Vyrábíme mikro logbook

Protože jsem dneska shodou okolností narazil na vlákno pojednávající o jednom nepovedném logbooku v mikro cache a navíc mě výroba jednoho logbooku do krabičky od filmu zrovna čekala, pořídil jsem z celého postupu pár obrázků...

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> 

Tak tedy – budme potřebovat 1 až 2 listy papíru A4 (1 list dá 30 stran logbooku, 2 listy potom 62), ostrý (menší) nůž, nůžky, sešívačku a 5cm širokou izolepu.

Papír(y) přehneme na polovinu (A5) a rozřízeme

Přeložíme znovu na půlku – do pruhů (nikoliv na A6) a znovu rozřízneme

A ještě jednou a naposledy do proužků a rozříznout – získali jsme tak 8 (16) proužků papíru

Všechny proužky nyní přeložíme (vytvoříme knížečku), ale už znovu neřežeme, pouze v místě přeložení je 2x procvakneme sešívačkou (chce to trošku síly a pro 2 papíry to možná bude trošku problém – sponky se rády kroutí)

Máme skoro hotovo, nyní ale logbook ještě trochu vylepšíme

Z izolepy ustřihneme cca <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />30 cm a položíme na stůl lepicí stranou nahoru. Na izolepu pomalu položíme logbook přední stranou a izolepu přehneme i na zadní stranu – přehýbáme samozřejmě přes sponky.

Přebytečné kraje izolepy opatrně odstřihneme. Přední z zadní strana logbooku se izolepu krásně zpevní, navíc nehrozí ušmudlání. Navíc je to celé výrazně trvanlivější, než jen běžně užívaný list mnohokráte zpřehýbaného nebo rolovaného papíru.

A logbook je hotový!!! Fajnšmekři jej ještě mohou vylepšit obrázkem a názvem cache.

Jako tužka do mikro pak dobře poslouží třeba tužtička IKEA přeříznutá na polovinu a ořeazná z obou stran.

Co se pravidel týče, tak doporučuji upravit si je tak, aby se vešly malým písmem cca do 3,5 cm výšky, vytisknout a stejně jako jsme „laminovali“ logbook můžeme pak zalaminovat i pravidla.

Celý postup výroby logbooku i s přípravou tužky a pravidel nezabere víc než 10 minut.  Hodně stěstí a šikonvé ruce!!!

Wow, toto je uplne paradny navod. Sice postupujem v mnohom podobne, napisali ste zopar fajn vychytavok. Diky[Y]

Milé breberky, přemýšlely jste někdy o tom, k čemu je na těchto stránkách nahoře ikonka “ke stažení” ? jsou tam předvyrobené logbooky, které stačí jen stáhnout a vytisknout - tudíž celá operace nezabere víc než minutu podle rychlosti tiskárny, navíc si myslím, že vylepšovat logbook olepením izolepy je docela blbost, protože se to pak nepříjemně roluje a vrací do krabičky. Ale jinak je to samozřejmě chvályhodná snaha o osvětu, takže moji odpověď neberte pouze jako rýpání nebo nadávání [;)]

Já bych ještě přidal odkaz na soubor v Excelu. Jsou v něm připravené pásky do mikrokešky, stačí je vytisknout a vystříhnout nebo ořezat. Záleží ale na vkusu. Já mám rád raději předtištěná políčka, někomu může víc vyhovovat bílá plocha.

Jde o upravený logbook, který jsem získal od Mild@.

EDIT: a viz Mitáka výše, další logbooky jsou v sekci Ke stažení. Osobě mi tam ale nevyhovovaly, tak jsem upravil tento svůj.

Nemusíte hned pana instruktora Breberku upozorňovat, že tu jsou předpřipravené vzory logů. Jeho záslužný výklad s obrázky je více než výmluvný a obecný a navíc (snad kromě pravidel) nevyžaduje tiskárnu! Co považuji za dobré, a sám to též dělám, je sešití těch pruhů papíru k sobě. Není snad nic horšího než např. ve větru držet v ruce schránku a bezpočet volných papírů, které se na vás vysypou a vy hledáte ten správný v pořadí na nějž byste se rádi zvěčnili. Fantazii se meze nekladou, ale jistou dávku kultury by to mělo mít. Tak hodně zdaru!

Super navod, urcite se bude hodit. Nechces to hodit na wiki?

Klidne to tam muzu hodit ja, jestli chces.