Zdravím, má někdo zkušenosti s trasováním.
Narazil jsem na problem s kterým nemužu nijak hnout.
V mapě Cyklo Czech NT jsem si vytvořil trasu po cyklostezkách, což bylo bez problému a rychlé.
Trasa přesně kopíruje cyklostezky,odbočky,zatáčky apod.
Po přenosu do 60CSX mi ale po vyvolání této trasy již nekopíruje cykloztezky ale jde "vzduchem" směrem od jedho trasového bodu ke druhému, což je k ničemu a nechápu tu změnu.
Teprve po manuálním vytvoření stopy po této trase v PC a přenosu do GPS se zobrazuje správně.
Nikde jsem ale nenašel převod trasy na stopu, manualně to znovu vykreslovat zatáčku po zatáčce je celkem pakárna…
Dělal mi to O300 také, ale jednoho dne jsem musel od navi odběhnout a když jsem se vrátil, bylo to naroutované po cestách.
Udělej si jenom krátkou trasu a nahraj do navi, nevím, proč se přepočítávala tak dlouho. Dělá to furt.
Nepoužívám to, protože na kole jedu "někudy" a stopu zaznamenávám, abych věděl "kudy" jsem jel. Stejně mě to po té trase nenavigovalo (jako v autě s šipkami na křižovatkách). Jenom fialová čára.
Psal jsem to tady už několikrát… jde o nepochopení pojmu Trasa a Stopa. V autonavigaci se Trasa jmenuje Itinerář = průjezdní body. Trasa má tedy v navi jen pár bodů (zastávek). Stopa je skutečně prošlá trasa a má definované body ve vzdálenosti dle nastavení (tedy několik stovek či tisíc bodů). Po stopě jde navigovat zpět, ale je to jen linka ukazující a kopírující prošlou trasu. Trasa naviguje od průjezdního bodu k dalšímu. Pokud má mapa routovatelné cesty, naviguje trasa po těchto routovatelných cestách. Pokud je nemá, tak samozřejmě vzduchem ve stylu bod - bod.
Skusil sem malou trasu a nic, stále vzdušnou čarou…
Já sem to právě taky nikdy nepoužíval ale jedeme s partou na týden na kola a tak sem naplánoval několik 100km výletů.
No a po natažení do GPs se v tom nevyznám, je tam spousta křižovatek a odboček a když to ukazuje vzdušnou čarou tak to je jen zmatek, přitom na PC to ukazuje i směr cesty, což se u některých křížení celkem hodí.
No tohle celkem chápu ale proč při vytváření trasy v PC to od bodu A do bodu B routuje po stezce správně a na stejné mapě v GPS po přenosu trasy to už neroutuje ale ukazuje od A do B jen vzdušnou čarou?
Mělo by se to přece chovat stejně…
Jde o to jak maš nastavene routovani v GPS.
Trasa je, jak rikal Sobik, jen par prujezdnich bodu a kazdy prístroj naviguje podle nastaveni a taky trochu podle sebe (respektive dle firmware).
<OT>Mne osobne ta hnusna tlusta fialova čára štve. U cyklo mapy pod ní nevidim jestli vede po hlavní nebo vedlejší silnici nebo jen polnackou.</OT>
Takže řešením je nastavit si spravně routing.
Každá GPSka nebo Mapsource routuje podle svého algoritmu a nastavení. Hledej v nastavení GPSky, ale nebudeš mít tolik možností jako v MS. Možná budeš muset přidat pár bodů do trasy, aby vypadala podle tvých představ.