Preji prijemny vecer,
uvazoval jsem, ze zalozim wherigo. Mam v hlave myslenku, ze bude klasicka wherigovka, ktera v urcitem useku skonci a vypise se hlaska: Zde najdi krabicku a rid se dale dle instrukci. Gps ted vypni, ale hru si nezapomen ulozit, bude se ti jeste hodit.
Dal by clovek nasel krabicku, napr. vylustil sifru kam dal a obesel by nekolik dalsich stages.
V posledni stage by byl vzkaz, ze ma dojit na urcite souradnice a tam zapnout ulozenou hru wherigo. Ta by mu vypsala, ze je u konce a zobrazil by se odemykaci kod.
To ti asi nikdo nepoví, ale není za prvé problém napsat email reviewrovi pro tvoji oblast. Za druhé to zkusit publikovat jako wherigo a pokud to nepovolí, tak požádat o změnu na mysterku a publikovat znova. A jen tak mimochodem, pokud se to o tom dalším hledání pomocí GPS člověk dozví až z té krabice na souřadnicích nebo z cartridge, tak jak se to dozví reviewer? Ale za to, že to tu píši mě asi rádi mít nebudou a tebe pokud to neschválí a ty to uděláš taky ne.
Podlě mě to není nic proti ničemu, spoustu Wherigovek si člověk uloží a vypne, aby někam došel a neplýtvala se mu baterka.
A spoustu wherigovek má i fyzické schránky. Takže doporučuji založit jako WIG cache, myslím že s tím nebude problém.
Jenom otazka, proc by to nemohlo fungovat cele jako WIG? Jde to preci udelat tak, ze te dal povede WIG a nebo klidne ho vyplnes a povedes se dle souradnic. Na tech stagich pak muzes mit jak souradnice dalsi stage tak i nejaky kod pro WIG a bude to na hraci jakou cestou se vyda. To ze v teto fazi bude WIG "jen" navigace preci nevadi. Naopak mu tam muzes nabidnout i nejaky hintik pro hledani a nebo proste upozornit na neco po ceste.
To ale neni problem. Preci v urcitem momente musi hrac znat polohu dalsi stage, ne? Tak mu ji zviditelnis az v tom momente. Treba zadanim vysledku sifry. Je to stejne jako kdyz po vylusteni ziska souradnice.
EDIT: koukam, ze mas odehrate jenom MarHanovy schody, zkus si zahrat i dalsi wherigovky, uvidis co vsechno je mozne udelat.
Obecně než se někdo pustí do tvorby wheriga měl by si jich několik zahrát aby měl představu co vše lze ve wherigo udělat.
Takový minimální počet považuji 5 odehraných wherigo.