travel bug

dobry den mohl bych se zeptat. mam TB a chci ho dat do maroko a ab ymi prijel zpatky . mam ho aktivovany dam edit trackable items .. a tam je …Is Collectible… Yes-No… co mam dat? dekuji vam za odpovedi[color=red][/color]:o

Tohle je nová fíčura na gc.com… Pokud dáš GC/TB jeko Collectible (je v kolekci), pak se ti nenabídne v seznamu pro vložení do nějaké keše… Pokud chceš ale GC/TB vypustit do světa, nemá smysl ho vkládat do kolekce.

Přiznám se, že nevím jak se to bude chovat, když někdo GC/TB vloží někde do keše a pak ho někdo najde. Dle mého by se mu mělo normálně zobrazit jeho možnost zalogování atd.

Kolekce je určená pro sběratele GC, kdy mám GC aktivovaný, vložím ho do kolekce, v seznamu mám jeho ikonku, ale nenabízí se mi do možností vložit ho do keše (nepřekáží).

Tohle je podle mě pr eventy. Kdž ten TB/GC ukážete lidem, ale máte ho stále u sebe.

Co máš v kolekci není v možnostech pro vložení do keše. Zároveň při logování není možnost grab-it ani vyzvednout, pouze discvover.

Takže má-li putovat, do kolekce ho nedávej.

U sveho GC mam, ze "this is collectible", proc se mi ale pak neukaze v "Trackables collection" a je pouze v " Trackable items (Yours)"?

Asi proto že jsi ho plácnul do Eventu. Co je v kolekci je sbírka co máš u sebe, nikam se nevkládá a loguje se jen discover.

jj,ale ani pred tim, nez jsem ho tam placnul se tam neobjevil… No uvidim, po eventu to zkusim znova…
btw. uz je temer hotova cache v PETce od tebe, az bude ready, poslu ti link :slight_smile:

Ještě se musí v profilu v "Trackables Inventory" kliknout na tlačítko "Move to Collection", které se objeví u putovního předmětu, který je "collectible".

Aha, tim to asi bude:p (takze opet je porucha mezi zidli a pocitacem :DB) ) diky moc za radu.:wink:

Je to stejně nějaké divné. Žádný předmět jsem do kolekce nedával, a přesto nějaké mé předměty jsou označené, že do kolekce patří. :@

Jde nějak změnit nastavení, aby předmět, který je označený jako v kolekci do ní nepatřil?
Mohu si to nějak dát do pořádku?

Díky.

V předělané editaci vlastností Tvého putovního předmětu přibyla volba "Is Collectible". Když není nic zaškrtnuto, mělo by snad implicitně být "No". Takže pro jistotu zvolit "No". Pokud už je "collectible", stačí odstranit "fajfku" u políčka "Make this Trackable collectible".

Mě jde o dost zmatečné označení.
Trasovatelné předměty, které mám již delší čas, jsou v pořádku. Předměty nově aktivované nebo kde byla změna listingu, jsou označené jako, že do kolekce patří. Tedy v listingu předmětu je věta: Tento předmět patří do kolekce. Při editování tohoto předmětu není zatržená věta:Vložit tento trackovatelný předmět do kolekce
U starých předmětu (které jsou v pořádku) je při editaci předmětu možnost: Je v kolekci: ANO NE Tato možnost byla i u nově aktivovaných předmětů. Tam jsem určitě dával NE a stejně jsou označeny v listingu jako patřící do kolekce. (v editaci není zaškrtnuté, že patří do kolekce).
V profilu v Kolekcích předmětu http://www.geocaching.com/my/collection.aspx není žádný. V profilu v Inventář předmětů http://www.geocaching.com/my/inventory.aspx jsou všechny předměty.

A teď kdo se v tom má vyznat?

HA, chyba je v českém překladu stránky.
Po změně jazyka na English je v listingu předmětu This is not collectible. .
V českém překladu je v listingu předmětu Tento předmět patří do kolekce.
Teď jen na to nějak upozornit, aby to dali do pořádku a nemátlo to české kačery.

Napíše jim někdo?

napiš to, v podstatě to samé, do RW vlákna a oni si to přečtou :wink: