zajíc-běžec na dlouhé tratě cestou z GC

Ahoj, připravuju pro vás poklad a na tohohle zajíce jsem natrefil cestou zpět. Zajíc před námi běžel asi 1km. Pak před křižovatkou jsem ho šel odehnat pryč. Odpanáčkoval asi 200m přede mě po silnici (jiným směrem). Blížilo se auto, tak jsem mu ukázal, ať zpomalí (řidiči auta :slight_smile: ). V dáli jsem slyšel potrubování. Jel jsem se tam mrknout, jestli tam neleží mrtvý. Neležel, panáčkoval před náma dál. Blížilo se za náma auto, hodil jsem varovky. To přijelo vedle nás a prý co je. Tak jsem jim řekl o co gou, smáli se. Zajíc mezitím vlítnul do škarpy. Otočil jsem se, že pojedu domů a.. ..zajíc zase přednáma. Už jsem chtěl vytáhnout kanon a ránou ho vyplašit, ale naštěstí sám utekl směr pařezov..

Zajíc to je dobrý běžec…
…a kupodivu i dlouho vydrží… :smiley:

Link na video ve formátu 3gp (pro mobily, quicktime, 3gp player):
pedrokv.com/smeti/zajic.3gp

Video má něco přes 2 minuty..

Ano taky jsem to zažil a ne jednou. Jel jsem takhle na Vysocine za zajicem asi kilometr. Zkousel jsem vsechno mozne, troubit, zhasnout svetla, rozsvitit svetla, vypnout motor, zastavit, vystoupit a odehnet ho rucne a nic. Az po cca tom kilometru si nasel svoji cestu, ale panackoval pekne.
Pri pesim putovani to je jeste horsi. To mne malem porazil jelen, srnec, zajic, kanec, uzovka, koroptev, bazant, kocka a mnoho dalsich a dalsich a vzdy to je na infarkt.

No… někerý zvířátka nemaj ale štěstí na hodný šoféry a jsou zajetý :frowning: Ve mě zanechala hlubokou ránu jedna mrtvolka na dálnici při výjezdu z Olomouce - byl to jakýsi šedý nohatý pták připomínající volavku, a kolem něj pobíhal naprosto zmateně jeho kamarád, nebo manželka- byl tak neuvěřitelně a očividně nešťastný, nevěděl co dělat a osobně si myslím, že ho taky něco zajelo, protože se skrz smutek na projíždějící auta moc neohlížel :frowning:

U nás mě málem jednou v noci zajel kombajn - kvůli záchraně ropuchy - málem z nás obou byly předložky :wink:

Tos teda musel vypadat, když tě málem porazila užovka.. Teda jestli myslíš to zvíře, ne Š 120L :smiley:

s dandrou jsme na jare pri priprave kese Shaman potkali olbrimi (z meho pohledu) rudl divocaku. dospelych dobrych 15-20 a cca stejny pocet mladych miniprouzkatych. :wink: pri vzdalenosti 50 metru jsem vmziku byl na vrsku skalky :slight_smile: ne tak dandra, ten zacal vytvaret fotoreportaz :p. kdyz rudl zmizel v lese a ja se pomalu odvazoval slezt, priritilo se jedno zpozdile mlade a pekne si zacalo obihat skalku. pri predstave, ze se pro nej vrati bachyne a bude si myslet, ze jsme ji ho chteli cmajznout, jsem se usadil nahore odhodlany budoucich par hodin neslezt. :slight_smile: mlade nasteti nepanackovalo a nelelkovalo jako zajici a jiz po 24 kolecku kolem skalky ho to prestalo bavit a odfrcelo za rudlem. jinak myslim, ze jeden z logu k tehle kesi kritizoval to, ze pry kaceri desne rozryli les pri hledani :smiley: (no a teda krome toho, ze jsem byl potento az za usima to pro me byl uzasny zazitek)

