Cheche. Teda, ze najdu na wikipedii pod heslem GPS fotku z geopiva, by me fakt nikdy nenapadlo. :-)))
Mimochodem, dost hrube mi nesedi udaje o presnosti se zapnutou SA v tom clanku. Mel jsem za to, ze to bylo 100m horizontalne a 140m vertikalne. Pametnik ale nejsem. Nevite prosim nekdo, jak to ma byt spravne?
Som presvedceny, rovnako ako Ty, ze autori spravili chybu. V anglickej verzii (Global Positioning System - Wikipedia) je tiez uvedene 10m, ale to bude podla mna nejaka americka miera (mila sa mi nezda, tak neviem). Ked na to dojdes, tak to pllz oprav. Alebo im to aspon napis do diskusie.
Preto nemam rad pocestovacie a poslovencovacie projekty. Autori s tym museli mat kopu prace, preklad je na vysokej urovni a potom takato blbost. Navyse podla mna GPS nie je navigacny, ale "polohovaci" system? neviem sa presne vyjadrit, ale GPS nam hovori kde sme, naviguje nas softwarova nadstavba.
Btw. co je vo svetle poslednych legislativnych uprav myslene napisom “Registrujte sa” vlavo hore na tychto strankach??
Tady je moc pekny clanek o presnosti GPS. Jenom skoda,ze tam neni i mereni s korekcema EGNOS z posledni doby.