Dočetl jsem se na anglicky hovořících webech, že údajně existuje pravidlo stanovené Groundpeakem, že finálka mystery keše musí být od úvodních souřadnic vzdálena méně než 3 míle (nebo 2 míle? teď z hlavy nevím a nejsem u svého počítače, kde to mám zabookmarkované).
Existuje skutečně takové pravidlo? Na stránkách GS jsem nic takového nenašel.
Pravidlo to urcite neni (nebylo-li vytvoreno nedavno). Sam jsem nalezl uz 3 mysterky vic jak 10 km od uvedenych souradnic. Ale je to rozhodne neobvykle a osobne takovou dalku nemam moc rad. Dost to cloveka nastve, kdyz jedes nekam na vylet, vylustis tam nejakou mysterku a pak zjistis, ze je v mistech, kde se vubec nebudes vyskytovat.
Shodou okolností jsem dnes byl na převážně "přírodní" multině a mezi startem a finálkou je to 1,3km vzduchem, jak jsem podle tracklogu zjistil… někteří co ji také udělali, tak "nadávali" v logu, že je to celé moc dlouhé tam procházka kolem než se dojde do finále, bohužel pro ně ten názor nesdílím… spíš bych jim poradil aby lovili drive-in tradičky, když jim "vadí" to, že se misí mezi stages přesouvat po polní cestě pěšky
Zrovna vcera jsme to probirali. Asi je rozumne, aby umisteni otazniku davalo nejaky smysl a nebylo uplne bokem bez hlubsiho vyznamu. Nekdy trasa vede i pres reku a autor to nechce vyjevit hned v uvodu a pak jsou tu atributy na vzdalenost, teren a casovou narocnost. Obvykle naznaceni parkoviste mi celkem vyhovuje.
Treba u Uhlirova levobocka je pochopitelne, ze nelze naznacit souradnice a proto musi byt otaznik o kus dal ale kazdy si tuto skutecnost muze precist.