virtual v Greenwich

Byl jsem v Anglii v Greenwitch, a nemohl jsem si odpustit nultý poledník. Přece jenom mít na gps u W samé nuly se nestává každý den. Na místě je i virtuálka, podmínky jsou následující: Fotka s gps nad poledníkem, napsat naměřené souřadnice, a vysvětlit proč nad značkou v zemi neukazujou přesně 0. Emailnul jsem mu tedy, že si myslím, že je to tím, že GPS se prostě trochu plete. (ukazovala o čtyři tisíciny minuty vedle) No a on mi řekl, že to není odpověď a ať se podívám na google. No zkoušel jsem to ale nic moc kloudného jsem nenašel tak píšu sem. Nevíte tedy někdo čím že to je? odkaz na keš: http://coord.info/GCK7HH
odkaz na můj log: http://www.geocaching.com/seek/log.aspx?LUID=9c5d16a9-69b4-40aa-b630-c8e00ec0c6dc
Díky moc!

Taky jsem se o ni snažila, několikrát jsem se mu snažila vnutit mojí angličtinou odpověď, pak jsem mu i nakopírovala něco z goooglu, doteď nevím, jak to chtěl. Neuznal mi to.

http://www.vugtk.cz/nzk/c5-09/vincent.htm

edit: Snažil jsem se to sem napsat srozumitelně, ale v polovině jsem to smazal, a raději postnul link, kde je to také dobře vysvětleno. :slight_smile:

Chápu to tedy dobře tak, že nultý poledník načrtnutý na zemi v Greenwitch je změřený astronomicky, ale nepřesně, a je tak prostě určený jinam, než nultý poledník pro systém gps?

edit: Ten odkaz, je tam víc slov kterým nerozumím, než těch kterým rozumím, ale i tak jsem z toho vyčetl co jsem napsal výše

goodhoko: Ano, velmi jednoduše: počátek astronomické délky je jiný než geodetické délky WGS 84.

teď mu to už jen přelouskat v angličtině, a mám vyhráno, Díky moc!

Měl jsi asi na mysli Greenwich a ne Zelenou čarodějnici, že?
Aspoň ty místopisné názvy kdyby se psaly správně. Jak se to potom má hledat v archivu témat :frowning:
Mohl by to někdo opravit v názvu vlákna?

Taky jsem tam teďka o víkendu byl. A goodhooka jsem viděl těsně přede mnou v jednom logbooku. Takže jsme se těsně minuli. Mi teda gpska ukazovala rozdíl víc než 4 tisíciny. Ale ten důvod tady byl popsán dobře.

Ja jsem v Greenwich take nedavno byl a s moji odpovedi byl owner spokojeny. Bylo to pomerne slozite, zvlaste v anglictine, ale myslim, ze odpoved naleznes v listingu nasi kese "Cambridge Meridian" (GC2WYEW), kde jsem se to pokusil zkratit a zjednodusit. Puvodni odpoved bych nerad preposilal, mistni jsou na to ponekud hypersensitivni, povazuji to za cheating… :slight_smile:
Ale rozhodne tam byly jine souradnice, bylo to o hodne vic nez o 4 tisiciny (viz listing nasi kese) :wink:

Preposlal jsem ti na mail moji odpoved, kdyz sem tam byl v unoru.

Jojo, někdo to opravte, píše se to Greenwhich. :wink:

OMG…máš tam navíc "h"… ještě to někdo vezme vážně

Opraveno.

No ten angličan po mě chce další věc! :smiley: ,Can you give me the specific name of the gps meridian?" Zkoušel jsem všechno možný, ale všechno mi odmítl. Tak už vážně nevím.
O a pardóón za špatný název :slight_smile:

Jestli jsi mu uz odpovedel na otazky, ktere ma v listingu a on chce neco dalsiho co tam nema, tak bych se na neho uz vykaslal. Nemuze ti pokladat dalsi a dalsi otazky.

Pokud má na mysli nulový poledník používaný pro GPS, zkus mu napsat:
"null meridian of WGS84 datum"
Jinak hvězdárnou v Greenwich (i tou vyznačenou lajnou na zemi) prochází historický nulový poledník označovaný v angličtině jako "International Meridian" nebo "Greenwich Meridian".
Happy caching :wink:

Asi mu šlo o to wgs84. Zkusím to díky!