autíčko (bílý taxík z Bolzanovy Těchobuzi) z kešky, když má těch autíček plný košík.
U nás je to podobné,já osobně si většinou nic neberu,spíš vkládám svoje CWG i MWG a nějaké drobnosti se vždycky najdou.Beru to tak,že po mě tam zase někdo přijde a rád by tam něco našel.Když jdu s malou,tak je to jasné,ta chce vždy něco z keše vybrat,takže ví,že je to jen něco za něco;) takže mění.Ted jsem jí nechala udělat MWG což teda samozřejmě pojala jako dřevěné penízky,za které může měnit a dělá to ráda a fér.![]()
Vetsinou kdyz vyrazim na kesky tak mam v jedne kapse batohu spoustu veci, kterymi doplnuji kesky … tuzky, privesky atp. a somozrejme CWG, ale to jsem jiz zacala pouze menit za CWG a nebo jej davam do kesek, kere mne necim zaujmou - zpracovanim, mistem
Toto téma je sice více jak 2 roky staré, ale nechtělo se mi zakladat nové.
Ráda bych pochopila, co je tak těžké na pravidlu "FAIR TRADE"?
Přece pokud mám nějaké věci a chci je dát do kešky nebo se mi něco líbí a chci to z té kešky vzít, proč neplatí rovnováha vezmu - dám nebo jen dám a obohatím kešku. Nemám ráda mikrovky, ráda se v kešce prohrabuji a klidně přidám něco bez toho, abych si něco vzala. Dávám věci, které dělám sama, asi jsou spíše pro holky než pro kluky, ale to neva! Obnovila jsem jednu kešku u nás, i když je to s ní složité, snažím se, aby byla větší a měla co nabídnout. Vložila jsem několik věcí a dneska při kontrole zbyly dvě. Nerozumím tomu? Můžete mi, kačeři, vy kteří toto děláte vysvětlit, proč si něco vezmete a nedáte za to nic?
To je přece úplně jasný, protože CHCEME krást co nejvíc plyšových medvídků a doma je vypereme a rozdáváme dětem, které nemají domov…
Opravdu, na jakou odpověď čekáš? Naprosto zbytečné flame oznámení a navíc dost hloupé.
Možná je příspěvek ledního medvídka zbytečný, zcela určitě je naivní. Ale nemůžu si pomoct, pořád je mi nějak bližší, než tvoje odpověď Popino.
Na hloupe reakce neodpovídám.
Jediné, co tento muj příspěvek znamenal, byla snaha pochopit, proč nekteří kačeři mohou dodržovat "slušné chování" a někteří ne.
Spíše povzdech nad tím jaké jsou dnešní keše, ale odmítam tu rozebírat blbosti a úhel pohledu co je zbytečné a co naivní.