Osobne na razitkach ocenuju, ze jednim pohledem obsahnu, kdo vsechno je uz na strance zalogovany prede mnou (to tedy v pripade A4 archu). Prece jen rucne psane logy vypadaji jeden jako druhy a nezbyva nez cist radek po radku.
Jinak uplny zakaz razitek v listingu mne nenadchne. Myslim, ze staci upozorneni, ze razitko by nemelo zabirat neprimerene mnoho prostoru. Kdyz je radek moc nizky, prostor uzky, tak podlozim kouskem papiru ci pootocim tak, aby se z meho razitka obtisklo treba jen to Tcz nebo Mikesova hlavicka a je to. Kus meho distinktivniho obrazku tam je a prece dbam na to, abych nezabral vic mista, nez se slusi na obvykly log.
Lidi by nevadili. Ale clovek s razitkem jako krava na malem logbooku v mikrokesi, snad se neurazis, to snad ani neni clovek :-).
Ach jo, tohleto jsou vlákna, to se opravdu čte jedna radost. Prostě je to kus od kusu - někdo chce mít všude za každou cenu razítko, další píše básně a někdo zase taguje na nově opravených historických budovách. Je to prostě o tom, jak kdo přemýšlí nebo nepřemýšlí. Člověku alespoň trochu logicky uvažujícímu dojde, že do pikonano logbooku není úplně OK vrazit razítko 5x5cm - na to má přece 1x1cm, ne?
Je to ztráta času a je to opravdu povzdechnutí. Občas si říkám, že by bylo lepší, kdyby taková vlákna nevznikala nebo se rovnou zamykala...
Jak rikas, je to kus od kusu. Tvoje hlubokomyslna uvaha o zamykani vlaken v nemoderovanem foru nebo dokonce o jejich samovolnem NEVZNIKANI
to se taky cte jedna radost :-).
Myslím, že to je víc než cachera problém ownera. Že si nedal práci s virtual nebo s multi s finálkou někde v geosoukromí. Dávat kešky na místa kde je trvalej provoz a 5patrový mudlobaráky po obou stranách je na zváženou.
Přiznám se, že i nám se podařilo Poníkovi naší samolepkou “přikrášlit” Poníkovo nalinkovaný minilogbook a zabrali jsme dvě řádky místo jedné, za což se omlouváme a dáme příště samozřejmě na jiné keši pozor. Ovšem máme takový názor, že obrázky (ať razítka nebo nálepky) do logbooku patří. Sami vyhledáváme spíše logy podle známých vyobrazení, která nám utkvěla v paměti. Osobně bych raději viděl v mikrocache větší logbook, než s tužku a ořezávátko. Pokud uneseme GPS, tak malá propiska se do kapsy také vejde (o trvanlivosti zápisu nemluvě)a lze napsat do listingu, že si jí kešer má vzít sebou. Protože zápisy obyčejnou tužkou právě po 100 zalogovaných kešerech stejně již nejdou přečíst díky tomu, jak je papír logbooku již silně poškozený neustálým rolováním. Je na ownerovi jak často logbook vymění a samozřejmě na ostatní kešerech, kteří mu třeba dají vědět o tom zda něco chybí nebo, že logbook dochází. Osobně, když si přečtu log z blízké kešky, že tam dochází logbook, tak tam prostě skočím, doplním ho a majiteli dám vědět, že jsem to udělal. Nicméně ono zveřejnění, že si nepřeji razítka a nálepky v dané keši je asi úplně nejlepší, nepřidělá to práci a ušetří ownera od mrzuté hlavy.
Naprostej souhlas, nemám nic proti razítkům samolepkám navštívenkám aj. Sám víš, že je sbírám a také používám. Taky víš, že logbooky na našich keškách jsou na razítka přímo dělané.
No o tom opravdu není, ale jak už to tady tak bývá… zajímalo mě spíš kam se to obrátí… nu, čekal jsem, že se o strhne k obhajování razítek, samolepek a vůbec všeho… podstata myšlenky, jestli je opravdu nutné se logovat vímto způsobem VŠUDE, myšleno v mikrologu, který je nalinkovaný a každý tam má jen omezený prostor se samo vytratila a skoro to vypadá jako, že nesnáším kačery z razítkem… což je samozřejmě pitomost. A omlouvat se nemusíš… dal si razítko, no tak si ho dal, pokud by sis bez razítka kešku dostatečně neužil tak ho dej… nijak mi nevadí… opravdu to byla jen taková úvaha o malinkém logu a velikém razítku…
Napoví… chytrému napověz :-)… takže asi asi tak, jak říkám nemusí být přece všude vše napsáno.
Já také, proto z 90% používám nelinkované loogbooky, aby se každý mohl rozepsat a osignovat jak chce. Je to milé.
No to je slovo do pranice ![]()
Pět z deseti kešerů, si jí neveznou a vynadají tě… ozkoušeno… a listingy se kolikrát vůbec nečtou. Ač je to myšlenka (více logů než tužka a řezátko) která se mě líbí.
To jseš moc hodnej člověk, bohužel se spíš setkávám s tím, (když už se někdo ozve), že mě někdo vynadá, že mi to tam chybí a jak si to představuju… než aby to tam přidal…
To se, zda se mi, stava ve forech prakticky pokazde. Proto uz je beru s rezervou a mnohe veci radeji ani nezminuji. Pripadne zalozim vlakno a pak si rikam, proc jsem se na to nevykaslal… ![]()
… se podařilo Poníkovi naší samolepkou “přikrášlit” Poníkův nalinkovaný minilogbook…
Malý jazykový koutek - když už se nám ta podstata myšlenky stejně vytratila ![]()
Hmm, a co “Ponikem” ? ![]()
btw. Ja jsem se znova prihlasil.
Jasej, jarry, neni to marne! Musim se priznat, ze jsem zrovna dneska nalepila samolepku do logbooku Swallow’s nest, ovsem ne ze zle vule - jen patrim k tem, kterym se libi logbooky s obrazky. Sama zadnou microcache nevlastnim a nikdy me nenapadlo, ze razitka a samolepky muzou nekomu vadit. Ted jste mi to ale objasnili, procez hlasim, ze to beru na vedomi, a odtedka se do micrologu podepisuju rucne. Popravde receno je to fakt o hodne jednodussi nez manipulace s nalepkou.
Tak ja jsem si s dovolenim malinko jasnul, nebot pouze napravený hříšník je pýchou každé věrouky :-).
No to je slovo do pranice ![]()
Pět z deseti kešerů, si jí neveznou a vynadají tě… ozkoušeno… a listingy se kolikrát vůbec nečtou. Ač je to myšlenka (více logů než tužka a řezátko) která se mě líbí.
Nevím, proč by ti měl někdo nadávat, že tam není tužka, když si doma nepřečetl listing. Je mi jasné, že je spousta hráčů, kteří jen loví počty keší a v podstatě je ani moc nezajímá proč tu schánku někdo založil a co by mohlo být v okolí zajímavého, či poučného. Pak nemají proč vrčet, když si to nepřečtou celé. My osobně vyrážíme se spoustou zdánlivých pitomin od propisek, přes baterku, vysílačky, nějaké lanko, nůž, šroubováček apod., i když jdeme jen na něco jednoduchého. Takže si myslím, že ten větší logbook v microkeši, by mohl být zajímavý, jen ať každý může drobet ty své pocity vyjádřit, vždyť pro ty prožitky to děláme.
No future ![]()