Nevěděl byste někdo o ubytování pro několik rodin s malými dětmi, nejlépe nějakou chalupu, s min. 5 ložnicemi (případně 6 nebo 7) v oblasti Železných hor? (Nasavrky, Seč, Trhová Kamenice)? Nejlépe vhodné pro malé děti (do 5 let), s nějakým vybavením, které nejsou drahé (do cca 25 tisíc Kč / týden)? Nebo i nějaký levnější penzion?
Případně pokud máte tipy na chalupy i jinde v turisticky pěkných místech vhodné na kočárky či odrážedla (Jizerky, Šumava, Orlické hory, Vysočina, Jeseníky, nebo i jiná místa, kde je prostě pěkně, kolik kešek tam je je nám celkem jedno). Budu rád i za takové tipy (na dovolenou třeba na příští rok ;-) ). Díky moc.
ČM vysočina naprostá samota hned u malé silničky Hájenka Blatka v nedalekem Kadove je mozne ochutnat legendarni Samotínský vánek , jen je pak tezke najit cestu zpatky do hajenky.
Antygl, Sumava. Jezdim tam uz 20 let. Levne, moc pekne misto u reky Vydry a plavebniho kanalu. Kousek Horska Kvilda, Modrava, Polednik, prameny Vltavy, atd.. Ale necekej zadny luxus, spolecne ale ciste socialky, kamna na drevo, venku si muzete udelat taborak. Rodiny s prckama tam jezdi bezne. Pres zimu maji ale zavreno.
Na Luckém vrchu jsem byl, jen na výletě, prvorepubliková chata je krásná. Ty kopečky kolem taky. Výhled údajně až na Jeseníky, to by ale muselo být na to počasí. A vesnici pod kopcem zná dnes každý, Telecí. Jen poblíž není Jelení, ale Pustá Rybná. A zcela jistě se ta hasičárna točila jinde, půjčili si jen název.
Díky moc všem, pokud by ještě někdo měl nějaké tipy, nikdy jich není dost. Na Lucký vrch jsem už narazil, jen mi to přišlo dost drahé. Ale na Vysočině bohužel není moc na výběr. A čím větší výběr, tím lépe :-).
Jednou jsme byli s tehdy ještě miminama tady na Vysočině. https://www.selskydvur.net Ubytování pro nenáročné, ale pokoje s vlastní sociálkou. Restaurace výborná i pro nás zpovykané Pražáky, ale pro skupinu by bylo lepší se domluvit na polopenzi/plné penzi. Také to nabízí. Kočárkovat se po okolí dá velmi dobře a trasy jsou moc pěkné. Na odrážedlech v rámci areálu, ale je trošku na kopci a pak po vesnici. Myslím, že zde není dětská herna, v restauraci jen dětský koutek.
Pokud je jedno kde, tak za mě doporučuji v České Kanadě pro nenáročné rodiny s malými dětmi Apartmány Sluníčko v Nové Bystřici. Bývalé jesle předělané na ubytování, s velkou zahradou a hřištěm pro malé děti. V apartmánech vybavená kuchyně, větší kuchyně a jídelní kout ve společných prostorách.
Církve mají spoustu far, které za celkem levný peníz pronajímají. Začni třeba tady a pak můžeš ještě mrknout na stránky jednotlivých církví, diecézí, farností, seniorátů a tak. My takhle jezdíme docela často. Ke katolíkům, ke kacířům k protestantům, k těm druhým kacířům k husitům... :-)
Když protestanti jsou kacíři (a ti se dávají na hranici), ani si nechci představovat, co by svatá inkvizice provedla s námi ostatními... B) (pardon za OT)
Nechtěl jsem to sem psát, ale už to někdo napsal. Třeba v těch Daňkovicích jak je Selský dvůr, je taky evangelická fara. A krásný toleranční kostel, pokud tedy člověk ví, jak toleranční kostely vypadají (úmyslně musely vypadat jako stodola). Ubytování bych doporučoval ale jen pro nenáročné. Podobné možnosti jsou třeba v Šumperku i jinde. Zdaleka už to není jen pro evangelíky, katolíky aj., i když asi budou mezi zákazníky převažovat. Ty fary jsou většinou neobsazené, mohou být v různém stavu, od naprostého provizoria po zařízený penzion. Jen bych byl opatrný mimo léto, pokud tam někdo bydlí jen občas, nemusí se tam mezitím topit.
A zrovna v okolí Sněžného vím o několika osamocených statcích, kde provozují penzion, třeba pod Drátenickou skalou. Nevím za kolik, viděl jsem to vždycky jen z dálky.
Jen se Vysočina stává módou a ceny tam začínají stoupat.
Já bych ti doporučil si něco podívat na bookingu. Je tam spousta recenzije a víš si udělat obraz o tom, co je dobré a co ne. Pokud cestuješ často, víš tam získat i různé rodinné slevy, občas najdeš něco i zde: https://www.kodino.com/sk/obchod/booking/ a dokážeš zarezervovat za dobrou cenu. Ubytko s celou rodinou je dost drahá záležitost.