Obracím se na všechny zkušené kačery, kteří lezou ať již stromy, skály, komíny, jeskyně a nebo klidně industriální stavby,
V čem vozíte / nosíte resp. jak ukládáte T5 výbavu? Zajímá mne zejména uložení blokantů a karabin, prostě všeho toho železa co strašně moc potřebujeme. Předem děkuji.
Já mám veškeré lezecké vybavení doma uloženo ve dvou kartonových krabicích od staré televize. V jedné mám veškeré železo - expresky, karabiny blokanty, mačky, friendy, vruty, cepíny, atd… a v druhé krabici mám lana, sedáky, smyce, lezky…
Žádné police či cokoliv jiného.. takto mám vše pohromadě a když něco potřebuji tak to vytáhnu… Hlavně to nezabere tolik místa a mám to hozené ve sklepě…
LALA.eu: vsechno v jednom batohu. Postupne jsem upgradoval od maleho batuzku az jsem zatim skoncil u 45l (s tim teda, ze primo v batuzku mam 30m lano), 60m lano mam doma "volne lozene".
To co vozim bezne sebou mam v plastovem montaznim kufru. A uz se to nekolikrat vyplatilo. Kdyz nekam prijdes s montaznim kufrem a v monterkach, a zacnes vybalovat veci, byt lezecke, okoli velmi rychle ztrati zajem o to, co delas. Proste nejaky monter…
Kdyz to vytahujes z batohu, tak zvedave cuci co se bude dit…
doma zelezo ve dvou bedynkach a lana naveseny na sedaku. Sebou pak jak kdy, od brasny na kolo, pres ruzne batohy az po volne lozene ty dve bedynky v aute
Na matros uskladneny doma jsem si zbastlil z 6 mm preklizky bednu o rozmerech 60x40x40cm. Popravde nebylo to nejlevnejsi (material bohuzel z OBI), ale mohu to mit i v byte a vypada pekne.
Super vec, ktera se mi desne libila, byla takova mala taska od Nike-hokejova, ale v hodne malem vydani, cca 50 cm dlouha. Sam jsem tomu neveril, ale veslo se tam veskere zelezo (blokanty, kladky,stopak,cca 10 karabin, 5x preso aj.), par smyc, sport. sedak a co hlavne, tak i 30m lana s tim vsim! Byl z toho sympaticky valecek o velikosti vetsi kabelky :D…
Máme to prakticky stejně, ve 40l batůžku máme 30m lana, smyce, karabiny, presky, jumary, kladku, sedák a další bebechy, prostě všechno co je třeba. K tomu přidáme lezečky a oblečení když jdeme lézt nebo prak, naviják a nahazovací věci když jdeme někam na strom. Když je třeba delší lano, vezmeme větší batoh.
Doma mám ostatní věci ve velké papírové archivační krabici a lana v tašce, ať na ně nesvítí slunko.
rubick: jumar je spravne, ale ta expreska se mi nejak primotala do smyc
Jinak pravdou je, ze ten batoh je opetovne narvanej, takze uz do nej nic nedam. Holt nejvetsi honicku jsem mel s tim celotelakem, protoze je dost velkej i tezkej.
Jo jinak mam posledni upgrade - uz mam textilni sacky i na navijak a prak.