Vektorový sw pro GPS a iPAQ

Ahoj všem, mám iPAQ a externí GPS. TomTom funguje, ale potřeboval bych něco pro hledání cache. Nějaký FREE vektorový software, kde zadám souřadnice a dovede mě to na místo. Můžete poradit ?

http://online.poi.cz/

Třeba tady si stáhni soubor/y CZ-Geocaching-traditional.ov2, CZ-Geocaching-multi.ov2 a CZ-Geocaching-mystery.ov2. Nakopíruj si je do PDA (do složky se souborama TomToma) a pracuj s tím jako nový BZ (bod zájmu). Chodí to!

[quote] rojir: Ahoj všem, mám iPAQ a externí GPS. TomTom funguje, ale potřeboval bych něco pro hledání cache. Nějaký FREE vektorový software, kde zadám souřadnice a dovede mě to na místo. Můžete poradit ?

[/quote]

Me se velmi osvedcil GPStuner. Neni sice gratis, ale 24$ jsem unesl. Umi pracovat s mapovymi podklady podobne jako OziExplorerCE, ale take navigovat sipkou k bodu jako nemapove GPSky. Diky nemu a MIO 710 (tedy hlavne diky SirfStar III) se z hledani kesi stal sber - kdyz GPStuner ukaze nulu tak se proste jen sehnu a kes seberu [;)] (ovsem je-li presne zamerena...). GPStuner taktez spolupracuje s Google Earth a tak neni problem mit v PDA satelitni mapu. Body se zadavaji normalne v souboru gpx, takze staci jen ulozit ze skrysotlace do PDA a vyrazit.

Pro rojir: napiš mi na mejl [email protected] pošlu ti frre verzi MotMot - zadávání souřadnic do TomToma ručně!

Umí gpstuner naimportovat mapu pro oziho (ozfx3)? 

To Pepa:

Neumí. Má vlastní  jednoduchý desktopový soft, který zná jen bitmapy (jpg). Kalibraci provedeš přímo tímto softem na PC. Pokud máš kvalitní mapy pro Ozíka, tak doporučuji následující postup:

1.Načíst potřebnmou mapu do ozíka.

2. Decentně si označit kalibrační body na této mapě a zapsat si jejich souřadnice. (doporučuji alespoň 6 bodů)

3.Provést export mapy do bitmapy (jpg)

4.Provést úpravu mapy v bitmap editoru, například ve photoshopu, tak aby byla ještě dostatečně čitelná na PDA, ale nezabírala moc místa (tento bod je možno vynechat)

5. Načíst do zmiňovaného Map Calibrátoru pro GPS Tuner 

6. Zkalibrovat mapu dle zvolených bodů 

7.Vyexportovat

8. Přenést do PDA

Vzhledem k množství map mi nepřipadá ruční převod moc použitelný.

Jak je rychlé použití jpg? ozice nerozhází ani mapa v 50MB ozfx3 (celá silniční čr v rozumné kvalitě). Nedovedu si představit dekódování mapy o takovém rozsahu z jpg.

Máš na mysli rychlost transformace na PC, nebo to jak s jpg mapou zápolí PDA?

Obojí hodně záleží na HW. Myslím, že ozi pro PDA je vymakanější a rychlejší. V tonmhle případě je výhoda, že nemusíš stále přepínat různé softy a že to máš "all in one". Na mém CPU samsung 400 to šlape obstojně. Nemám zkušenost například s 200MHz procesorem. Spíš mi to zpomaluje, když použiji více jak 30 waypointů

To WAV - PS : no nevím, ale ve Vídni jsi říkal něco jiného.

Ja jsem postupem casu skoncil u kombinace Oziho a GPStuneru, protoze jsem zjistil, ze mit dvoje mapy v mem skoroPDA MIO nema vyznam. Pokud potrebuju mapu pak mam kvalitne zkalibrovane mapy 25000 a pri hledani kese spustim GPStuner, ktery me ke kesi dovede - to uz mapu nepotrebuju. Spis nez prepinani SW mi vadi, ze Ozi a GPStuner pouzivaji rozdilny format souboru (wpt/gpx).

Ahoj, co nějaký příspěvek a získání sw ? Napiš na [email protected]. Třeba bychom se mohli dohodnout ?

Veskery SW mam legalne porizeny, vesel jsem se do 1700,-Kc, to se da vcelku snadno unest. Horsi to je s mapami, ty by asi soukromnik pro vlastni potrebu nezaplatil a ja je nelegalne sirit nebudu.

Nešlo mi o mapy, ale o software, abych mohl použít kompas.

http://www.gpstuner.com/buy/index.htm

Prosim o radu, je-li mozne stahnout aktualnejsi soubor Cz-Geocaching-Traditional.ov2 pro navigaci. Nasla jsem jen z dubna 2008.

Weasel