Vlastní mapa s nalezenými kešemi do Garminu

Snažím se vytvořit vlastní mapu do Garminu. Chci v ní mít nalezené keše, protože se to někdy může hodit. Postupuji přesně podle návodu, bez problémů dojdu až do konce.

Mapu bez problémů otevřu v MapSource, ale už se mi nepodaří poslat ji do Garmina. Hned se objeví chybová hláška „There is a problem with your NalezeneCache installation. Please re-install the product and try again.„ Reinstalace samozřejmě nepomáhá.

Nesetkali jste se někdo s tímto problémem? Nevíte, jak ho vyřešit? 

Ja nepouzivam k instalaci mapy do garmina M3, protoze kdyz jsem ho jednou vyzkousel, akorat mi zprznil registry, ale "rucne" si pomoci cgpsmapper.exe sam preview a instalaci provadim. M3 v podstate dela totez-vola cgpsmapper s nejakymi parametry, ale pak nekdy podela cesty k mape atd.

Tedy ja mam vytvoren na disku txt soubor (napr. vytvormapindex.txt) nasledujiciho zneni:

[Map]

FileName=Transparentni

MapVersion=100

ProductCode=123

Levels=2

Level0=16

Level1=14

Zoom0=5

Zoom1=6

MapsourceName=Transparentni

MapSetName=Transparentni

CDpSetName=Transparentni

[End-Map]

[Files]

IMG=G:\mapy\GC-transparentni bodova\99000003.img

IMG=G:\mapy\GC-transparentni bodova\99000001.img

IMG=G:\mapy\GC-transparentni bodova\99000002.img

[End-Files]

Samosebou parametry jako jmeno mapy, cesty k img souborum atd. si nastavis dle svych pozadavku. V tech 3 transparentnich IMG mapach mam v jedne nenalezene cache CR, v druhe nalezene a ve treti zalozene cache (vsechny i s add.wpt) zkonvertovane do IMG uzitim popisu na wiki ktery uvadis (otevreni v MapEditu, konverze na Polish format (pripona MP-v podstate soubor s textovym popisem objektu mapy), nastaveni urovni, vyber typu bodu a pak externi volani cgpsmapper). Pak, kdyz uz vsechny img a tento txt mas v jedne slozce (u me G:\mapy\GC-transparentni bodova), staci si tam prikopirovat jeste cpsmapper.exe a pak jej spustit v cmd konzoli ve tvaru “cgpsmapper pv vytvormapindex.txt”. To vytvori do slozky navic potrebny preview soubor pro mapsource (zde Transparenstni.img), pak soubor popisu mapsetu (Transparentni.tdb) a soubor pro zaregistrovani mapy do registru Windows (s priponou reg). Pak staci celou slozku s mapou (v mem pripade tedy G:\mapy\GC-transparentni bodova) zkopirovat nejlepe k ostatnim mapam ve slozce s mapsource (defaultne v program files/Garmin, pokud jsi pri instalaci mapsource neurcil jinak) a zeditovat v tom REG souboru cesty k IMG a TDB do teto slozky a pak po editaci ten reg soubor spustit-dojde k vlozeni udaju o nove mape do registru a po opetovnem spusteni Mapsource by melo byt vse OK. Tento postup staci udelat 1x, pro priste muzes pouzit predpripravene soubory TXT a REG (pokud zmenis jmena map IMG ci nejakou pridas/uberes ci budes chtit prejmenovat cely mapset (z Transparentni na jine jmeno), staci jednoducha editace a aplikace techto 2 souboru).

Vypada to mozna slozite, ale je to takove jen poprve a oproti M3 je to spolehlive-ten to proste przni tim, ze nejak blbe ty cesty nastavuje (on si ten TXT vytvari pro sebe take, ale nejak s blbyma cestama pise do registru…).

Jinak na tento postup jsem prisel ze stranek TopoGuide, kde prave meli ten ukazkovy TXT soubor pro vytvoreni mapsetu. 

P.S. Pro rozliseni nalezenych/nenalezenych a zalozenych nastavuji v mapeditu pro ne tyto typy bodu: 0x6604 (plaz) pro nenalezene, 0x6616 (vrchol) pro nalezene a 0x660a (les) pro zasazene. Pak to v GPS krasne rozlisim a muzu i hledat nejblizsi body zajmu plaz/vrchol/ostatni (les) zvlast. Akorat free verze cgpsmapperu neumoznuje indexovani, tj.nejde hledat dle jmena, ale opravdu jen nejblizsi body daneho typu (plaz,…)-to ale nevadi, neni problem posunout si mapu na pozadovane misto ktere me zajima a dat nejblizsi hledat pak.

Díky za vyčerpávající návod. A to jsem už chtěl jít spát :)

Mezi tím se mi podařilo nahrát mapu do GPS pomocí IMG2GPS (klikací verze Sendmap). Tento postup ale vypadá lépe.

Cerpal jsem pri integraci vlastnich map do MapSource (nejen transparentnich bodovych, ale i nakreslenych v Mapeditu s pozadim naskenovane a v Ozim zkalibrovane papirove turist.mapy)  z tohoto textu, takze tam to mas popsane v podstate obdobne jako jsem ti to v predchozim prispevku pretlumocil, pokud bys vahal. Odkaz jsem nasel az ted, jinak bych ho tam dal rovnou [:)]

Všechno mi funguje, ale opět až na finální krok: když chci mapu nahrát z MapSource, tak se znovu objeví už zmíněný error. Přes IMG2GPS to ale jde, takže možná budu mapy nahrávat tímto způsobem.

[quote] marekl: Všechno mi funguje, ale opět až na finální krok: když chci mapu nahrát z MapSource, tak se znovu objeví už zmíněný error. Přes IMG2GPS to ale jde, takže možná budu mapy nahrávat tímto způsobem.

[/quote]

No kdyz to proslo Mapsourcem, tak chyba bude primo v tech jednotlivych IMG, aspon myslim. nezadal jsi tam v mapEditu nejakou blbustku v nastaveni? napr. nezapomnel jsi na definici 2 urovni? Ja osobne pro bodovou mapu mam uroven0 GPS zoom nastaven na 200-300m, mapsource zoom0=0 a uroven1 GPS zoom pak na 2km a mapsource zoom1=1. Tam v nastaveni bude nejaka bota. Mozna se ti take povedlo ciselnym ci jmennym oznacenim trefit se do nejakeho vyhrazeneho cisla, ktere uz ma nejaka jina mapa nainstalovana v mapsource. A je taky nutne, aby jmeno img souboru v ciselne podobe odpovidalo jmenu mapy nastavene v mapeditu jako ID v zalozce header. Pokud prave tato cisla nesouhlasi, pak bych tu chybu pochopil. Tak si to prekontroluj dle toho navodu na wiki a snad chybu najdes a pak to projde...