Protože jsem dneska shodou okolností narazil na vlákno pojednávající o jednom nepovedném logbooku v mikro cache a navíc mě výroba jednoho logbooku do krabičky od filmu zrovna čekala, pořídil jsem z celého postupu pár obrázků...
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Tak tedy – budme potřebovat 1 až 2 listy papíru A4 (1 list dá 30 stran logbooku, 2 listy potom 62), ostrý (menší) nůž, nůžky, sešívačku a 5cm širokou izolepu.
Papír(y) přehneme na polovinu (A5) a rozřízeme
Přeložíme znovu na půlku – do pruhů (nikoliv na A6) a znovu rozřízneme
A ještě jednou a naposledy do proužků a rozříznout – získali jsme tak 8 (16) proužků papíru
Všechny proužky nyní přeložíme (vytvoříme knížečku), ale už znovu neřežeme, pouze v místě přeložení je 2x procvakneme sešívačkou (chce to trošku síly a pro 2 papíry to možná bude trošku problém – sponky se rády kroutí)

Máme skoro hotovo, nyní ale logbook ještě trochu vylepšíme
Z izolepy ustřihneme cca <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />30 cm a položíme na stůl lepicí stranou nahoru. Na izolepu pomalu položíme logbook přední stranou a izolepu přehneme i na zadní stranu – přehýbáme samozřejmě přes sponky.

Přebytečné kraje izolepy opatrně odstřihneme. Přední z zadní strana logbooku se izolepu krásně zpevní, navíc nehrozí ušmudlání. Navíc je to celé výrazně trvanlivější, než jen běžně užívaný list mnohokráte zpřehýbaného nebo rolovaného papíru.
A logbook je hotový!!! Fajnšmekři jej ještě mohou vylepšit obrázkem a názvem cache.

Jako tužka do mikro pak dobře poslouží třeba tužtička IKEA přeříznutá na polovinu a ořeazná z obou stran.
Co se pravidel týče, tak doporučuji upravit si je tak, aby se vešly malým písmem cca do 3,5 cm výšky, vytisknout a stejně jako jsme „laminovali“ logbook můžeme pak zalaminovat i pravidla.
Celý postup výroby logbooku i s přípravou tužky a pravidel nezabere víc než 10 minut. Hodně stěstí a šikonvé ruce!!!