Upload obrázků na gc.com

Nedaří se mi nahrát k logu obrázek, vyhazuje to tvrdošíjně ""sorry vole, error" :). Běžné digitálem vyfocené snímky to bere normálně, teneto obrázek se liší tím, že je to naskenovaná předloha. Vše formát JPG. Věděl by někdo poradit co s tím?

Tohle Ti tam píšou:

Some Tips
If your original image is under 125k or 600 pixels wide, the largest image will not be resized.
It doesn’t do the best resizing job. It is preferable to edit your own larger image.
Final images will always be converted to jpg.

Dodržel jsi to ?

To sedí, obrázek jsem zmenšil na 590 pixelů do šířky, má 118 kB. Takže v tomto problém nespatřuji.

Bud neco do vcerjska zmenili anebo delas neco spatne. Ja bezne uploaduju obrazky s vetsim rozmerem nez 600px, kriticka je ta velikost ± 125kB. Viz napr: http://img.geocaching.com/cache/log/82e975b5-9dae-4df9-ae84-3e64ef5b725b.jpg je docela legrace ze kdyz ten obrazek zkusis stahnout tak ma 200kB jak a proc to udelali to fakt netusim. To co mam na disku ma 128054B

Nevim jestli nemuze byt probelm v chaosu v jednotce k. Od te doby kdy se prosadilo ze k=1000 nikoli 1024 je v tom jeste vetsi bordel nez byval.

Vyzkoušel jsem poslat velký obrázek, vše proběhlo OK. Takže bych to viděl spíš na problém s formátem obrázku nebo s jeho jménem.

Můžeš zkusit obrázek nahrát na waymarking.com, stačí si vytvořit libovolný waymark a neposlat ho ke schválení. Přihlašovací údaje jsou stejné jako na gc.com (je to taky server groundspeaku) a jediné omezení na obrázek je velikost 20 MB

Zajímavá finta, vyzkouším.

Waymarking to schroustal bez problémů, je to sice náhradní řešení a s původním problémem to nepohlo, ale alespoň nějaký výsledek.

No měl jsem podobnej problém - fotky jsem si pěkně ořezal a zmenšil, vyexportoval do JPEGU, takže všechny byly pod max. parametry. Střídavě jsem je pak zkoušel nasunout k logům cca 14 dní. Už jsem si říkal, že jsem total lama, když nedokážu ani uploadnout fotky. Prostě to nešlo. Jak píšeš - sorry vole error. Pak jsem tam ze zoufalství zkusil nahrát neupravený originály a ty normálně bez uzardění prošly. Rozměry i velikost byly přes uváděně parametry a normálně se všecko v pohodě natáhlo. Tak nevím…

Divné, standardně dávám obrázky s větším rozměrem 700-750px, jenom tu velikost do 125kB dodržuju a nikdy žádný problém.

Taky tam davam standartne obrazky siroke 800px, jen tu velikost drzim pod 120kB.
Neni problem treba v ceske diakritice nebo v mezerach, ci zakazynych znacich toho JPG. Vim ze na podobny problem narazim na geocaching CZ. Pak staci odstranit vsechny hacky a mezery nahradit podtrzitkem a je vse vpohode. Zda podobny problem je i na COM to nevim, ale je to voditko, tak to zkus.

také mě to dost zlobí, ale občas se podaří tento postup:
obrazek.jpg přejmenovat na obrazek.PNG a pak upload jde (i když to ve skutečnosti PNG není).

Standardne tam cpu fotky 800x600 s velikosti obvykle 150-200 kB a naprosto bez problemu. A to tam mam uz pres 4200 fotek.