Ne mam na mysli hada. Sel jsem si do polni ceste a rozjimal jsem nad krasami okoli a tu se desnym fofrem krok predemnou vyplizila uzovka z travy tak cca 1m dlouha a ja ji zahledl koutkem oka. V tu chvili neni clovek schopen rozumneho uvazovani. A tak jsem se akorat desne lekl, ztratil trochu koordinaci pohybu a krve by se ve mne v tu chvili nedorezal. A tak diky te ztrate koordinace jsem malem upadl. Nastesti ten had byl rychlejsi a zas rychle zmizel na druhe strane cesty v trave. A ja v tu chvili nebyl skoro schopen pohybu. Fuj to jsem se lekl. Teprve az pote co jsem zas zacal normalne uvazovat, tak jsem si uvedomil, ze jsem zadnou klikatou caru na tom hadovi nevidel. A ten den jsem uz sel nejak pomaleji a nejak moc jsem se rozhlizel.

A jak pise Dain, tak skupinku divocaku jsem potkal v Brdech a samozrejmne ze v mlazi a nejblizsi objekt na ktery se dalo prchnout byl stozar VVN tak cca 200m ode mne. Tak jsem chvili koukal tomu prvnimu divocakovi, z cca 15-ti metru, z oci do oci. A co ted. Mlade pruhovane jsem nevidel. Tak jsem rekl tomu divocakovi: ja zahnu doleva a ty taky a pujdeme si po svych. A kupodivu se tak stalo. Uf. Cestou zpatky jsem je potkal znovu a to uz bylo bez problemu. Oni uz vedeli, ze to je ten blazen co se vrta v zemi a ze neni nenezpecny. A tak se o mne ani nezajimali.

To se nedivím, že běžel pořád před tebou, když si mu krásně svítil na cestu. :smiley:

no oni v tobe prave skrze to ryti v zemi videli spriznenou dusi :smiley:

To je obvykle ten problem. Zkuste si to sami - kdyz mate za patama auto, vidite pred sebe na silnici, vsechno kolem, co je za okrajem silnice, je jen tmava cernota. Vubec se tem zviratum nedivim, ze do toho neznamyho prostoru neskoci…

Vetsinou pomuze na chvili zastavit a zhasnout svetla. Usak se po chvilce rozkouka a odejde ze silnice. (Rikam vetsinou, nekdy to proste neklapne, jasne).

Ono se tem usakum a jinym zviratum v noci na silnici docela libi, to je dalsi problem. Asfalt nahraty pres den pekne vyzaruje teplo. To je jednak prijemne samo o sobe, jednak to pritahuje hmyz (ktery se da pak treba lovit, pokud teda nejste zrovna zajic)… jednak je na silnici k nalezeni leccos zajimaveho k snedku, treba spousta srazenych vetsich ci mensich zviratek vcetne tech hmyzaku. Staci posbirat. … :slight_smile:

No však já ze zoufalství už na začátku zastavil a popojížděl bez motoru jen na varovky (stůjte tam jen tak bez ničeho..), ale pak došel tlak v posilovači řízení a následně i v brzdách, tak jsem musel nastartovat..

Neco podobneho jsem taky zazila. To sem jela na kole po klidne silnici, auto zadne a najednou vidim v dalce zajice jak bezi proti mne prostredkem silnice. Kdyz jsme se dostali blizko k sobe cekala jsem ze jen tak probehne okolo, ale on najednou prudkou zatackou vyrazil ke mne. No skoncilo to tak, ze jsem ho nechtene lehce kopla pedalem do hlavy, takze byl asi pak prasteny 2x:D

Při jedné Brnomafia akci, proslulém dalešickém chození po lese s člunem, nám přes cestu přeběhl dost slušný vláček divočích selátek. Nejhorší na tom bylo, že ten vláček neměl žádnou mašinku…
Takže nejbližších pár minut jsme se zatraceně rozhlíželi kolem a doufali, že se ti dospělí neobjeví. Měli jsme kliku, nepotkali jsme je :slight_smile: