GC.COM při vracení seznamu keší pro některé země zavedl ještě další subtřídění (podobně jako v USA po státech). Např. v Německu rozdělení podle spolkových zemí - potud OK, ale je to nějaké divné - když si sečtu počty keší, které mi to vráti, pokud proklikám všechny spolkové země, tak je to podstatně pod počtem keší, které by v Německu měly být - ješě před "rozdělením" jich bylo hodně nad 20 000, ale když sečtu nynější počty v jednotlivých krajích, tak se horkotěžko dostanu na 5000 .. to je bug.. nebo feature? .)
Myslim (dle meho), ze automaticky se jaksi kraje stavajicim waypointum dle souradnic nepriradi (to by ani moc dobre neslo, museli by mit u Groundspeaku hoodne podrobne zmapovane hranice kraju)-ani zeme se dle souradnic neprirazuji sami, ale musi se pri tvorbe listingu vybrat ze seznamu. Cili zalezi na autorech, zda sve listingy dodatecne doplni vyberem kraje, jinak to je jako dosud "jen hole Nemecko" bez vyberu. Podobne trideni by mohli doplnit i pro CR - take bud kraje, nebo aspon Cechy, Morava Slezsko. Nedavno to na nejakem eventu navrhoval Dorki - tak ktery dobrovolnik to navrhne Groundspeaku?
[quotejinak to je jako dosud "jen hole Nemecko" bez vyberu. Podobne trideni by mohli doplnit i pro CR - take bud kraje, nebo aspon Cechy, Morava Slezsko. Nedavno to na nejakem eventu navrhoval Dorki - tak ktery dobrovolnik to navrhne Groundspeaku?
[/quote]
jenze ona zadna volba "zbytek nemecka" nebo tak tam neni. vyber spolkove zeme je povinny. jinymi slovy, 15tisic kesek je tedkon "v odpadkovym kosi" a je jen na tom, zda vlastnici kesek toto rozdeleni dodelaji …
Jak muze kazdy videt, http://forums.groundspeak.com/GC/index.php?showtopic=77594&st=50,
tato zadost pro staty Evropy vc. CR lezi ve foru GC.COM a Jeremy Irish to "peclive sleduje" uz ctvrtym rokem. Jsou tam mapy i popisy kraju a oblasti vsech evropskych zemi. Zatim to bylo jen v Belgii, jestli je to i pro Nemecko, tak hura. Pocitalo se opravdu s tim, ze by se do seznamu uzemi kese zarazovaly rucne, ale to jich jeste nebylo tisice.
Docela byly a urcite zase budou dohady, na jake oblasti CR delit.
Problem zustava lidem, kteri ziji u hranic oblasti, kteri stejne musi stahovat data dvou az tri oblasti, aby dostali kese v okruhu 20 - 50 km od mista bydliste…
Pro ne deleni na Cesko a Morava neresi nic.
Ale od te doby, co existuji programy, ktere dokazou priradit body do seznamu podle toho, jestli jsou uvnitr nebo vne zadaneho polygonu uz to neni tak zhavy problem.
Abych pravdu řek - já v podstatě filtr seznamu podle států či jiných oblastí nepotřebuju. Než jsem si zaplatil PM jsem ho používal pro kontrolu nových cachí v okolí. Jasně, na to je to dobré - nemusím se přehrabovat v hromadě dat z nichž mě zajímá desetina… Ale na co jiného to kdo používá?
Tak jako tak, v případě ČR by to smysl mělo - je sice malá rozlohou, ale v popředí podle počtu cachí. Rozumné členění by mi přišlo asi tak podle starých (z 80. let) krajů. Takový slušný kompromis mezi přílišným rozdrobením a přílišnou hrubostí (jako třeba Čechy - Morava - Slezsko - z toho by "Češi" vcelku nic neměli).
Když hledám potenciální cíle, ať už doma, na výletě nebo kdekoliv jinde, vždy hledám s mapou nebo podle vzdálenosti od nějakého bodu (cache, souřadnic, HC). Pak je mi úplně jedno, jestli jsou poblíž nějaké hranice. Jo, snad kdybych se chystal do nějaké země žijící v GC pravěku, tj. kde bych očekával tak 5 cachí, použil bych výpis podle státu…
ne bordel, ale presne co jsem tvrdil - pro tvuj link je uvedeno Bayern (Bavorsko) pro ty, co to editaci listingu nastavili, pro ty starsi nenastavene listingy je tam stale obecne Germany…