UV baterka

Drobný problém, nedaří se mě nalézt kde se v PRAZE dá koupit klasická UV baterka a ne nějaký krám na bankovky. Nevěděl by někdo?

jj, presne tak
Na netu ji sezenes za dve kilca i s postovnym :wink:
Kovove telo a kvalita dobra :slight_smile:

Na jo jenže to bych ji nesměl potřebovat stylem včera bylo pozdě :smiley: v tom je ten problém :wink:

njn, si mas vzpomenout vcas :smiley:

v Praglu se to sehnat urco da, pokud ne kalsicka baterka, tak aspon UV propiska na bankovky ( ale to na kese bude stejne asi na dve veci :expressionless: )

Můžu vědět k čemu UVčko na geocaching?

Na odlov několika keší a vyzkoušení technologie pro případné využití na založení keše. Fix mají všude, ale baterku ne, mají jen ty nablblé ploché lampy :(.

Asi bude dělat kešku s nějakým zašifrovaným textem kterej bude vidět jen pod UV lampou ( baterkou) B)

Na kese, na co jineho :smiley:
Nekde proste UV baterku potrebujes B)

No, když poprosíš, tak třeba UV lampu mají v PNS nebo řadě obchodů… stačí se moc pěkně podívat na paní trafikantku :wink:

O tom kde koupit UV baterku je zmínka na konci listingu [cache]GC17BVX[/cache]

A nebo dealextreme.com

Objednal jsem tam a spokojenost (poštovné je zdarma, platba paypal).

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4014

Celokovová !
Mají samozřejmě i jiné UV drobnosti.

http://www.nwa.cz/produkt/psaci-potreby-popisovace/liner-2699-2-security-uv-set
tady se dá koupit UV fix i s UV lampičkou (je malá a dá se připnout na klíče) - máme to vyzkoušené, funguje skvěle - byla použita při 2.Tajném Geozávodu

to co pise lucka, je jedno z toho, co je popsano pod listingem prazskych strasidel. sadu prodavaji napr v papirnictvi tusim SEVT - na pankraci a na rohu namesti kinskych a ulice elisky peskove. jen je to teda mensi, ale nam to napr na zakladani a urdzbu strasidel staci.

Zkusím jiný dotaz - poradíte někdo UV barvu, která za denního nebo baterkového světla není vidět? Jedná se o malování ve větším rozsahu na zeď, takže fixa není řešením.

Jak casto musis obnovovat texty?

nechutne casto :slight_smile: pokud na to nekaslu jako ted :wink: tak zhruba 1 za 2-3 mesice. v zime je interval trochu delsi. slunicko tu UV slozku desne rychle vysisuje, i kdyz je to pretreno ochrannym lakem.

moje zkusenosti jsou tedy nasledujici:

co se tyce barvy, tak myslim ze efektu, aby barva nebyla videt bohuzel nedocilis. leda bys sehnal UV barvu, ktera by mela navlas stejnou barvu jako podklad. a bezbarve laky funguji na principu, ze jsou v nem primichany fluorescencni castecky, ktere samozrejme zase zanechaji stopu.

jinak jak uz jsem psal pazitkovi, venku to slunicko vysisuje raz dva.

pokud ale uz je neco rozumneho k sehnani, tak sem s radou :wink: budeme vam vdecni my i monte :slight_smile:

Pokud chces laevnou baterku na gc, skoc si do GM? nebo do GES, kup is 4 uv diody, 200ohmovej odpor, diody dej serioparaelne, pridelej odpor a cely to napajej beznou 9v baterkou. Sviti to suprove, je to malinky a kdyz to dobre spajis tak to vydrzi cokoli. Tohle mne stalo cele 50kc. Proti 1 diode v propisce nesrovnatelne…

Ta uv barva je docela videt, svlaste kdyz jsou vhodne svetelen podminky (difuzni svetlo), prazksa strasidylka jsdou nalezt i bez uv lampy (bohuzel, je to videt slusne i prez den), ovsem v noci to ma tu onu atmosferu. Kbvuli tyhle super achi jsme si vlastne tohle vyrobil… a stalo to zato. Velice doporuicuju.

Myslim si že ne :slight_smile: pokud v tom zapalovači nemáš UV diodu,

modré a UV světlo ma rozdílné vlnové délky takže to není to samé. (doufám že se nepletu) ale pokud máš pouze modrou diodu tak to nebude fungovat stejně jako UV

Pokud si s modrou diodou posvítíš na bankovku (na stravenku, na jízdenku, …) a uvidíš na ní malá svítící vlákna, tak klidně :)))