Uložení výbavy na lezení

Obracím se na všechny zkušené kačery, kteří lezou ať již stromy, skály, komíny, jeskyně a nebo klidně industriální stavby,

V čem vozíte / nosíte resp. jak ukládáte T5 výbavu? Zajímá mne zejména uložení blokantů a karabin, prostě všeho toho železa co strašně moc potřebujeme. Předem děkuji.

Já mám veškeré lezecké vybavení doma uloženo ve dvou kartonových krabicích od staré televize. V jedné mám veškeré železo - expresky, karabiny blokanty, mačky, friendy, vruty, cepíny, atd… a v druhé krabici mám lana, sedáky, smyce, lezky…

Žádné police či cokoliv jiného.. takto mám vše pohromadě a když něco potřebuji tak to vytáhnu… Hlavně to nezabere tolik místa a mám to hozené ve sklepě…

LALA.eu: vsechno v jednom batohu. Postupne jsem upgradoval od maleho batuzku az jsem zatim skoncil u 45l (s tim teda, ze primo v batuzku mam 30m lano), 60m lano mam doma "volne lozene".

T5 batoh verze 1
T5 batoh verze 2
T5 batoh verze 3

To co vozim bezne sebou mam v plastovem montaznim kufru. A uz se to nekolikrat vyplatilo. Kdyz nekam prijdes s montaznim kufrem a v monterkach, a zacnes vybalovat veci, byt lezecke, okoli velmi rychle ztrati zajem o to, co delas. Proste nejaky monter…
Kdyz to vytahujes z batohu, tak zvedave cuci co se bude dit… :slight_smile:

doma zelezo ve dvou bedynkach a lana naveseny na sedaku. Sebou pak jak kdy, od brasny na kolo, pres ruzne batohy az po volne lozene ty dve bedynky v aute :wink:

Na matros uskladneny doma jsem si zbastlil z 6 mm preklizky bednu o rozmerech 60x40x40cm. Popravde nebylo to nejlevnejsi (material bohuzel z OBI), ale mohu to mit i v byte a vypada pekne.

Super vec, ktera se mi desne libila, byla takova mala taska od Nike-hokejova, ale v hodne malem vydani, cca 50 cm dlouha. Sam jsem tomu neveril, ale veslo se tam veskere zelezo (blokanty, kladky,stopak,cca 10 karabin, 5x preso aj.), par smyc, sport. sedak a co hlavne, tak i 30m lana s tim vsim! Byl z toho sympaticky valecek o velikosti vetsi kabelky :D…

Satane, ten jumar patří do sektoru A5! :D:D:D

Máme to prakticky stejně, ve 40l batůžku máme 30m lana, smyce, karabiny, presky, jumary, kladku, sedák a další bebechy, prostě všechno co je třeba. K tomu přidáme lezečky a oblečení když jdeme lézt nebo prak, naviják a nahazovací věci když jdeme někam na strom. Když je třeba delší lano, vezmeme větší batoh.
Doma mám ostatní věci ve velké papírové archivační krabici a lana v tašce, ať na ně nesvítí slunko.

Používám Beal Combi Cliff a zatím se do něj vše vešlo včetně občerstvení a přídavného oblečení.

rubick: jumar je spravne, ale ta expreska se mi nejak primotala do smyc :smiley:

Jinak pravdou je, ze ten batoh je opetovne narvanej, takze uz do nej nic nedam. Holt nejvetsi honicku jsem mel s tim celotelakem, protoze je dost velkej i tezkej.

Jo jinak mam posledni upgrade - uz mam textilni sacky i na navijak a prak. :smiley: