Ahoj,
chtel bych se zeptat na dve veci ohledne travelbugu.
- Je nejak definovana maximalni velikost TB?
- Je proti pravidlum na TB upevnit flash disk?
Diky.
Ahoj,
chtel bych se zeptat na dve veci ohledne travelbugu.
Diky.
Je to smutné, ale šance, že se tě TB vrátí zpět s Flash kartou je téměř nulová … taková je bohužel skutečnost. My poslali do světa 17 maket telefonů a během týdne 3 zmizely. B) Kur … y jsou bohužel i v Geocachingu.
Viděl jsem putující compact flash kartu, kam měl každý nahrát fotku (nešlo o trackovací předmět) a opravdu tam nějaké fotky byly! Velikost myslím nějak omezena není, jsou TB s připnutým osobním, ale i dodávkovým autem! Ale i ten príma bug [tb]TBJ7MC[/tb] se 40 pivními tácky a otvírákem se jen tak do každé kešky nevleze… ![]()
Me se taky jeden takovej dostal do rukou, byla to klasicka USB flash i se spoustou fotek, tak jsem neco prihral a pustil ji dal a podle vseho porad cestuje.
Také zde kdysi byla debata na téma možného šíření virů, nebo trvanlivosti flashky při pobytu v lehce vlhkém prostředí mnohých keší a následného zkratu a zničení počítače. Nebrala bych to jako paniku, ale jistá rizika tam jsou.
Zegga: no tak vetsina rozumnych lidi a snad antivir a kdo ne, tak si to zaslouzi a potom ho mit taky bude. A co se vlhka tyce - tak pokud clovek vidi, ze je mokra flashka, tak ji prece nebude cpat do USB. Jinak plati to co jsem psal vyse ![]()
Jednou jsem našel TB ze Švédska: třetinkové pivo s otvírákem. Takže jídlo a alkohol tam sice nesmí, ale stejně putuje. Ale jak dlouho vydrží takový koláč…![]()
Třeba jen z ruky do ruky u keše nebo na eventu … B)
Napadlo mě ještě jedno z pravidel, které kačeři příliš nedodržují a nevím proč a tím je cíl nebo trasa. Stalo si mi, že jsem našel mořskou pannu, která měla být jen u vody, u koňských stájí, coin, který měl putovat po hradech, na hřbitově atd. Často tam taky owner chce fotku itemu s místem, kde se mu potuluje, ale většina lidí to nedělá, což je obrovská škoda, i nálezce se pak může podívat, co už má ta věc za sebou. Já si teda fotím úplně každý item a dávám ho k logům. Alespoň pak v galerii vidím, co už jsem všechno našel a kde. Jednou jsem našel krásný švýcarský zvonec na krávy s tím, že k logu má být připojena fotka zvonu s místní krávou:-) Byl jsem asi šedesátý logující a první, kdo vyfotil krávu. Tak prosím, foťte ![]()
Smrk: on duvod muze byt naprosto jednoduchy. Malokdo ma nastroj pro online overeni, co je cilem daneho trackables a proto jej treba vyzvedne a nekde jinde polozi. ![]()
S4t4n: Myslím, že by se nemělo manipulovat s TB, pokud nevím, co je jeho úkolem. Pokud ho chci zaznamenat, je od toho log Discovered it. Jinak si owner může přát cokoliv a je mu to houby platné.
stále je zde otázka, jak u krabky někde v lese zjistím, co je úkolem onoho TB?
Tak já osobně bych třeba trackovací předmět s určitou misí rozhodně nevypustil bez přiložených informací - minimálně v češtině a angličtině. Není přeci problém k němu řetízkem připnout malou, zalaminovanou kartičku, kde popíšu misi předmětu.
Blbě, pokud u něho nevisí pěkná zalaminovaná visačka s přáním majitele. Když TB donesu až domů, tak se při logování podívám, zda mu mohu nějak pomoci, ale když ho odnesu rovnou o kus dál do jiné keše, je mi to tak nějak jedno.
Houby platné mu to je i v případě, že doma zjistím, že chce např. cestovat po ostrůvcích a já se zrovna nechystám na žádný ostrůvek. To je pak podle mě rozumnější ho prostě dát do jiné kešky bez ohledu na cíl, než ho mít půl roku doma.
mno asi takto… došel jsem domů, mrknul na listing TB co jsem si donesl a hle… na fotce TB, štítek a zalaminovaná katrička, která samozřejmě již nebyla součástí TB… stává se i takto, bohužel
Já se dívám taky až doma, co ta věc chce dělat. Často se mi stává, že v keši něco má být a není to tam a naopak to tam být nemá a je. Ale fotku přiložím vždycky, majitele určitě potěší.
Já teda používám v mobilu handygeocaching, coz muzu vrele doporucit,ale pokud bych ho nemel, zjistil bych misi doma na netu. Pokud by byla nejaka exoticka,nebo typove takova,kam se nedostanu, dam to do nejake bezpecnejsi kese, co bud mam odlovenou,nebo na kterou natrefim a kde je pravdepodobnost brzkeho odlovu.
P.S. Co se tyka velikosti TB- onehdy jsem se tahl s budikem a taky jsem mel co delat, abych ho nekam umistil
([tb]TB2R4G7[/tb])
Uznávám že pro on-line provoz to je v tomto ohledu poněkud nepraktické. Psal jsem příspěvek z pohledu uživatele nemapového e-trexu, kterému nezbývá nic jiného, než předem doma zjistit kam jít. Zjistit pro co jít a co že má ten který TB v popisu práce pak už je jen minimální námaha.