Byl jsem v Anglii v Greenwitch, a nemohl jsem si odpustit nultý poledník. Přece jenom mít na gps u W samé nuly se nestává každý den. Na místě je i virtuálka, podmínky jsou následující: Fotka s gps nad poledníkem, napsat naměřené souřadnice, a vysvětlit proč nad značkou v zemi neukazujou přesně 0. Emailnul jsem mu tedy, že si myslím, že je to tím, že GPS se prostě trochu plete. (ukazovala o čtyři tisíciny minuty vedle) No a on mi řekl, že to není odpověď a ať se podívám na google. No zkoušel jsem to ale nic moc kloudného jsem nenašel tak píšu sem. Nevíte tedy někdo čím že to je? odkaz na keš: http://coord.info/GCK7HH
odkaz na můj log: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=9c5d16a9-69b4-40aa-b630-c8e00ec0c6dc
Díky moc!
Taky jsem se o ni snažila, několikrát jsem se mu snažila vnutit mojí angličtinou odpověď, pak jsem mu i nakopírovala něco z goooglu, doteď nevím, jak to chtěl. Neuznal mi to.
http://www.vugtk.cz/nzk/c5-09/vincent.htm
edit: Snažil jsem se to sem napsat srozumitelně, ale v polovině jsem to smazal, a raději postnul link, kde je to také dobře vysvětleno. ![]()
Chápu to tedy dobře tak, že nultý poledník načrtnutý na zemi v Greenwitch je změřený astronomicky, ale nepřesně, a je tak prostě určený jinam, než nultý poledník pro systém gps?
edit: Ten odkaz, je tam víc slov kterým nerozumím, než těch kterým rozumím, ale i tak jsem z toho vyčetl co jsem napsal výše
goodhoko: Ano, velmi jednoduše: počátek astronomické délky je jiný než geodetické délky WGS 84.
teď mu to už jen přelouskat v angličtině, a mám vyhráno, Díky moc!
Měl jsi asi na mysli Greenwich a ne Zelenou čarodějnici, že?
Aspoň ty místopisné názvy kdyby se psaly správně. Jak se to potom má hledat v archivu témat ![]()
Mohl by to někdo opravit v názvu vlákna?
Taky jsem tam teďka o víkendu byl. A goodhooka jsem viděl těsně přede mnou v jednom logbooku. Takže jsme se těsně minuli. Mi teda gpska ukazovala rozdíl víc než 4 tisíciny. Ale ten důvod tady byl popsán dobře.
Ja jsem v Greenwich take nedavno byl a s moji odpovedi byl owner spokojeny. Bylo to pomerne slozite, zvlaste v anglictine, ale myslim, ze odpoved naleznes v listingu nasi kese "Cambridge Meridian" (GC2WYEW), kde jsem se to pokusil zkratit a zjednodusit. Puvodni odpoved bych nerad preposilal, mistni jsou na to ponekud hypersensitivni, povazuji to za cheating… ![]()
Ale rozhodne tam byly jine souradnice, bylo to o hodne vic nez o 4 tisiciny (viz listing nasi kese) ![]()
Preposlal jsem ti na mail moji odpoved, kdyz sem tam byl v unoru.
Jojo, někdo to opravte, píše se to Greenwhich. ![]()
OMG…máš tam navíc "h"… ještě to někdo vezme vážně
Opraveno.
No ten angličan po mě chce další věc!
,Can you give me the specific name of the gps meridian?" Zkoušel jsem všechno možný, ale všechno mi odmítl. Tak už vážně nevím.
O a pardóón za špatný název ![]()
goodhoko napsal/a:
No ten angličan po mě chce další věc!,Can you give me the specific name of the gps meridian?" Zkoušel jsem všechno možný, ale všechno mi odmítl. Tak už vážně nevím.
O a pardóón za špatný název
Jestli jsi mu uz odpovedel na otazky, ktere ma v listingu a on chce neco dalsiho co tam nema, tak bych se na neho uz vykaslal. Nemuze ti pokladat dalsi a dalsi otazky.
goodhoko napsal/a:
No ten angličan po mě chce další věc!,Can you give me the specific name of the gps meridian?" Zkoušel jsem všechno možný, ale všechno mi odmítl. Tak už vážně nevím.
Pokud má na mysli nulový poledník používaný pro GPS, zkus mu napsat:
"null meridian of WGS84 datum"
Jinak hvězdárnou v Greenwich (i tou vyznačenou lajnou na zemi) prochází historický nulový poledník označovaný v angličtině jako "International Meridian" nebo "Greenwich Meridian".
Happy caching ![]()
Asi mu šlo o to wgs84. Zkusím to díky!