Jak to tu prolízám, narážím na spousty odkazů na kešky, kdy ID kešky není klikací ale prostě natvrdo napsaný v textu. Zdálo se mi zdlouhavý text kopírovat do schránky a někam vkládat, když chci na danou kešku mrknout. Tak sem si v Opeře vytvořil novej vyhledávač, kterej rovnou otevře stránky Geocaching.com s listingem daný kešky.
V Opeře stačí následujících pár jednoduchých kroků:
Nástroje->Nastavení, záložka Vyhledávání, tlačítko Přidat.
Název: Geocaching
Klíč: třeba gc (g už patří google, ale lze změnit)
Adresa: http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=%s
Teď když někde v textu vidím ID kešky, označím ho, kliknu pravým a zvolím Hledat pomocí -> Geocaching a mám stránku s listingem.
Případně lze tenhle vyhledávač nastavit jako výchozí a pak je hned v kontextovým menu volba "Hledat pomocí výchozího vyhledávače"
Pokud sem objevil Ameriku tak sorry, ale prostě mi to udělalo radost, tak sem se chtěl podělit
Pánové, sice jsou všechna navržená řešení moc hezká, ale vypadá to, že jste všichni přehlídli oznámení o serveru coord.info, který tuhle prácci udělá hezky za vás a jde používat víceméně i všude, klidně v mobilu
Server coord.info je sice fajn, ale kód WP tam musíš opsat. Tady jde o to, že jen klikneš.
Ještě jsem dostal nápad pro Firefox. Pokud si přiložený soubor rozbalíte do složky c:\Program Files\Mozilla Firefox\searchplugins\ (při standardní instalaci FF), objeví se v nabídce vyhledávačů Hledej kesku. Pokud tento vyhledávaš zvolíte, stačí označit kód WP a kliknout pravým tlačítkem…