Drobný problém, nedaří se mě nalézt kde se v PRAZE dá koupit klasická UV baterka a ne nějaký krám na bankovky. Nevěděl by někdo?
jj, presne tak
Na netu ji sezenes za dve kilca i s postovnym ![]()
Kovove telo a kvalita dobra ![]()
Na jo jenže to bych ji nesměl potřebovat stylem včera bylo pozdě
v tom je ten problém ![]()
njn, si mas vzpomenout vcas ![]()
v Praglu se to sehnat urco da, pokud ne kalsicka baterka, tak aspon UV propiska na bankovky ( ale to na kese bude stejne asi na dve veci
)
Můžu vědět k čemu UVčko na geocaching?
Na odlov několika keší a vyzkoušení technologie pro případné využití na založení keše. Fix mají všude, ale baterku ne, mají jen ty nablblé ploché lampy :(.
Asi bude dělat kešku s nějakým zašifrovaným textem kterej bude vidět jen pod UV lampou ( baterkou) B)
Na kese, na co jineho ![]()
Nekde proste UV baterku potrebujes B)
No, když poprosíš, tak třeba UV lampu mají v PNS nebo řadě obchodů… stačí se moc pěkně podívat na paní trafikantku ![]()
O tom kde koupit UV baterku je zmínka na konci listingu [cache]GC17BVX[/cache]
A nebo dealextreme.com
Objednal jsem tam a spokojenost (poštovné je zdarma, platba paypal).
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4014
Celokovová !
Mají samozřejmě i jiné UV drobnosti.
http://www.nwa.cz/produkt/psaci-potreby-popisovace/liner-2699-2-security-uv-set
tady se dá koupit UV fix i s UV lampičkou (je malá a dá se připnout na klíče) - máme to vyzkoušené, funguje skvěle - byla použita při 2.Tajném Geozávodu
to co pise lucka, je jedno z toho, co je popsano pod listingem prazskych strasidel. sadu prodavaji napr v papirnictvi tusim SEVT - na pankraci a na rohu namesti kinskych a ulice elisky peskove. jen je to teda mensi, ale nam to napr na zakladani a urdzbu strasidel staci.
Zkusím jiný dotaz - poradíte někdo UV barvu, která za denního nebo baterkového světla není vidět? Jedná se o malování ve větším rozsahu na zeď, takže fixa není řešením.
Jak casto musis obnovovat texty?
nechutne casto
pokud na to nekaslu jako ted
tak zhruba 1 za 2-3 mesice. v zime je interval trochu delsi. slunicko tu UV slozku desne rychle vysisuje, i kdyz je to pretreno ochrannym lakem.
Monte-x napsal/a:
Zkusím jiný dotaz - poradíte někdo UV barvu, která za denního nebo baterkového světla není vidět? Jedná se o malování ve větším rozsahu na zeď, takže fixa není řešením.
moje zkusenosti jsou tedy nasledujici:
co se tyce barvy, tak myslim ze efektu, aby barva nebyla videt bohuzel nedocilis. leda bys sehnal UV barvu, ktera by mela navlas stejnou barvu jako podklad. a bezbarve laky funguji na principu, ze jsou v nem primichany fluorescencni castecky, ktere samozrejme zase zanechaji stopu.
jinak jak uz jsem psal pazitkovi, venku to slunicko vysisuje raz dva.
pokud ale uz je neco rozumneho k sehnani, tak sem s radou
budeme vam vdecni my i monte ![]()
Pokud chces laevnou baterku na gc, skoc si do GM? nebo do GES, kup is 4 uv diody, 200ohmovej odpor, diody dej serioparaelne, pridelej odpor a cely to napajej beznou 9v baterkou. Sviti to suprove, je to malinky a kdyz to dobre spajis tak to vydrzi cokoli. Tohle mne stalo cele 50kc. Proti 1 diode v propisce nesrovnatelne…
Ta uv barva je docela videt, svlaste kdyz jsou vhodne svetelen podminky (difuzni svetlo), prazksa strasidylka jsdou nalezt i bez uv lampy (bohuzel, je to videt slusne i prez den), ovsem v noci to ma tu onu atmosferu. Kbvuli tyhle super achi jsme si vlastne tohle vyrobil… a stalo to zato. Velice doporuicuju.
Myslim si že ne
pokud v tom zapalovači nemáš UV diodu,
modré a UV světlo ma rozdílné vlnové délky takže to není to samé. (doufám že se nepletu) ale pokud máš pouze modrou diodu tak to nebude fungovat stejně jako UV
Witko napsal/a:
Lidičky a nesla by provizorně použít modrá dioda ze zapalovače? Díky za slušný názor
Pokud si s modrou diodou posvítíš na bankovku (na stravenku, na jízdenku, …) a uvidíš na ní malá svítící vlákna, tak klidně :)))