Výroba náhradního TB

Ahojte,

mám na vás takový dotaz ohledně výroby TB s již aktivním kódem.

Měli jsme s přítelem trackovatelné auto s ještěrkou, ale bohužel se stalo nepojízdným a museli jsme ho prodat na součástky. Napadlo nás, že bychom mohli obstarat upomínkový předmět (malé autíčko nebo přívěsek se značkou auta) a k němu pořídit TB s původním trackovacím kódem a vypustit ho do světa. Nevíme ale, zda se dá nechat vyrobit travelbug s již existujícím kódem, a pokud ano, tak kde.

Pokud by to nebylo možné, napadlo nás ještě vyrobit si vlastnoručně štítek s kódem a výzvou k zalogování na geocaching.com. V tomto případě bych se vás ráda zeptala, jestli s tím někdo máte zkušenosti a třeba jste se podělili s nějakými nápady pro inspiraci (nejsem moc manuálně zručný typ  :P )

Děkuje a zdraví 

ZOSK

Klidne si muzete vyrobit vlastni stitek. Nekde tu na foru byla taky moznost nechat vyrobit a poslat nahradni TB/GC. Na platnovem stitku (vyberete z nabizenych tvaru) je pak kod, ktery zadate. Bylo to zdarma.

EDIT: Aha, uz jsem to nasel. Je to ted pozastaveno. Ale jasne z toho plyne, ze neni problem si udelat cokoli vlastniho.

Náhradní TB jde udělat tady https://geogadget.cz/cs/travel-bugy/5145-travel-bug-vzkriseni.html

Ahoj,

nevíte někdo, kde se dá nechat udělat náhradní samolepka na auto? Tu moji mi zrušili při opravě počínající koroze zadních dveří :-(

Pravděpodobně v kdejaké reklamce, kde umí vyrobit samolepku.

Vyrobil jsem vlastnoručně:

V Irfanview jsem obrázek trakovacího brouka (takový ten černobílý jakoby z čárového kódu) doplnil trakovacím číslem, upravil na maximální kontrast a stranově obrátil. Vytiskl na běžné inkoustové tiskárně na průhlednou fólii a po zaschnutí opatrně celý přelepil další nepotištěnou fólií. Pak už stačí sloupnout z podkladového papíru a zevnitř přilepit na sklo. V pohodě už mi to drží asi třetí rok :) .

mkyral: původní zdroj samolepky už není kontaktovatelný?

Si už nepamatuji, odkud ji mám...

Gůgluj ve svém okolí “řezaná grafika”. Ne každá fólie je vhodná pro venkovní použití.

Nebo si můžeš koupit svůj hobby řezací plotr. :slight_smile:

Teď jsem koupil svou hobby 3D tiskárnu. Další bazmek by mi už u manželky neprošel :-D

Leda zkusit tu tiskárnu překonvertovat, nebo si ten plotr udělat. Ale to je projekt na delší dobu na který teď jaksi nejsou kapacity...

Tak si můžeš brouka i s kódem vymodelovat a budeš mít originál jako nikdo jiný :) .

Jo. To by šlo. Jen to bude chtít jiný materiál než PLA. A ještě vymyslet, čím to přilepit. Asi nějaká oboustranná páska.

Jo. To by šlo. Jen to bude chtít jiný materiál než PLA. A ještě vymyslet, čím to přilepit. Asi nějaká oboustranná páska.

Obostranná páska 3M, měl jsem tím na autu přilepené zalaminované logo cca 20x20cm asi 3 roky a ani se to nezačalo odchlipovat.

Také doporučuji pouze 3M.