VELICE ZAJÍMAVÁ SOUTĚŽ ČASOPISU ABC

Tak se prohrabávám páteční přílohou Sportu a najednou koukám - reklama na novou soutěž v časopise abc. Mrknu na stránky a musím uznat, že především první dvě ceny v hlavní soutěži jsou super!
Takže pokud máte trochu času, přesné váhy a známého trafikanta, který vám zapůjčí 150 výtisků posledního čísla časopisu abc, neváhejte :D:D:D
Abyste nemuseli hledat, odkaz je ZDE!

A není tady na to už odkaz v geocaching v médiích? B)

No jo, něco tam je… Páč už několik dní šmrdlám štětkou po zdech, jsem tu spíš svátečně. Omlouvám se a zamykám :smiley:

Byl jsem požádán o unlock, tak proč nééé :wink:

[center]

[/center]

A ještě hrací karta k tomu (jako link, kvůli velikosti)

http://img4.imageshack.us/img4/3986/abchracikarta.jpg

akorat v tech souradnicich udelali soudruzi z abc chybu!

ani ne… tu je taky vesele používá

http://coord.info/GC1F0PT

Teda, vypadá to na pěknou soutěž, jak dostat děcka ven do přírody :slight_smile:

Akorát mi připadá, že kvůli cenám to snad budou plnit kačeři! :slight_smile:
Teď si představte, na ten skandál, až všechny ceny vyhrajou dospělí nad 30 let a budou s nimi chtít dělat rozhovory, jak plnili tuto hru :wink:

Jinak na různé formáty zadávání souřadnic byste si z mysterek už mohli zvyknout. Formát HH MM SS,S používá třeba i server mapy.cz

tohle v te hlavni priloze chybelo, dekuji ti dobry muzi, jednou se Ti kralovsky odmenim :smiley:

Nikdy jsem na naší škole (asi 420 dětí) neviděla dítko, které by četlo ABC - popravdě jsem nikdy neviděla žádné dítě, které si kupovalo ABC. Většina předplatitelů jsou nostalgičtí lidé středního věku - takže doufám, že nám doma z toho něco kápne. :smiley:

Na co ABC dětem? Stačí jím FB a internet a možná tak koupí Bravo aby zjistili jak mají správně pohlavně žít… mno jo… jiná doba…

Já jezdíval na víkend k dědovi a bábi na druhý konec města a tam na mne ABC čekalo a za zimních odpoledne jsme s dědou yvstřihovali s kládali.

Jenže je tu takový detail, že souřadnice třeba u Pardubického kraje mají v severních vteřinách napsáno 88.6’’ což je pěkná blbost když se jedná o šedesátkovou soustavu :wink: Je to tam víckrát, takže chyba se asi opravdu někde stala…

EDIT: je to taková trochu mysterka, vzali formát DD MM.MMM a zapsali ho jako DD MM SS.S :smiley:

No teda soudruzi z ABC udělali sviňskou chybu. To by se jim v časopise za 43Kč nemělo stávat. Já jak debil jel s klukem na zadaný flek a ještě jsem si říkal, proč tam dávají takové nezvyklé souřadnice, když na GC,COM se standartně požívají jiné. A ono ejhle. Tak to abych tam jel zítra znovu, neboť jsem byl o nějakých 500m mimo. A když hledám keš, tak přece jenom v takovém rozptylu ne :D. Za mě bylo už jen sehnání Abíčka velkým dobrodružstvím, na stánek přišli tři kusy a zájem mnohonásobně převyšoval poptávku. A objednávku předplatného mi začali posílat, až mi bylo 17 a to jsem je poslal někam (už mě bavili holky a ne lepení papíru :stuck_out_tongue: ).

Spíš v tom mají bordel. Souřadnice ze Středočeského kraje sedí tam kam má (plus mínus pár metrů) takže to vypadá, že občas to je opravdu formát DD MM SS.S a občas DD MM.MMM omylem zapsaný jako DD MM SS.S (že by souřadnice byly od různých lidí a pak to někdo neznalý takto sjednotil?)

A ohledně formátu zápisu - než jsem poznal geocaching, tak by mě nikdy nenapadlo zapsat zeměpisné souřadnice jako DD MM.MMM. Ve škole i v práci jsme vždycky používali formát DD MM SS.S (případně DD.DDDDD). Proč se v geocachingu takhle divný zápis používá jsem nikdy nepochopil…

protože to vymysleli američani? :wink:

To to je taky možné, ale ještě to má výhodu v tom, že jedna tisícina je přibližně 2m, takže je to nakonec docela praktický :slight_smile: při bohatě dostačující přesnosti

Ajoooo, já jsem blb. Vůbec mi to nedošlo :smiley: Tak za tuhle mystifikaci se omlouvám…

Jen tak pro zajimavost. Prumerny prodej ABC je 43 000 vytisku a cte ho 117 000 deti ve veku 12-18 let. (dle zdroje: MEDIA PROJEKT a ABC ČR (ABC CR je agentura, ne ten casopis :-)))

Taky jsem zadne dite cist abc nevidel, ale nekde budou :slight_smile:

mám sem potom hodit scany z dalšího čísla ABC? nebo ti co soutěží si je už kupují sami? :wink: