Jelikoz lezim doma na antibiotikach a "nemam co delat", napsal jsem skriptiky na zobrazovani terenu, obtiznosti a velikosti pomoci obrazku.
Skripty budou podle Gebyho prislibu obsazeny v pristi verzi (a trochu upravene - ted maji obrazky kvuli kompatibilite zbytecne vysokou barevnou hloubku)
Sem to posilam jen tak na ukazku, kdyby si nekdo pri patecnim veceru chtel hrat.
Navod na instalaci je zde. (neni uplne presny, ale velmi obdobny)
Rád bych si vytvořil takováto makra pro sloupce s vlastními atributy (kterými si nalezené kešky popisuji), ale nikde jsem nenašel způsob jak získat ten base64 string reprezentující obrázek.
Můžete někdo poskytnout nějaký postup jak se k tomuto stringu dobrat?
nemusi to byt ten string, muzes ta data nacitat treba primo ze souboru pres funkci FileToString. Ale z vykonoveho hlediska je lepsi to mit primo uvnitr toho skriptu.
V editoru skriptu mas primo nastroj pojmenovany File2String, kteremu ukazes na soubor a on ti ta data vygeneruje do schranky. Staci to pak uz jen vlozit do zdrojaku.
Jak je v těch obrázcích definovaná průhlednost? Pokusil jsem se o nějaký vlastní obr a on se mi zobrazil částečně průhledně, což mě ale vůbec nepotěšilo :o
Neni to tak jednoduche, existuji BMP, co jsou odzhora dolu, ale existuji i BMP, co jsou odzdola nahoru. Proto zamerne rikam prvni pixel, protoze ktery to je, to zalezi na formatu ulozeni obrazku.