Vzdálenost mystery keše od úvodních souřadnic

Dočetl jsem se na anglicky hovořících webech, že údajně existuje pravidlo stanovené Groundpeakem, že finálka mystery keše musí být od úvodních souřadnic vzdálena méně než 3 míle (nebo 2 míle? teď z hlavy nevím a nejsem u svého počítače, kde to mám zabookmarkované).

Existuje skutečně takové pravidlo? Na stránkách GS jsem nic takového nenašel.

je to jen doporučení, může být i dál

Pravidlo to urcite neni (nebylo-li vytvoreno nedavno). Sam jsem nalezl uz 3 mysterky vic jak 10 km od uvedenych souradnic. Ale je to rozhodne neobvykle a osobne takovou dalku nemam moc rad. Dost to cloveka nastve, kdyz jedes nekam na vylet, vylustis tam nejakou mysterku a pak zjistis, ze je v mistech, kde se vubec nebudes vyskytovat. :wink:

Taková by měla mít upozornění na vzdálenost od výchozích souřadnic.

Díky všem za odpovědi. Kde se dají tato doporučení najít?

Je to normálně v Guidelines… už dlouho.

"Unless a good reason otherwise can be provided, the posted coordinates should be no more than 1-2 miles (2-3 km) away from the true cache location."

Shodou okolností jsem dnes byl na převážně "přírodní" multině a mezi startem a finálkou je to 1,3km vzduchem, jak jsem podle tracklogu zjistil… někteří co ji také udělali, tak "nadávali" v logu, že je to celé moc dlouhé tam procházka kolem než se dojde do finále, bohužel pro ně ten názor nesdílím… spíš bych jim poradil aby lovili drive-in tradičky, když jim "vadí" to, že se misí mezi stages přesouvat po polní cestě pěšky :wink:

Zrovna vcera jsme to probirali. Asi je rozumne, aby umisteni otazniku davalo nejaky smysl a nebylo uplne bokem bez hlubsiho vyznamu. Nekdy trasa vede i pres reku a autor to nechce vyjevit hned v uvodu a pak jsou tu atributy na vzdalenost, teren a casovou narocnost. Obvykle naznaceni parkoviste mi celkem vyhovuje.
Treba u Uhlirova levobocka je pochopitelne, ze nelze naznacit souradnice a proto musi byt otaznik o kus dal ale kazdy si tuto skutecnost muze precist.