Už jsem to psal v jiných vláknech, ale tam to bylo v podstatě off topic.
Chtěl bych o Velikonocích (pokud nebudou padat trakaře) udělat výpravu jihovýchodním směrem. Odjezd předpokládám z Brna ve čtvrtek kolem poledne, příjezd v pondělí večer / v noci. Prozatím jsou tedy tři místa (to se může časem změnit do plusu i mínusu pokud Niximor projeví zájem).
Navrhované trasy jsou dvě - zkopíruji to z jiného vlákna…
Samozřejmě je to jen návrh…
22 dojet k SPT (cca 400km), nocleh by měl být k sehnání tak za 15€,
23 věnovat SPT,
24 přes srbskou Subotici do Timisoary (cca 350km, pas už není nutný), nocleh jsem zatim nezkoumal ale taky by to ne moc draze mělo vyjit,
25 pres Szeged a Budapest domu, cca 600 km, z toho 500 po dálnicích.
nebo se vykaslat na SPT a nechat ho na priste.
22 dojet asi do Subotice s noclehem domluveným dopředu, vidím cosi kolem 12€; cestou zastávka podle času Szeged (nebo nocleh kolem Szegedu). Tj 500-550 km po dalnicich
23 sebrat 1-2 srbské a přejezd do Rumunska, Timisoara, prohlídka, nocleh (vidím na netu nabídky od 10€), cca 150km
24 pres Arad do Oradey, cestou něco posbírat, cca 200km
25 pres Debrecen, Budapest domu, cca 650km
mozna je to moc maximalisticke, mozna by to bylo lepsi jinak…
zdarec
Druha varianta zni docela lakave dalo by se o tom premejslet su z Brna a velikonoce mam volny jen by me zajimala celkova priblizna investice do tohodle tripu?
Nojo, těžko kde ušetřit. 1600km je střízlivý odhad, ve skutečnosti to různýma oklikama při kešování je o něco více. A spát pod širákem myslím není to pravé. Takže ten odhad je 2000-2600, spíše ta horní hranice.
ušetřit se na tom nedá, leda levným palivem co tam bude (snad)… žádní zájemci? že bych pomalu mrknul na keše cestou? Jinak ten OP do Srbska je vyzkoušení jistota? Nemám pas, páč se pohybuju jen po Evropě a tam mi stačí OP…
Jezdím na LPG, takže by náklady na cestu (na osobu) mohly klesnout tak k 50hal, ale raději počítám víc. Ta koruna je jako horní limit, přes tu by to nemělo být. Ceny paliva jsou bohužel všude šílené, LPG je někde dokonce i dražší než u nás
Pokud nebudou zájemci, tak tu mám nabídku přidat se k výpravě na SPT + W + …