vzdálenost keše

je nějakej limit na umístění krabičky od umístění otazníčku na mapě? Dělám sérii 8 mystrek,tak jsem chtěla aby ty otazníčky byli u sebe,ale krabičky rozvezu po okolí a jednu možná i dost daleko.

Řekl bych, že jedinými limity jsou soudnost zakladatele, přiměřenost a smysluplnost tohoto počínání :slight_smile:

většinou se udává že by finále mělo být do 3 km od výchozích, ale jsou i vyjímky kdy je podstatně dál. Striktní předpis na to ale asi není

Myslím, že žádné omezení není, záleží hodně na tvé úvaze a typu mysterky. Už se mi párkrát při lovení na kole stalo, že jsem luštil mysterku, u které se muselo i cosi zjišťovat na výchozích souřadnicích, a pro finálku jsem musel jet dalších 5 km neplánovaným směrem:) Je možná dobré v listingu uvést, že finálka je hodně vzdálená, aby s tím kačeři mohli počítat;)

Jak píší ostatní, žádný limit není. Záleží na tom, jaký máš záměr. Pokud to bude dávat smysl, umísti finále třeba na druhý konec republiky. Ale měla by ta cesta opravdu stát za to. Jinak tě asi kačeři nepochválí. Větší odstup se někdy dělá, pokud je to kombinace mystery a multi. Třeba tady: [cache]GC1HVZW[/cache]. Tu už mám vyluštěnou asi půl roku, ale zatím jsem si ji nevyzvedl. Je to tím, že jsem necestoval po celé Praze, jak chtěl autor, ale všechno jsem vygůglil. Akorát to mám k finálce poněkud z ruky. To autorovi nevyčítám, pouze konstatuji. V listingu je uvedeno, že si na to mám vyhradit nějaký čas. A je tam i patřičný atribut.

Tohle může být trochu problém. Limit na to sice snad není, ale pokud dáš výchozí souřadnice na stejné místo, budou se ikony v mapě překrývat. To se určitě nebude líbit a reviewer tě nejspíš vyzve, abys je dala s odstupem aspoň 40 metrů.
Pokud je to série, tak v každém listingu uveď odkazy na ostatní mysterky.

Zadej si do mapy na geocaching.com vyhledat "Třebíška".
Uvidíš tam něco podobného, co zamýšlíš. Můžeš se inspirovat v technických detailech.

Upřímě se mi taková věc moc nelíbí a to ze dvou důvodů:

1. pokud přemisťuju TB/GC mezi nima, tak je fyzicky posunu o desítky až stovky (tisíce) metrů, ale podle webu nasestujou jen 0,00nic Km

2. pokud si chci vybrat druhou, třetí, čtvrtou cache, tak musím přiblížit mapu na max a pak posouvat kurzor o pixely abych se strefil! To je na pikaču!

ad 2) leda že by to byl záměr autora: až odlovíš první, tak se ti pohodlně na stejném místě odkreje ikonka druhé [;)]

Myslím, že to jde jen u prémiového členství, kde můžeš filtrovat, co chceš zobrazovat. Neplatící člen tuhle možnost nemá.

Ale jak už jsem psal níže, reviewer tě na to nejspíš upozorní a vyzve tě k posunutí souřadnic (mně už se to stalo). Ten příklad s Třebíškou opravdu vypadá dost elegantně.

Sérii Amber u Třebíšky ještě odlovenou nemám, ale každý ji doporučuje jako velice super sérii.

Pokud hodláš tu sérii založit tak, aby na sebe navazovala, pak nevidím problém, ale nejspíš budeš muset po založení kešky napsat reviewer note, aby reviewer věděl, proč jsou tak blízko u sebe.

úplně stejné souřadnice nemají,to už mě taky napadlo.chtěla jsem aby byly u sebe.

lehkejch tradiček je mraky,mysterku která jde vygooglit zvládne každej idi..,tak co z toho,když se to někomu nebude líbit,nebo bude mít líné očíčka na to aby četl,tak ať to neloví.

nebo můžeš z výchozích souřadnic něco "nakreslit" :wink:

http://www.geocaching.com/map/default.aspx?lat=49.20795322829565&lng=15.912494659423828&zm=15&mt=m

:smiley: To jsem udělal dvě mysterky co jdou googlit a šup každej si stěžuje jak je jedna obtížná, přitom je je založená na tom dobře se podívat.

Dal bych je do okolí do nějakých 1,5 km více ne, to pak každého odradí pokud bude chtít udělat obrazec najednou.

tak ono je v podstatě jedno co udělám,protože vždy se najde někdo kdo bude mít problém

Asi by to mělo dávat smysl. Mě jedna mysterka začíná na parkovišti a končí o pěkný kus dál v horách …