Ahoj, dostalo se mi do kompu echo o preventivním stahování úvazků značky Singing Rock.
Přesněji jde o typy - CRUX, NARA, NEMO
Pokud máte nějaký doma tak se mrkněte na stránky, jestli se vás to náhodou netýká.
Pravdou je, ze kdyz jsem si kupoval sedak, tak jsem nejdrive koukal po Singing Rock - preci jenom clovek kouka nejdriv po cene. Potom jsem to na sobe vyzkousel a moc duvery ve me nebudil, tak jsem radeji koupil Mammut. Jak vidim, udelal jsem dobre.
EDIT: tak jsem se kouknul, s cim je primo problem a osobne nechapu, jak tohle vubec mohlo ven a ze to neodhalili primo ve vyrobe. Svy, ktere drzi defacto cely pas jsou mimo, tzn. nic nedrzi, respektive drzi pouze z nekolika %
Nedávno stahoval petzl z trhu ferratové sety s podobnou chybou, chyběly tam nějaké švy. Tam se na to bohužel přišlo až když nějaký klučina zhučel z ferraty v Grenoblu.
Dost možná že ty sedáky budou v pořádku, ale 100% jistotu nemají a tak je radši vymění všechny, buďme rádi za takový přístup.
Parkis: no, jde o to, z pri normalnim pouziti to clovek nepozna. Jestli jsem to dobre pochopil, tak se proste setrilo na latce a rada nebo dve tech svu jsou mimo uchyceni a tim padem nic nedrzi. Jasne, ta dalsi rada nebo dve jsou v pohode na miste, ale uz tim trpi pevnost, coz se muze projevit az v nejake extremnejsi situaci - treba padu. A potom to treba ty svy uz neudrzi a praskne to. Vymena od vyrobce je v tomto pripade doslova POVINNOST, protoze jde o lidske zdravi a zivot. Nicmene jak jsem psal driv, nechapu, ze tohle neobjevili uz pri vyrobe (kontrola kvality by v tomto pripade zaslouzila pekne pres koule, jestli ji tam vubec maji), ale zjevne to tam sekaji jak Bata cvicky.