Verze MapSource - vylepšení ???

Můžete mi někdo fundovaně vysvětlit, v jakých vylepšeních spočívají nové verze MS? Má cenu vůbec přecházet na vyšší verzi? Nové fce,krásnější mapy,závratná rychlost, … ?

Zatím moje zkušenosti:
MS 6.13. - k té jsem se vrátil a jen tak ji nehodlám opustit
MS 6.14. - takhle pomale vykreslování map jsem vydržel jen hodinu
MS 6.15. - neodvažuji se instalovat, dle ohlasů na zdejším fóru, s ní má dost lidí potíže (ukládání gpx, deformované mapy, …) - má něco navíc, kvůli čemu by stálo za to ji vůbec stahovat a instalovat?

Staci mrknut na changelog k mapsource na garmin.com, 6.15.3 ma opravenych par veci. Rozhodnut sa mozes podla toho, ci nieco z fixnutych veci ma pre teba vyznam. Ako som postrehol, ukladanie do gpx nejde len 2 ludom, inak s tym problem neni a "widescreen" mapa je fakt :slight_smile: Ale problem sa tyka len zobrazenia mapy, meranie vzdialenosti a vypocty su korektne.

Spominany changelog:
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

souhlas s Drobikem /i když jsem si té deformace původně nevšim/, akorát doplnim, že rychlost se mi zdá dobrá - tu 6.14 jsem kdysi taky hodně rychle vzdal.
klidně 6.15 vyzkoušej, nebude-li vyhovovat, naistaluješ znova 6.13 - horší je, že mi na tý nový verzi něco vadí a nevim co. :@ no ještě budu zkoušet a uvidím

Tak jsem to nakonec se zdráháním zkusil, a že jsem si radši nedal přes hubu. Instalace proběhla, ale spustit se to už nepodařilo :frowning:

Odinstaluj, vyčisti registry a zkus znova - přece to nevzdáš :wink:
taky zkus použít utilitu MapSourceFix - možná pomůže

MapSourceFix to pravdepodobne nevyresi. Problem je v nekompatibilite map pro novejsi verzi MapSource.

Doporucuji MapSource Maps Compatibility, na 99% pomuze.

http://www.path.cz/forum/download/file.php?id=91
:wink:

Tohle vše jsem samozřejmě hned zkusil. A nic. Tak ještě vlítnu na tu nekompatibilitu map.

Takže jo. Nekompatibilita 1 free mapy Rumunska. Už to jede, díky moc. Tuhle utilitku jsem neznal.

Ale už tam mám zpátky stejně 6.13., protože ty poslední 2 verze se mi vůbec nelíbí. Konkrétně v 6.15. rozostřenost celé mapy. To je teda hnus.

Je nova verze Mapsource 6.15.6 myslim, ze to tu jeste neprobehlo. Jsou tam nejake opravy, nevim, jestli podstatne, uvidime..

Tyhle:
MapSource software version 6.15.6

Change History
Changes made from version 6.15.4 to 6.15.6:

• Fixed an issue with the file save dialog when the file extension field is hidden.
  • Fixed an issue where MapSource would crash if the route avoidance dialog would be displayed twice.
  • Fixed waypoint category filter issue. Now only waypoints of the selected category will be displayed.
  • Fixed waypoint prefixes.
  • Fixed an issue where MapSource would crash with certain address searches.
  • Fixed memory leaks in the waypoint dialog and map rendering.
  • Fixed an issue with saving gpx files when the file path contains Asian characters.
  • Fixed some hotkey issues.
  • Fixed an issue with searching for certain POIs.
  • Fixed an issue with how unlock codes were stored that caused incompatibilities with applications like Training Center.
  • Support Web Link Extensions in Brazilian Portuguese.
  • Changed waypoint image size to follow the user selected symbol size.

Nechapu proc porad neodstranili to geometricke zkresleni. Kruhovy objezdy nejsou kulaty :wink: a hodne na severu (treba Spicberky) se uz prakticky MapSource neda pouzit :frowning: