Unite for Diabetes Travel Bugs

Anyone, anywhere in the world can take part. Complete the online form and we’ll send you a Unite for Diabetes Travel Bug free of charge. There are 20,000 Unite for Diabetes Bugs available to the first 20,000 individuals who ask for one.

To by mě zajímalo, k čemu chtějí vědět i heslo k účtu do GC.com

Je trapas, proc pri prechodu pres link z hlavni stranky www.geocaching.com na unite.geocaching.com najednou prestanu byt lognutej na svem uctu? proc? pak z toho lidi nemaji byt paranoidni. :]

Na jednej strane Jeremy vo forach potvrdzuje, ze to je OK - ze to je naozaj web robeny v spolupraci s nimi a ze zatial nefunguje autentikacia dokriza, na druhej strane stale neviem, preco to vyzaduje moje heslo. V kazdom pripade mi mojho hesla nebude zas tak luto, asi mi nikto nebude chodit editovat moje kese :-) a ked, konecne by to zacalo vyzerat :-)

Na tretej strane som trosku skepticky. Ak sa na to pozriem ako na moznost ziskat TB zdarma, OK, ale nevidim tam vyhlasenie, ze moje udaje nebudu dalej vyuzivat. Navyse cela aktivita je na to, aby donutila OSN vydat nejake vyhlasenie. A tu som prave skepticky, kolkym ludom zachrani zivot rezolucia OSN? Preco tie peniaze na postovne do Europy (kde ludia nebudu ani rozumiet, o co ide, ked je to po anglicky) nevynalozia na lepsiu viacjazycnu propagaciu, pripadne dokonca na lieky?

Ale počítač podvržený není:

[root@router root]# nslookup unite.geocaching.com

Non-authoritative answer:

Name: unite.geocaching.com

Address: 66.150.167.136

[root@router root]# nslookup 66.150.167.136

Server: 194.228.2.1

Address: 194.228.2.1#53

Non-authoritative answer:

136.167.150.66.in-addr.arpa canonical name = 136.128-191.167.150.66.in-addr.arpa.

136.128-191.167.150.66.in-addr.arpa name = hal.groundspeak.com.

Tak jsem si o jeden zažádal a jsem zvědavej, jestli něco přijde :wink:
Ale vzhledem k tomu, že to jde z Ameriky si asi budu muset tak měsíc počkat…

vacsinou 5 dni odkedy to poslu

No, záleží na tom JAK to pošlou, letecky za pár dní, lodí 3 týdny, ale posílat TB lodí? To by bylo mazáctví… :slight_smile:

Je otazka jestli vubec neco poslou. Ty logovaci udaje muzou byt pouzity treba na to aby tam kazdymu toho TB rovnou dali na ucet…

myslim ze tie TB su na 1 virtualnom ucte, podobne ako jeepy. Skor sa mozno uistuju, ze mas naozaj ucet na gc.com, aj ked to asi ide jednoduchsie. Zatial mi nikto nic na ucte nevymazal :slight_smile:

Když už se nějaké heslo proflákne, není přece nic jednodušího, než si heslo změnit … :slight_smile: Není tam přece nikde (snad) napsáno, že po zveřejnění vlastního hesla k účtu se nesmí nějakou dobu změnit.

Možná mi ho dají mechanismem adopce přímo na gc.com účet se startovním bodem někde v Americe, ale to by možná chtěli do formuláře spíše e-mail, než poštovní adresu a telefon :wink:

Kdyz maji login a heslo tak by to nemuseli delat pres adopci… A pak si predstavte tu cache do ktere daji tech 20000 travelbugu :wink: Nez se rozeberou do sveta tak to bude trvat nekolik ( mozna desitek) let :slight_smile:

Uz se uklidnete, na dotycnych strankach to pisou docela jasne. [As an original recipient or finder of a Unite for Diabetes Travel Bug, it’s your responsibility to place the Bug in a geocache or help it move from cache to cache on its way to its destination.] Kazdy brouk ma urcene nejake mesto, kam by se mel casem dohrabat a tam se pak placat a delat osvetu. Nejdriv je ale poslan do rukou tomu, kdo si o nej napsal, takze klidne do Hornich Kotehulek u Marianskych Varu. Na milem konkretnim cacherovi pak je, aby buga nacpal nekam do cache a nechal ho pekne odcestovat. / Jestli budou nejak zohlednovat, kam ktereho brouka (s jakym cilem) poslou, to uz jsem tam nevycetl. Zrejme ani behem te akce nebude mozne (vitane), aby si ‘majitele’ brouku vymysleli nejake vlastni cile a ukoly… Ono to totiz vubec vypada tak, ze o zadnem ‘majitelstvi’ neni rec - ze ty brouky ani nebude mozne aktivovat a priradit ke svemu uctu; ze se clovek nestane ownerem, ale fakt jen ‘original recipientem’ prvnim prijemcem, tim, kdo brouka vyfasuje postou a posle do sveta.

Co by ale treba zajimalo me, a nevidel jsem tam o tom zminku - jestli budou tihle brouci trackovatelni spolu se vsemi ostatnimi, nebo zvlast na unite.gc.com. (To se zatim zda byt dost pravdepodobne, ale moc se mi to nelibi). :] Nasel nekdo nekde tuhle informaci?

Na dotycnych strankach je to napsano celkem jasne: napises si o buga, ten ti prijde postou a ty ho placnes do nejake cache (do dvou tydnu od prijeti, tak zni zavazek). / Neni tam ale napsano spousta jinych veci, ktere nejsou jasne… docela by me zajimalo podivat se na listing nejakeho jiz aktivovaneho diabuga, tam by slo vykoukat leccos. kdybyste na nejaky narazili, dejte vedet :]

např. tenhle by měl být asi můj…

pokud vás zajímá jak jsme na tom…dejte vyhledat TB podle klíčového slova:

Czech Republic" Unite for Diabetes

A bude tvuj? ;] To je docela zajimave. Budou se zohlednovat home locations cacheru, kteri si o bug napisou? Plzensky bug se chce dostat do Plzne a tam delat osvetu po caches v okoli. tak fajn, kdyz ho poslou ponikovi, je v plzni za dva tydny… a kde je nejake napinave cestovani? takze ho radeji poslou nekomu do australie? … tezko rict. ja bych to asi nechal nahode, tedy nacpal vsechny bugy do velkeho pytle a uplne nahodne je rozesilal bez ohledu na adresy. udela to grounspeak tak, onak, nebo jeste uplne jinym zpusobem? … na to si asi budeme muset pockat. ;]

Uz me to trklo a uvedomil jsem si vsechny moznosti vyhledavani Trackables. Takze jeste k tem jiz aktivovanym - v tuto chvili jsou tri :]

Koukam ze ten link nevede hned tam, kam jsem chtel. Chce to jeste kliknout na jeden cudlik a setridit tech 20000 brouku podle Last Log, aby se oddelily jiz aktivovane od tech dosud spicich.

Tak jsem mrkl na stránky těch aktivovaných TB a jestli jsem to správně pochopil, tak nebudu vlastníkem TB, ale jen pouhým distributorem. Vlsatníkem bude geocacher s nickem Unite for Diabetes
(Geocaching > Groundspeak - User Profile).
Taky jsem koukal, že každé město je zastoupeno mezi TB pouze jednou, takže asi ne všichni, kteří o TB požádali, ho dostanou.

Potesilo me, ze i Znojmo ma dedikovany jeden TB (jedno z 37 mest v CR).
Tak jsem pod dojmem teto radostne informace vyplnil prislusny formular, treba neco prijde.